ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cele mai frecvente probleme ale țigării electronice și ghid pentru a le repara

Cele mai frecvente probleme ale țigării electronice și ghid pentru a le repara

Știm deja că țigările electronice sunt cea mai bună alternativă la fumatul tradițional : nu presupun arderea tutunului, ci doar inhalarea unor aburi de cele mai multe ori delicioși, se găsesc sub diferite forme, cu design-uri, culori și specificații cât mai diverse, și sunt accesibile financiar, presupunând o investiție esențială și achiziția ulterioară a elementelor consumabile.Cu toate astea, fiind totuși dispozitive electronice, ele presupun o mentenanță perioadică astfel încât "să-și facă treaba" în parametrii optimi și să satisfacă la maxim utilizatorul.

Țigara electronică se poate strica?

În timp, orice element se poate strica, mai ales când intervine elementul uzurii : bateriile pot să dea rateuri, atomizoarele se pot înfunda, pot apărea scurgeri de lichid sau acumulatorii nu se vor mai încarca corect și/sau la capacitate maximă. Prin verificarea periodică și mentenanța dispozitivului, poți preveni sau chiar remedia aceste probleme; la un moment dat vor apărea însă probleme care, din cauze mecanice sau din pur și simpla folosire pentru o perioadă îndelungată,  nu vor putea fi soluționate și va fi nevoie să faci un upgrade țigării electronice, pentru o experiență de vapat mai bună decât cea anterioară.

Cele mai des întâlnite probleme ale țigării electronice. Cum le repari rapid

Cu toate că spectrul problemelor ce pot apărea vizavi de vape-ul tău este unul larg, vom încerca mai jos să enumerăm câteva dintre cele mai comune probleme și sugestiile noastre pentru rezolvarea acestora.

Țigara electronică nu se încarcă 

…și nu e automat vina cablului de încărcare, ci pot exista mai multe posibile cauze: un acumulator incompatibil, o componentă supra-încălzită sau un alt element electronic defect. Încărcarea corectă a țigării electronice este esențială pentru funcționarea sa corectă și sigură, motiv pentru care trebuie să acorzi atenție sporită procedurii de reîncărcare a vape-ului tău.

Dispozitivul pentru vapat se încinge

E normal ca dispozitivul tău să se încalzească în timpul utilizării, dar niciodată să se încingă exagerat sau să simți gust de ars în momentul în care tragi din țigară; în timp, astfel de simptome nu doar că alterează experiența ta de vapat într-un mod negativ, însă folosirea dispozitivului în ciuda acestor semne poate deteriora bateria iremediabil și, ulterior, a întregii țigări electronice. În cazul în care supraîncălzirea are loc la nivelul bateriei, verifică depunerile de lichid de pe bobină, acordă atenție uzurii țigării electronice, asigură un flux de aer recomandat și verifică perioadic starea bateriei sau a acumulatorului.Dacă problema apare la nivelul atomizorului, care deobicei se manifestă prin gustul de ars, verifică să nu cumva să vapezi la o putere prea mare sau să nu inspiri prea des și prea cu putere.De asemenea, asigură-te că lichidele pe care le folosești să fie de bună calitate iar atomizorul să fie inspectat și curățat cu atenție.

Sfaturi utile pentru creșterea duratei de viață a unei țigări electronice 

Cea mai des întâlnită distincție între țigările electronice este cea în funcție de tipul de baterie cu care funcționează, și anume fie bateria manuală, fie cea automată, fiecare dintre acestea destinate unor nevoi și rutine specifice.

 

Pentru a te bucura de tigara electronica la capacitatatea sa maximă, este nevoie să acorzi atenție întreținerii ei.

 

Dispozitivul de vapat chiar îți poate face viața mai ușoară, fiind o alternativă sustenabilă pe termen lung,  însă doar dacă îi dedici timp și știi cum să ai grijă de el.

Uite câteva sfaturi care îți pot ușura considerabil mentenanța țigării electronice : 

-  verifică periodic starea bateriei sau a acumulatorului;

-  analizează modul în care vapezi și adaptează accesoriile în funcție de acesta;

- fii atent în ce condiții depozitezi țigara electronică;

- folosește elemente consumabile originale și de calitate, precum cele din oferta vapeshop-ului tău preferat;

-  amortizează corect rezistența cu lichid înainte de utilizare;

- asigură-te că folosești încărcatoare compatibile și funcționale.

Cum alegi cele mai bune dispozitive pentru vapat fără probleme

Când vine vorba de țigările eletronice de unică folosință, ia în considerare nivelul de nicotină, aromele și durata de viață a bateriei. 

Unul dintre marile avantaje în comparație cu țigările tradiționale este libertatea pe care o ai de a experimenta cu oferta variată de lichide și cu diferitele tipuri de țigări, din punct de vedere al dimensiunilor, formelor, capacităților și opțiunilor de personalizare.

În linii mari, pentru a alege cea mai potrivită țigară electronică ia în considerare următoarele sfaturi :

- ține cont de experiența ta anterioară cu țigările tradiționale și/sau cu alte vape-uri și achiziționează-ți un device care să îți satisfacă nevoile;

- adaptează concentrația de nicotină din e-lichid conform organismului tău : o concentrație prea mare poate dăuna din motive evidente, pe când o concentrație prea mică poate fi nesatisfăcătoare și ''te poate arunca în brațele'' țigărilor clasice;

- cântărește bine opțiunile și ia o decizie studiată : deși există dispozitive foarte atrăgătoare, cu design-uri deosebite, ce par a întruni toate cerințele tale, e mai bine să faci un research înainte și să îți cumperi un dispozitiv mai puțin interesant și mai simplu ca funcționalități, dar mai potrivit ție, stilului tău de viață și de vapat;

- ia legătura cu specialiști care te pot îndruma și care îți pot face recomandări calitative, precum echipa din Showroom-ul Smokemania.

La sfârșitul zilei, decizia de a vapa este una care contribuie la starea ta de sănătate, fizică și psihică, iar dezavatanjul posibilelor defecte este o urmarea firească a uzurii : asta nu trebuie să te descurajele din a face o alegere bună pentru tine și corpul tău !