ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cu ce să înlocuiești fumatul sau cum să scapi de dependența de nicotină

Cu ce să înlocuiești fumatul sau cum să scapi de dependența de nicotină

Poate la un moment dat, ți-ai dorit sau te-ai gândit să renunți la fumat. Ai și reușit? 

Dacă te afli în căutarea unor alternative sau strategii pentru a înlocui sau pentru a scăpa de acest ”obicei”, există numeroase opțiuni disponibile: de la alternative la a fuma, care să-ți permită să renunți treptat, precum plasturi, țigări electronice sau gumă de mestecat, până la activități relaxante și totodată productive și pe alte planuri, ca meditația sau sportul. 

Având atâtea variante la îndemână, le poți testa pe toate, pe rând, ca să vezi care funcționează cel mai bine pentru tine și care dă rezultate, înspre scopul final de a nu mai simți nevoia de o țigară și de a renunța de tot la această rutină.

Cu ce înlocuiești fumatul din țigara tradițională

În primul rând, înlocuirea țigării tradiționale se face treptat, deci poți începe chiar cu o țigară electronică, ca să nu-i simți lipsa de la început. Este alternativa fumatului mai puțin nocivă, pentru că nu implică arderea tutunului, ci încălzirea unui e-lichid. De ce e una dintre cele mai bune alternative? Pentru că vei pufăi în continuare, însă nivelul de nicotină din e-lichid poate fi scăzut sau deloc. Recomandarea noastră este să faci o trecere lină între lichidele cu nicotină la cele fără.

Micile gustări, fructele, legumele sau nucile, sunt câteva alternative pentru a-ți satisface nevoia de a avea ceva în mână și pentru a evita pofta de nicotină. Nu te păcăli cu ceva dulce, n-o să-ți taie pofta de fumat. 

Așa cum menționam mai sus, guma de mestecat sau plasturi cu nicotină pot ajuta la gestionarea treptată a nivelului de nicotină din corp, fără a fi nevoie să fumezi. Cu timpul, la fel ca la țigara electronică, poți reduce treptat doza de nicotină până când nu mai este nevoie de ea.

Și hobby-urile sau activitățile fizice ajută mai mult decât crezi când vine vorba de renunțatul de la țigări: poate ajuta la distragerea atenției de la dorința de a fuma și poate umple timpul pe care obișnuiai să-l petreci fumând.Renunțarea la fumat este într-adevăr o schimbare majoră în bine, pe care mulți foști utilizatori o asociază cu activități din spectrul de wellness, precum mai sus-menționatele activități fizice și meditația, activități creative, o reeducare alimentară, etc.

 

Activitățile fizice sunt binevenite dacă vrei să renunți la fumat

 

Cu ce să schimbi nicotina pentru a scăpa de dependență

Îți spunem de la început: fiecare persoană este diferită, așa că nu te da bătut după prima încercare.
Poate doar ai nevoie să încerci mai multe opțiuni pentru a găsi cea care funcționează cel mai bine pentru tine. Este important să rămâi hotărât și ”pe poziții”, să îți acorzi timp pentru a te adapta treptat la viața de nefumător.

Când renunți la fumat, ți se schimbă adesea și stilul de viață, abordând mai multe alternative sănătoase pe toate planurile.
Treptat, adopți o rutină din ce în ce mai sănătoasă, care include o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și suficient somn, care ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării fizice și psihice, făcând mai ușoară gestionarea dependenței de nicotină.

Leacuri bătrânești pentru a înlocui pofta de țigară

Deși nu se întâmplă o magie propriu-zisă, există vorbe din bătrâni care se pare că au funcționat în diverse cazuri. Spre exemplu, unul dintre cele mai cunoscute leacuri - ceaiurile din plante cu gust plăcut pot ajuta la calmarea sistemului nervos și pot înlocui obișnuița de a avea constant ceva în mână. Vorbind spre exemplu despre mentă : frunzele plantei pot fi mestecate pe același principiu, și anume de a înlocui nevoia de a fuma și de a împrospăta respirația.

Alimente care te ajută să înlocuiești fumatul

Încearcă fructe și legume care necesită mai mult timp de mestecare, echivalent cu o pauză de țigară: morcovi, țelină sau mere, precum și citricele ca portocalele sau grepfruturile - acestea au un gust intens, dau starea de sațietate și pot ajuta la reducerea treptată a poftelor.

Gumă de mestecat fără zahăr, menționată mai sus, poate fi o alternativă pentru a-ți ''ține gura ocupată'' și a reduce pofta de tutun.

Ciocolata neagră cu un conținut ridicat de cacao oferă un gust plăcut și stimulează producția de endorfine, ajutând la gestionarea stresului și a poftelor. În general, dar mai ales când vrei să înlocuiești țigările, consumul regulat de apă ajută la gestionarea senzației de foame și la menținerea hidratării, deci îți taie din pofta de a fuma. 

Și, cel mai important, încearcă să eviți înlocuirea fumatului cu obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul excesiv de dulciuri, junk food sau alte snacks-uri nesănătoase.

 

Ceaiurile reduc nevoie de a fuma si imbunatatesc starea de spirit

 

Ceaiuri bune în substituția nicotinei

Există câteva tipuri de ceaiuri din plante care pot fi extrem de utile în substituția nicotinei:

- ceaiul de mușețel are proprietăți relaxante și poate ajuta la reducerea stresului și anxietății;

- ceaiul de mentă are un gust răcoritor și poate ajuta la calmarea sistemului digestiv. De asemenea, menta poate ajuta la împrospătarea respirației, ceea ce poate fi bine-venit pentru cei care renunță la fumat;

- ceaiul de roiniță are proprietăți sedative și poate ajuta la relaxare și la îmbunătățirea somnului. Acesta poate fi util pentru a gestiona stresul și tensiunea asociată cu renunțarea la fumat;

- ceaiul verde, deși conține o cantitate mică de cofeină, e bogat în antioxidanți și contribuie printr-o extra-doză de energie. Este important să limitezi și consumul de cofeină dacă încerci să reduci dependența de nicotină, cafeaua fiind des asociată cu activitatea de a fuma.

Țigara electronică și vapatul schimbă fumatul tradițional !

Țigara electronică este de mult timp promovată ca fiind o alternativă mai puțin nocivă a fumatului tradițional, pentru că nu implică arderea tutunului, deci ești expus la mult mai puține substanțe chimice și toxice. De asemenea, tu controlezi conținutul de nicotină din e-lichid, deci îl poți ajusta cu ușurință în funcție de nevoi și dorințe. În plus, poți alege lichide pentru țigări electronice cu arome delicioase de fructe, dulciuri sau băuturi răcoritoare, toate astea contribuind concomitent la a scăpa definitiv de dependența de nicotină.

Spre exemplu, poți încerca pentru început o țigară electronică tip Starter Kit care imită cât mai fidel țigara tradițională, precum kit-ul Aspire Vilter Fun.Mușticul poate fi din plastic sau din bumbac, la alegerea ta, iar designul minimalist, dimensiunile reduse și fiabilitatea sa îl face unul dintre cele mai apreciate produse pentru a face tranziția de la țigările clasice.

 

Lichidele pentru tigari electronice pot fi cu sau fara nicotina

 

Lichide cu sau fără nicotină.Sfaturi pentru a înlocui treptat pofta de nicotină

Dacă ești doar curios și vrei să testezi vapatul sau chiar vezi în țigări electronice o soluție pentru a înlocui fumatul, alege încă de la început lichide cu concentrații ceva mai mari de nicotină și treptat poți să scazi nivelul acesteia, dacă scopul tău final este de a ajunge la lipsa nicotinei, bucurându-te în continuare de lichide aromate.Nu-ți face însă griji ! Dacă ajungi să utilizezi exclusiv lichide fără nicotina iar pofta de țigări reapare, fie din cauza proximității de fumul de țigară fie din diverse alte motive, poți reveni oricând la lichidele cu concentrații mici de nicotină, pentru a evita o eventuală ''recidivă''.

Alternativele sunt numeroase, însă ce contează cu adevărat sunt perseverența și ambiția.Odată luată decizia și depunerii eforturilor înspre scopul final, cu siguranță nu vei regreta că ai renunțat la fumat !