ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum sa alegi concentratia de nicotina pentru lichidul de tigara electronica?

Cum sa alegi concentratia de nicotina pentru lichidul de tigara electronica?

Trecerea de la tigarile clasice la cea electronica poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le poate lua o persoana atat pentru sanatatea personala si a celor din jur, cat si din punct de vedere financiar. Insa una dintre cele mai mari provocari pe care le poti intampina mai ales la inceput de drum este alegerea corecta a nivelului de nicotina.

La ce trebuie sa fi atent atunci cand alegi concentratia de nicotina?

Pe piata exista nenumarate lichide de vapat, cu diverse arome si doze de nicotina, lucru ce te poate pune in dificultate. Din cauza faptului ca vrei sa inlocuiesti tigarile clasice cu cea electronica, va trebui sa acorzi o atentie deosebita urmatoarelor lucruri:

  • Pentru a continua sa vapezi si sa nu renunti imediat, trebuie sa alegi un nivel de nicotina cat mai asemanator cu tigarile clasice pe care obisnuiai sa le fumezi;
  • Experienta de vapat trebuie sa fie cat mai asemanatoare cu fumatul tigarilor clasice. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa alegi o tigara electronica care sa permita sa vapezi MTL (mouth to lung – gura la plaman), la fel ca in cazul celor clasice, dar si sa alegi un lichid care sa ofere un “throat hit” satisfacator.

Multi fosti fumatori cauta alternative si modalitati de a fuma, tigarea electronica fiind de cele mai multe ori raspunsul corect. Unii incep cu o concentratie de nicotina mai mare astfel incat sa ii satisfaca, iar apoi treptat vor alege sa scada acest nivel, in cele din urma reducand consumul la 0. Exista lichide cu 0% nicotina, lucru ce poate fi benefic mai ales pentru cei care nu doresc sa mai consume substanta activa, dar vor sa se bucure in continuare de senzatia de vapat.

Care este diferenta de putere dintre nicotina din tigari si lichidul de vapat?

Ambele metode folosesc inhalarea pentru a introduce nicotina in plamani, insa aceasta este singura asemanare. Nivelul de nicotina si rata de absorbtie in organism dintre cele doua variaza de la model si numarul de pufuri inhalate, pana la tehnica de fumat. O tigara clasica poate avea o concentratie de nicotina cuprinsa intre 0,1 si 0,9 mg, uneori putand ajunge pana la 3 mg.

In cazul unei tigari electronice, lichidul de vapat va avea o concentratie exprimata in mg/ml, putand incepe de 0% (lichide fara nicotina) pana la valori de 20mg/ml. Acest lucru inseamna de exemplu ca o sticluta de 10 ml cu o concentratie de 6 mg/ml va avea un continut de 60 mg de nicotina in total. Desi la o prima vedere aceasta valoare poate parea foarte mare, trebuie sa ai in vedere faptul ca rata de absorbtie in organism a nicotinei prin vapat este cuprinsa intre 20 – 50%, lucru care va scadea considerabil aceasta cifra.

 

Ce nivel de nicotina sa alegi pentru tigarea electronica?

Desi poate parea complicat mai ales la inceput de drum, va trebui sa experimentezi si sa alegi o concentratie asemanatoare cu tigarile clasice. Cu cat un lichid are mai multa nicotina, cu atat exista pericolul sa ti se faca greata, mai ales daca obisnuiai sa fumezi tigari normale sau mai slabe. Prin urmare, iti voi prezenta cateva valori populare care le pot gasi in lichidele comercializate:

  • 0% - aceste lichide nu au nicotina in ele, fiind potrivite atunci cand doresti sa te bucuri de vapat fara substanta activa. Poate fi de asemenea folosita pentru a dilua alte lichide cu o concentratie mai mare, putand crea astfel un mix personalizat.
  • 6% - una dintre cele mai populare si folosite concentratii pentru cei care fumau moderat, fiind recomandat la inceput sa utilizeze aceasta valoare daca obisnuiau sa consume tigari cu putere normala.
  • 9,5% - 12% - pentru cei care fumau 1 pachet de tigari pe zi sau chiar mai mult, o asemenea concentratie va fi potrivita pentru a satisface nevoia de nicotina.
  • 18% - Unul dintre cele mai mari nivele, aceasta este o valoare ce trebuie folosita cu grija, deoarece nivelul de nicotina consumat poate sa dea stari de greata. Este recomandat sa incepi cu un nivel mai mic si sa cresti incet decat sa incepi direct cu aceasta valoare pentru a evita potentiale neplaceri.
  • 20% - cel mai inalt nivel, acesta este de cele mai multe ori folosit pentru prepararea lichidelor DIY. Poti sa folosesti o baza cu un raport PG VG potrivit pentru tigarea ta electronica si o aroma, putand in acest fel sa iti creezi propriile tale retete si concentratii personalizate.

Cum sa reduci nivelul de nicotina consumat?

Pentru multe persoane, trecerea de la tigarile clasice la cea electronica poate avea ca scop final renuntarea definitiva la nicotina. Micsorarea acesteia poate fi dificila, de cele mai multe ori fiind necesara experimentarea. Un fost fumator trebuie sa aleaga un lichid care sa il satisfaca atat din punct de vedere al nicotinei, cat si al senzatiei de “throat hit”.

Dupa o anumita perioada in care ai invatat si te-ai obisnuit cu vaping-ul, vei putea sa reduci usor valoarea. Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa reduci prea mult sau prea rapid nivelul de nicotina, in acest fel nu vei putea sa te bucuri de experienta si te vei reintoarce imediat la fumat. De aceea, nu te grabi si experimenteaza cu lichidelele si aromele pentru o satisfactie fara egal.

 

Tigarile electronice sunt cea mai buna alternativa la tigarile clasice si cea mai eficienta metoda de a renunta definitiv la nicotina. Alegerea concentratiei potrivite poate fi dificila la inceput, insa daca experimentezi vei gasi in cel mai scurt timp lichidul care sa iti ofere placerea pe care o cauti.

Articole asociate
  1. Sfaturi pentru vaperii începători ! Sfaturi pentru vaperii începători !
  2. Țigara electronică, mai mult decât o alternativă a țigărilor clasice Țigara electronică, mai mult decât o alternativă a țigărilor clasice
  3. Legislatie 2020: Unde si in ce conditii poti utiliza tigara electronica? Legislatie 2020: Unde si in ce conditii poti utiliza tigara electronica?
  4. Câtă nicotină există într-o țigară ? Câtă nicotină există într-o țigară ?