ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Tot ce trebuie să știi despre nicotină și lichidele fără nicotină

Tot ce trebuie să știi despre nicotină și lichidele fără nicotină

Nicotina este o substanță puternică și poate fi un ingredient cheie în multe lichide pentru țigări electronice. Ea oferă utilizatorului o senzație puternică în gât și un efect satisfăcător și relaxant, însă are potențialul de a crea rapid dependență. Pentru cei care nu doresc să folosească nicotină dar sunt totuși interesați de vaping, sunt disponibile și lichide fără nicotină, chiar într-o varietate mult mai mare și mai customizabilă.  În acest articol vom discuta despre tot ce trebuie să știți despre nicotină și lichidele fără nicotină, inclusiv efectele lor, siguranța și cum să îl alegeți pe cel potrivit pentru dumneavoastră.

Ce este nicotina ?

Nicotina este un compus chimic alcaloid care se găsește în plantele de tutun și care aparține aceleiași familii de compuși ca și cofeina. Plantele de tutun se folosesc de nicotina din compoziția lor drept pesticid și insecticid, protejându-se împotriva dăunătorilor care le-ar putea mânca frunzele. Dar, odată consumată de oameni, această poate crea o dependență foarte puternică și poate deveni extrem de periculoasă.

Nicotina este una dintre cele mai puternice substanțe chimice din lume, fiind depășită doar de neurotoxinele botulismului în ceea ce privește capacitatea de a face rău. Corpul uman are două reacții atunci când este expus la nicotină - poate fi toxică de la primul contact sau poate crea dependență; diferența constă în dozaj. Nicotina este adesea percepută că fiind un stimulent inofensiv însă, în realitate, aceasta are un real potențial mortal.

Principalul motiv pentru care creează dependență este faptul că receptorii de nicotină se regăsesc în sistemul nervos central. De fapt, nicotina are o structură chimică foarte asemănătoare cu cea a neurotransmițătorului acetilcolină, care este una dintre principalele substanțe chimice responsabile pentru memorie și deprinderi.

Efectele nicotinei

Nicotina este absorbită în fluxul sanguin prin plămâni, mucoasa gurii și mucoasa nasului. Nicotina călătorește prin fluxul sanguin până la creier, unde declanșează o eliberare de substanțe chimice precum dopamină și serotonină. Dopamina este un compus care afectează centrele de recompensă și plăcere din creier. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care nicotină creează dependență.

În realitate însă, în timp ce nicotina te poate face să te simți mai alert, mai concentrat și motivat, aceasta aduce cu sine și multe efecte adverse. Acestea pot include amețeli, neliniște, dureri de cap și greață, în funcție de sensibilitatea ta la nicotină.

Siguranța nicotinei

Siguranța nicotinei este intens dezbătută. Mulți experți sunt de acord că nicotina în sine nu este toxică pentru oameni și poate avea chiar efecte terapeutice atunci când este folosită în doze mai mici. Se estimează că doza letală de nicotină este de aproximativ 40-60 de miligrame, care ar fi incredibil de greu de consumat într-o singură utilizare.

 

Multi fumători sunt conștienți de efectele negative ale nicotinei, însă aleg să le ignore.

 

O singură țigară conține în jur de 10-15 miligrame de nicotină și chiar și fumătorii înrăiți nu consumă mai mult de 30-40 de miligrame pe zi. Cu toate acestea, nicotina poate fi periculoasă atunci când este combinată cu alte substanțe chimice. Spre exemplu, atunci când este ars, tutunul eliberează compuși cancerigeni, cum ar fi monoxidul de carbon, formaldehidă și benzenul. Deși lichidele pentru țigări electronice nu presupun ardere și nu eliberează substanțe chimice toxice, ele pot totuși conține substanțe chimice dăunătoare care nu ar trebui consumate în cantități mari.

Ce sunt lichidele fără nicotină?

Lichidele fără nicotină sunt cea mai sigură opțiune pentru majoritatea vaperilor. Dacă nu ești sigur că vrei să folosești nicotină, și e recomandat să nu o faci, lichidele fără nicotină sunt o alegere excelentă. Lichidele pentru țigări electronice cu nicotină tind să aibă o aromă ușor alterată, din cauza nicotinei prezente în componența lichidului. Lichidele fără nicotină sunt, de asemenea, o alegere bună pentru vaperii care încearcă să renunțe definitiv la nicotină.

Multe branduri de e-lichide au în oferta lor produse cu diverse concentrații de nicotină, astfel încât novicii vaping-ului și foști utilizatori de țigări tradiționale pot începe cu o concentrație mai mare de nicotină pe care să o reducă treptat, până la o concentrație mai mică de nicotină sau chiar deloc. Totodată, mulți vaperi preferă să folosească lichide fără nicotină : se bucură așadar de arome delicioase fără grija unui potențial pericol.

Poate dura până la opt ore pentru că nicotina sa părăsească organismul tău, motiv pentru care mulți fumători simt pofta de fumat chiar și în timpul orelor de somn. E-lichidele fără nicotină te pot ajuta să eviți aceste pofte și, per total, să ai mai mare grijă de corpul tău.

Beneficii ale lichidelor fără nicotină

  • Aromă mai puternică : lichidele fără nicotină au adesea o aromă mult mai puternică decât lichidele care conțin nicotină. Acest lucru se datorează faptului că nicotina poate avea o aromă puternică, în funcție de brand și de tipul de nicotină folosită. Odată ce nicotina este eliminată, aroma lichidului folosit poate deveni mai concentrată și deci mai intensă.

  • Mai sigure : lichidele electronice fără nicotină sunt mult mai sigure decât lichidele care conțin nicotină, din motivele explicate mai sus. Atunci când vapezi lichide fără nicotină, nu trebuie să îți faci griji cu privire la riscurile pentru sănătate asociate cu nicotina.

  • Mai convenabile din punct de vedere al costurilor : nicotina, privită ca aditiv, presupune costuri suplimentare, și poate fi supusă unor majorări periodice de preț, din pricina taxelor asociate acesteia.Prin urmare, lichidele deja nicotinizate sau cele cărora li se adaugă nicotină ulterior sunt mai costisitoare, în timp ce lichidele fără nicotină au un preț relativ constant și evident mai scăzut.

  • Mai eficiente : lichidele fără nicotină sunt mai eficiente decât lichidele care conțîn nicotină din punctul de vedere al fumătorilor care caută să renunțe complet la fumat și folosesc vapatul că metodă alternativă.

Siguranța lichidelor fără nicotină

Fără riscuri pentru sănătate

Singurul risc pentru sănătate asociat cu vapatul lichidelor fără nicotină este posibila iritație a gurii și a gâtului. Aceasta poate fi atenuată însă prin consumul de multă apă și prin pauze regulate între sesiunile de vapare

Fără riscul fumatului pasiv

Spre deosebire de lichidele care conțin nicotină, lichidele fără nicotină nu produc fum și deci nu ridică problema fumatului pasiv. Acest lucru înseamnă că poți să vapezi confortabil în locuri publice fără a-i deranja sau a-i pune în pericol pe ceilalți.

Niciun risc de dependență

În timp ce nicotina poate ușura tranziția de la țigările convenționale, aceasta poate pune totuși câteva probleme asociate cu sănătatea.În cazul lichidelor fără nicotină, nu poți deveni chimic dependent de acestea, deci te poți bucura liniștit de experiența vapatului, fără să te îngrijorezi.

Cum să alegi lichidul fără nicotină potrivit

Dacă ești interesat să vapezi lichide fără nicotină, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont.

Cu cât testezi mai mult, cu atât afli ce corespunde mai bine gusturilor tale

Deși s-ar putea să îți placă aroma de căpșuni la prima încercare, s-ar putea să nu mai fie la fel de interesantă o săptămână mai târziu.Cel mai indicat este să testezi cât mai multe arome sau combinații de arome, astfel încât să îți faci o idee cât mai clară asupra a ceea ce te satisface cel mai bine.Sunt utilizatori care preferă lichidele mai simple, precum tutun sec, fructe cu mentol, etc., în timp ce alți vaperi caută lichidele mai complexe, precum mix de tutun cu note de mango, cafea, caramel, lămâie și coacăze negre.

Ține cont de calitate

În timp ce proverbialul Gusturile nu se discută este general valabil, calitatea lichidelor folosite rămâne totuși un subiect de interes.Ca în orice alt domeniu, există produse mai puțin calitative, aspect care se manifestă în cazul lichidelor pentru țigări electronice mai ales la nivelul intensității aromei, precum și lichide extrem de calitative și apreciate la nivel larg de mulți utilizatori.

 

Lichid fără nicotină Noah Mango

Alege lichide calitative, în limita bugetului tău

Există credința larg-împărtășită și încurajată de consumerism că produsele cu cât sunt mai ieftine, cu atât sunt mai puțin calitative, și că ce e mai scump e automat și mai bun.Deși suntem de acord în multe privințe cu această părere, garantam însă că selecția noastră de e-lichide este una cât se poate de calitivă, indiferent de preț, și dedicată tuturor buzunarelor.Lichidele mai ieftine sunt mai convenabile pe termen lung în ceea ce privește costurile și poți avea surpriza să descoperi că unele sunt chiar mai calitative decât alte lichide ce aparțin de branduri cu renume.

Lichide populare fără nicotină

Producătorii pun la dispoziție o gamă largă și variată de lichide fără nicotină, astfel încât să satisfacă cât mai mulți uitilizatori și cât mai multe gusturi, chiar și pe cele mai excentrice. Iată câteva dintre cele mai populare lichide fără nicotină disponibile în acest moment : 

The Juice

Brand cu vechime la nivel național și nu-numai, oferta celor de la The Juice este alcătuită atât din tutunuri simple, seci, precum Americano, cât și lichide cu arome mai deosebite, precum Turbo, cu gust de gumă de mestecat, grapefruit și ice-effect.În plus, cea mai nouă gamă a acestora se focusează pe lichide dulci, cu rețete delicioase, precum budincă de orez cu lapte de cocos.Cantitățile în care se regăsesc sunt diferite iar majoritatea sunt short-fill, ceea ce presupune că necesită diluție cu bază, în funcție de preferințele personale.

The Vaping Giant

Deși este un brand relativ recent lansat pe piață, producătorii s-au dedicat aromelor mai puțin complexe, însă intense și calitative.De asemenea, lichidele pe bază de tutun sunt numeroase și variate, pentru a mulțumi cât mai multe gusturi specifice.Spre exemplu, un client recomandă Virginia Tobacco : Asta e un lichid care merge indiferent de zi si ora, nu trebuie sa lipseasca din stocul personal.E un tutun soft si dulce (extras dintr-o recenzie).

 

Lichidele Vaping Giant sunt larg apreciate de utilizatorii de vape.

 

Nasty Juice

Unul dintre cele mai apreciate brand-uri de e-lichide încă de la apariția fenomenului de vaping, lichidele din oferta lor sunt extrem de calitative și intense, focusându-se atât pe tabacuri, dar în special pe mix-uri fructate, precum amestec răcoritor și citric de lămâie și lime acrișor.De asemenea, și ambalarea este extrem de atractivă și calitativă, încercând să păstreze cât mai mult integralitatea lichidelor din sticle.

 

În concluzie, deși perspectiva lichidelor nicotinizate poate fi convenabile în unele cazuri, recomandăm cu încredere folosirea lichidelor fără nicotină, pentru o experiență mai plăcută, mai intensă și mai sigură, pe termen lung.

Articole asociate
  1. Sfaturi pentru vaperii începători ! Sfaturi pentru vaperii începători !
  2. Cât de des schimbi aroma lichidului pentru țigara ta electronică ? Cât de des schimbi aroma lichidului pentru țigara ta electronică ?
  3. Ce este lichidul pentru țigara electronică și ce conține acesta? Ce este lichidul pentru țigara electronică și ce conține acesta?
  4. Legislatie 2020: Unde si in ce conditii poti utiliza tigara electronica? Legislatie 2020: Unde si in ce conditii poti utiliza tigara electronica?