ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Tutun ars, încălzit sau vapat. Asemănări, diferențe și alternativa potrivită pentru fumatul tradițional

Tutun ars, încălzit sau vapat. Asemănări, diferențe și alternativa potrivită pentru fumatul tradițional

Tutunul ars, încălzit și vapat sunt cele trei modalități distincte de consum al nicotinei, fiecare cu caracteristici proprii și care oferă experiențe diferite pentru utilizator. Pe când tutunul clasic, fie de rulat sau în formatul prerulat al țigărilor tradiționale, este istoric cea mai veche formă de consum al tutunului, varianta sa procesată, actuală timpurilor noastre, a determinat mulți foști fumători să caute alternative la fumat, pe considerente de sănătate, buget, relații de natură socială și nu numai.

Ce este tutunul ars - Cum funcționează țigara tradițională

Tutunul ars este tipul de consum al tutunului prin aprinderea unei țigări rulate și inhalarea fumului.

Țigara tradițională este unul dintre cele mai comune produse de tutun folosite, iar procesul în sine este cel mai simplu: fumul rezultat este inhalat direct în plămâni, inclusiv nicotina, monoxidul de carbon, gudronul, și alte 7000 de substanțe. Aceste substanțe sunt absorbite de organism odată cu inhalarea fumului.Mirosul este unul persistent, deranjant atât pentru utilizatori cât și pentru cei din jur, iar sezanție de sațietate este de scurtă durată comparativ cu consecințele pe termen lung.

Ce este tutunul încălzit

Tutunul încălzit este una dintre cele mai cunoscute alternative ale fumatului tradițional, care implică încălzirea tutunului la o temperatură mai scăzută, cu scopul de a produce vapori calzi, nu fum, vapori ce sunt ulterior inhalați.Această metodă de a consuma nicotina presupune în medie de 95% mai puțini compuși chimic emiși decât țigările clasice.Fumul emanat este în cantități considerabil mai scăzute, iar mirosul este unul cu mult mai puțin deranjant decât cel al țigărilor arse.

Este deci o opțiune mult mai puțin dăunătoare pentru cei care totuși doresc să consume nicotină sau să se bucure de o experiența similară cu a fumatului.

Ce este o țigară electronică și ce presupune vaparea

Țigara electronică este cel mai popular produs la momentul actual și, în același timp, cea mai fiabilă alternativă pentru fumatul clasic.

Conform lucrării publicate de European Lung FoundationO țigară electronică este un dispozitiv cu funcționare pe baterie, care îi permite utilizatorului să tragă în piept nicotină prin intermediul vaporilor(...).Aceste dispozitive funcționează prin încălzirea unui lichid, astfel încât acesta să se transforme în vapori care vor fi inhalați de utilizator(...)Spre deosebire de țigările tradiționale, dispozitivele nu conțin tutun.

Este dispozitivul care încălzește un lichid, de obicei cu nicotină, dar nu în mod obligatoriu, și transformă acest lichid în vapori, care sunt apoi inhalați.

Vaparea funcționează super simplu: doar îți umpli vape-ul cu e-lichid, pe care poți să ți-l alegi dintr-o gamă largă de opțiuni, adaptezi device-ul după nevoile tale și te bucuri de experiență.
De asemenea, produce un miros super plăcut și yummy, ce poate fi acceptat cu ușurință de cei din jur, iar astfel este permis în majoritatea spațiilor indoor publice, precum restaurante, baruri, etc.

Asemănări și diferențieri între tutun ars, încălzit și vapat

Cele trei modalități de fumat sunt distincte, însă au asemănări și diferențe evidente. 

În primul rând, toate implică consumul de nicotină, producătorul senzației de satisfacție sau relaxare specifice.
În același timp, atât în cazul tutunului încălzit, cât și în cel al vapatului, nu se produce o ardere, reducând astfel considerabil expunerea ta la miile de substanțe nocive eliberate în timpul fumatului unei țigări clasice.

Cel mai mare diferențiator este procesul, de la caz la caz: tutunul încălzit funcționează la o temperatură mai scăzută, iar substanțele chimice nocive sunt reduse semnificativ. Prin vapare, nicotina și alte substanțe sunt inhalate sub formă de vapori, iar tutunul efectiv nu este implicat în proces.

În plus, fumul de țigară are un miros specific și persistent, care de cele mai multe ori rămâne în haine, păr și încăperi și obiecte din casă, în timp ce vapatul sau tutunul încălzit produc un miros mult mai puțin deranjant și aproape deloc persistent.

 

Tigara electronica este alternativa preferata la tigarile clasice

 

Dispozitive cu care poți înlocui fumatul tradițional

Dacă ești fumător de țigări clasice și îți dorești să renunți sau să fumezi cantitativ mai puțin, poți încerca țigările electronice sau cele cu tutun încălzit.
Avantajul tău cu o țigară electronică este acela că e-lichidele pot conține sau nu nicotină și ai la dispoziție o varietate de arome și dispozitive, oferindu-ți o experiență similară fumatului, însă fără efectele periculoase la nivelul organismului. Astfel, ai mai mult control doar prin simplul fapt că-ți poți doza cantitățile de nicotină.Ulterior, în funcție de vape-ul ales și de aromele și accesoriile folosite, experiența în sine devine una personalizată, de care te poți bucura liniștit în aproape orice context social.

Poți începe cu un kit pentru începători, de aici.

Ce este mai sigur pentru sănătate sau ce alegi între tutun ars, încălzit sau vapat

Dispozitivele electronice - țigările cu tutun încălzit sau țigările electronice sunt cele două variante optime pentru trecerea de la tutun ars la mai puține substanțe nocive.Având ”pe masă” cele trei opțiuni, dar și avantajele și dezavantajele fiecăreia, vapatul poate fi considerat pe departe cea mai puțin dăunătoare , versus fumatul tradițional.