ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Ce este vaparea ?

Ce este vaparea ?

Vapingul a devenit una dintre cele mai populare tendințe din ultimii ani. Nu numai că este o alternativă mai sănătoasă la fumatul tradițional, dar oferă, de asemenea, o varietate de arome și design-uri care atrag un număr mare de persoane de partea sa. Vapatul este o alegere excelentă pentru cei care caută un mod mai curat și mai puțin agresiv de a se bucura de nicotină. Există însă multe beneficii ale vapatului care îl fac o opțiune atractivă pentru cei care doresc să renunțe la fumat. De la faptul că este mai puțin costisitor și mai convenabil decât țigările, până la faptul că este substanțial mai sigur și mai sănătos, vapatul oferă o soluție fiabilă de a renunța la viciul fumatului și de a începe să duci un stil de viață mai sănătos. În acest articol, vom explora diversele avantaje ale vapatului, potențialele sale riscuri pentru sănătate și pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a începe.

Introducere în vaping

Vapatul este procesul de inhalare a vaporilor produși de o țigară electronică, fie ea un stilou de vape sau un dispozitiv mai complex. Acest abur poate fi alcătuit dintr-o varietate de ingrediente, inclusiv tutun aromatizat, ierburi uscate, ulei de canabis concentrat sau nicotină sintetică pentru a ajută oamenii să evite fumatul țigărilor. Țigările electronice sunt, în general, mai puțin dăunătoare decât țigările obișnuite, dar, ca toate produsele care conțin nicotină, există potențiale riscuri pentru sănătate. Atunci când fumezi o țigară, sunt eliberate substanțe chimice precum gudronul și monoxidul de carbon; acest fum inhalat este ulterior absorbit în fluxul sanguin. În timp ce unele dintre aceste substanțe chimice sunt rapid descompuse de ficat și expulzate, multe dintre ele rămân în sânge, de unde pot deveni imediat dăunătoare. Pe de altă parte, atunci vapezi, inhalezi de fapt abur de e-lichid încălzit, e-lichid care poate conține sau nu nicotină. Acest proces nu eliberează fumul dăunător care vine cu țigările tradiționale, ceea ce înseamnă că nu inhalezi multe dintre substanțele chimice dăunătoare.

Beneficiile vapatului

Mai sănătos : fumatul țigărilor poate duce la nenumărate probleme de sănătate, inclusiv cancer pulmonar, boli de inimă și BPOC. Deși cercetătorii sunt încă în curs de stabilire a efectelor pe termen lung ale vapatului asupra sănătății, multe dintre studiile existente au arătat că este mult mai sănătos decât fumatul.

Mai puțin costisitor : âigările sunt scumpe și, pe măsură ce taxele ce le privesc continuă să crească, costul va fi din ce în ce mai mare. Vapingul, pe de altă parte, este mult mai puțin costisitor, la nivel de rutină și nu de hobby. Cu ajutorul un Starter Kit de bună calitate și a unui e-juice potrivit gustului și nevoilor, cu siguranța veți realiza că pe termen lung costurile de întreținere și alimentare sunt mult mai reduse.

Convenabil : a avea o dietă sănătoasă și a face exerciții fizice în mod regulat sunt modalități excelente de a îți îmbunătății sănătatea, dar pot fi deseori incomode sau mai dificil de realizat. Aici intervine vapatul, care poate reprezenta primul pas spre o viață mai echilibrată.Mai mult decât atât, vapingul îți permite  să te bucuri de senzația de fumat fără a fi nevoie să îți faci griji cu privire la găsirea unei zone dedicate pentru a fuma.

 

Vapatul este mult mai ușor agreat de cei din jur.

 

Tipuri de produse de vaping

Gama de produse dedicate vapatului este una largă și dinamică, în încercarea de a satisface și de a prevedea nevoile a cât mai mulți utilizatori.Oferta include următoarele elemente de vaping, dar nu se limitează doar la acestea : 

Vape mod

Un element de vaping tip MOD este un dispozitiv care îți permite să îți personalizezi complet experiența de vaping. Mod-urile sunt cele care conțin bateria integrată sau acumulatorii externi și sunt responsabile pentru performanță la nivelul puterii, fiind larg customizabile, precum mod-ul Lostvape Thelema Solo.

Vape pen

Un stilou de vape este un dispozitiv compact care îți permite să vapezi facil, fără să ții cont de foarte multe aspecte tehnice.Acesta are dimensiuni mai reduse, design-uri variate și mai puține opțiune de customizare decât elementele tip mod. Vape pen-urile au fost concepute pentru persoanele care doresc să facă tranziția de la fumat la vapat, dar nu vor să se ocupe de multă întreținere.Un exemplu de vape pen larg apreciat de consumatori este kit-ul de țigară electronică Voopoo Doric 20 SE.

Atomizoarele Sub-Ohm

Stilul de vapat Sub-Ohm este un tip de vaping care utilizează un atomizor dedicat, omonim, ce produce largi cantiăți de abur, dar fără a pune la fel de mult preț pe intensitatea aromei e-lichidului folosit. Aceste produse sunt folosite de persoanele care doresc un abur mai gros și mai dens, dar care nu folosesc nicotină, cele două fiind deci incompatibile.

Riscuri potențiale ale vapatului pentru sănătate

Deși vapatul este mai bun decât fumatul, nu este 100% lipsit de riscuri. Țigările electronice sunt mai puțin dăunătoare decât țigările obișnuite, dar ele pot conține totuși nicotină, substanță care creează dependență și poate duce la probleme de sănătate grave dacă nu este folosită cu moderație. În plus, deoarece vaping-ul este o industrie relativ nouă, nu există suficiente cercetări pentru a determina complet efectele pe termen lung ale acestuia asupra sănătățîi. În continuare sunt prezentate câteva riscuri potențiale pentru sănătate ale vapatului:

  • riscul dependenței de nicotină: deși nicotina nu este la fel de nocivă atunci când este conținută în lichidele dedicate țigărilor electronice, aceasta creează totuși dependență, ceea ce face extrem de importantă utilizarea sa cu moderație. Dependența de nicotină poate duce la boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și tulburări metabolice, cum ar fi diabetul și obezitatea.

  • efecte adverse asupra dezvoltării fetale: deoarece femeile însărcinate încearcă adesea să renunțe la fumat cu ajutorul țigărilor electronice, este important de reținut că expunerea la nicotină poate totuși duce la efecte adverse asupra dezvoltării fetale.

Cumpărarea primului dispozitiv de vapare

Dacă te gândești să treci la vaping, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți concepi un plan. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să stabilești o dată exactă, dar ar trebui să iei o decizie cu privire la momentul în care vrei să faceți trecerea. Acest lucru îți va permite să te pregătești și să te asiguri că ești cât mai bine pregătit. Apoi, găsește o ''resursă de vaping'' : există multe comunități și forumuri de vaping care te pot ajuta să începi și să te menții motivat. Aceste surse te pot ghida prin diferitele tipuri de dispozitive de vaping și îți pot pune la dispoziție sfaturi cu privire la care produse sunt cele mai bune pentru începători. Cumpărarea primului dispozitiv de vaping este că și cum ați cumpăra orice alt produs nou ! Merită să te documentezi puțin și să  pui câteva întrebări înainte de a lua o decizie, precum : Este gama de prețuri accesibilă pentru mine ? De ce caracteristici am nevoie ? Ce marcă este cea mai bună pentru mine ? Cum voi utiliza produsul ? Ce spun alte persoane despre produs ?

 

Prima tigara electronica este adesea crucială experienței tale de vapat.

 

Configurarea și utilizarea dispozitivului tău

Imediat după achiziționarea primei țigări electronice, primul lucru pe care va trebui să îl faci este să îți alimentezi noul device. Cele mai multe țigări electronice vin cu un cablu de încărcare compatibil, așa că va trebui să îl conectezi și să să te asiguri că este complet încărcat înainte de a începe. Este important să rețineți că diferite dispozitive vor necesită timpi de încărcare diferiți. Odată ce dispozitivul este complet încărcat, poți începe să îl configurezi. Diferite dispozitive vor veni cu instrucțiuni diferite, dar în general vei dori să:

  • îl alimentezi corect cu un e-lichid pe gustul tău și să te asiguri că are loc amortizarea rezistenței pentru a evita gustul de ars de la primul fum;

  • găsești un loc curat și uscat pentru a depozita dispozitivul: umiditatea și apa pot deteriora vape-ul, așa că este important să îl păstrezi în siguranță;

  • să cureți dispozitivul: asigură-te că urmezi instrucțiunile de întreținere care însoțesc dispozitivul și că este mereu alimentat cu lichid;

Sfaturi pentru o experiență de vaping de succes

Ca orice obicei nou, va dura ceva timp să te obișnuiești cu vapatul. Dacă încerci să treci de la fumat la vaping, ar trebui să începi ușor, să ai răbdare și să vapezi din ce în ce mai mult odată cu trecerea timpului. Acest lucru te poate ajuta la reducerea poftei de nicotină și poate face tranziția mai puțin stresantă. Uite câteva sfaturi pentru a te bucura din plin de vapat :

  • rămâi hidratat: fumatul poate usca gură și gâtul, așa că este important să te păstrezi hidratat în timp ce vapezi. Să bei mai multă apă te va ajuta, de asemenea, să te menții sănătos și să domolești poftă de țigări;

  • găsește un sistem de sprijin: este important să ai susținere în acest parcurs și o comunitate de persoane care înțeleg prin ce treci și încearcă și ele la rândul lor să treacă la vapat. Acest lucru te poate ajuta să rămâi motivat și îți poate oferi un prilej de a adresa orice întrebări pe care le poți avea în timp ce faci tranziția;

  • rămâi sănătos și activ : ar trebui să continui să ai o dietă sănătoasă și să faci exerciții fizice în mod regulat în timp înlocuiești fumatul cu vapatul. Acest lucru te va ajuta că tranziția să fie una mai puțin stresantă și te va ajuta și să ai un stil de viață mai sănătos.

Depanarea dispozitivului de vapare

Ca orice altă element ce implică tehnologie, dispozitivele de vaping se pot strică sau funcționa defectuos, mai ales pe măsura ce sunt folosite din ce în ce mai mult. Dacă observi ceva în neregulă cu dispozitivul tău, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-l depana rapid :

  • verifică toate conexiunile: asigură-te că dispozitivul este curat și că toate conexiunile sunt sigure și intacte;

  • verifică bateria: dacă dispozitivul este încărcat și nimic nu pare să fie în neregulă cu conexiunile, este posibil să fie o problemă cu bateria. Bateriile se pot uza în timp, așa că trebuie să fie înlocuite din când în când.

 

Intretinerea tigarii electronice este extrem de importanta pentru a te bucura de vapat cat mai mult timp.

 

Găsirea lichidului ideal de vape

Găsirea e-lichidului potrivit este o parte importantă a procesului de vapare. Este important să reții că există multe brand-uri producătoare, arome și concentrații diferite de e-juice. Poate fi util să ții cont de câteva lucruri în timp ce cumperi un nou e-juice :

  • ia în considerare costul: deși prețul nu este singurul factor decisiv, este important să găsești o aromă care să îți placă la un preț rezonabil. Odată ce ai găsit respectiva aromă, poți începe să cauți oferte și reduceri pentru a îți face achiziția și mai accesibilă;

  • gândește-te la ce arome îți plac : unele e-juice-uri vin cu rețete mai complexe decât altele.Acesta este un lucru ce merită luat în considerare, deoarece aroma efectivă are un mare cuvânt de spus în experința ta de vaping : un lichid prea dulce poate fi grețos pentu unii, în timp ce un lichid prea sec poate ușor deveni aspru și plictisitor;

  • alege corect concentrația de nicotină : în timp ce mulți oameni fac trecerea de la fumat la vaping pentru a reduce cantitatea de nicotină pe care o consumă, este important să găsești tăria potrivită, pe care o poți ulterior reduce treptat.