ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

De ce ți se încinge țigara electronică. Tutorialul pe care să-l citești dacă vrei să folosești corect dispozitivul de vapat

De ce ți se încinge țigara electronică. Tutorialul pe care să-l citești dacă vrei să folosești corect dispozitivul de vapat

Suntem de acord că țigările electronice au câștigat din ce în ce mai multă popularitate tocmai datorită avatanjelor lor, precum faptul că sunt ușor de folosit, presupun costuri reduse față de fumatul tradițional și sunt mult mai ‘’prietenoase’’ cu sănătatea utilizatorilor.

Ei bine, toate țigările electronice au la bază următorul circuit :  e-lichidul din interiorul atomizorul este încălzit, acesta transformându-se ulterior în vapori care sunt inhalați.Desigur că această furnizare de energie către rezistența din interiorul atomizorului aduce cu sine și eliberarea de căldură, motiv pentru care poți simți că vape-ul ți se încălzește în mână.

Cu toate astea, există un nivel de căldură la nivelul bateriei care este general acceptat și care nu reprezintă motiv de îngrijorare și mai există momente în care dispozitivul este de-a dreptul fierbinte și, din motive de siguranță, este indicat să-i acorzi atenție.

Dacă vrei să aflii de ce anume ți se încinge țigara electronică peste măsură și ce să faci mai exact în acele situații, atunci următorul articol îți va fi de mare folos.

 

Principalele componente ale țigării electronice

Țigările electronice, oricât de simple sau complexe ar fi ele din punctul de vedere al vaperilor, au la bază o structură extrem de simplă, care se regăsește în toate dispozitivele de acest gen : bateria, atomizorul și rezistența.În plus, pentru a produce vapori, orice vape ia contact ulterior cu un lichid dedicat țigărilor electronice.

Adevărul este însă că ’’magia’’ țigărilor electronice se produce la nivelul rezistenței : la fel cum menționam și într-un articol trecut, rezistența este elementul fără de care vaparea propriu-zisă nu poate avea loc. În mod clar însă, fiecare componentă este indisepensabilă : este nevoie de energie, deci de baterie, pentru a încălzi elementul rezistenței care încălzește la rândul său lichidul din atomizor, rezultând în vaporii delicioși pe care îi vapăm și cu care ne-am obișnuit.

 

De ce se încinge țigara electronică de cele mai multe ori

Adevărul este că, vizavi de motivele pentru care țigările electronice se încălzesc, cauzele sunt în mare parte comune și au la bază o formă sau alta a transferului energiei de la baterie la bobină, transfer care se face cu descărcare de căldură.Însă, mai specific, asta se poate cumula cu motive secundare, precum : 

Vaparea neîntreruptă sau chain-vape

Când vapezi, rezistența se încălzește.Ei bine, când vapezi continuu perioade îndelungate, rezistența se încălzește peste măsură și, prin urmare, vape-ul se încinge.

 

Vaparea în lanț poate duce rapid la supraîncălzirea rezistenței.

 

De ce ? Pentru că nu îi dai timp rezistenței să se răcească și o forțezi, cu fiecare tragere din țigară, să se încălzească mai puternic decât la puful anterior.Eventual, această caldură care se produce la nivelul atomizorului se va resimți și în materialul exterior al țigării, motiv pentru care vei avea senzația că ’’frige țigara electronică’’.

Suprasolicitarea bateriei

Bateriile țigările electronice sunt concepute în așa fel încât ele să descarce o cantitate optimă de energie pentru a încălzi rezistența atomizorului.Totodată, folosirea bateriei la o putere neadecvată proporțional cu capacitatea rezistenței poate duce la suprasolicitarea acesteia, fenomen marcat tot de o senzație de căldură excesivă, însă de data asta la nivelul bateriei.

 

Ce poți să faci dacă dispozitivul de vapat se încălzește frecvent

Fiecare motiv specific pentru care vape-ul tău se supraîncălzește are o rezolvare.Este bine să ții cont de acestea și să te ocupi de mentenanță țigării tale periodic, astfel încât să te bucuri de o experiență cât mai plăcută de vaping.

Verifică depunerile de lichid de pe rezistența dispozitivului electronic

Tot aici, când vorbeam despre rezistențe, am menționat că fiecare bobină are în componența sa și un material absorbant, cel mai adesea bumbac.Ei bine, reziduurile din jurul rezistenței pot îngreuna absorbția e-lichidului de către bumbac și, prin urmare, bobina va face un efort suplimentar pentru a transforma lichidul în vapori, rezultând în încălzirea acesteia și a e-lichidului peste măsură.

Dacă ți se întâmplă asta, în mod evident cea mai simplă și eficientă rezolvare este schimbarea integrală a rezistenței cu una noua.Dacă vrei totuși să profiți la maxim de rezistența deja instalată sau nu ai o rezistență nouă la îndemână, poți încerca, luând însă în calcul că e posibil să nu aibă ulterior aceleași performanțe, să o cureți eliminând reziduurile cu ajutorul unei pensete, a unui bețișor de urechi, etc., și eventual clătirea acesteia sub apă călduță.Ține minte să o usuci complet înainte de a o instala iar în atomizor.

Verifică uzura rezistenței țigării electronice

În momentul în care apeși pe butonul de fire al vape-ului, rezistența începe să se încălzească și să transfere o parte din această căldură către atomizor, și mai exact către e-lichid.Rezistențele, fiind confecționate din materiale diferite, cu valori diferite etc., au anumiți parametrii de funcționare, motiv pentru care trebuie să iei în calcul ‘’cât duce’’ efectiv rezistența ta.

 

Rezistenta este un element consumabil care va necesita eventual înlocuire.

 

Și aici, soluția cea mai la îndemână este înlocuirea bobinei.Rezistența este, până la urmă, un element consumabil care trebuie schimbat la un moment dat, în funcție de frecvența și de stilul de vapare.La Smokemania găsești cea mai mare ofertă de rezistențe și accesorii pentru acestea, deci nu trebuie să-ți faci griji ! 

Asigură-te că fluxul de aer circulă corect prin dispozitivul pentru vapat

Multe dintre kit-urile și atomizoarele pentru țigări electronice sunt prevăzute cu funcția de reglaj al fluxului de aer, care influențează cât de ‘’restrânși’’ sau aerați sunt vaporii în momentul în care tragi din dispozitiv.

Ei bine, dacă obișnuiești să ții fluxul de aer închis până la capăt, asta înseamnă că rezistența nu ia contact aproape deloc cu aerul din exterior iar toată căldură emisă de încălzirea bobinei rămâne la nivelul tank-ului, fără a fi în niciun fel eliberată în afara dispozitivului.

Îți recomandăm ca, din când în când, să lași fluxul de aer mai deschis, astfel încât să aibă loc aerisirea rezistenței.Nu e obliatoriu să vapezi astfel dacă nu îți place ! Ține vape-ul cu airflow-ului deschis când nu îl folosești și ulterior revin-o la reglajul tău preferat.

Verifică starea bateriei sau a acumulatorului

Rareori se întâmplă ca motivul pentru care dispozitivul tău este fierbinte să fie bateria, fie ea integrată sau externă.Cu toate astea, se poate întâmpla ca problema să fie la nivelul acesteia, moment în care este recomandat să iei de îndată măsuri.

Ține minte că bateriile vape-urilor sunt concepute astfel încât ele să reziste la temperaturi extrem de ridicate, atât externe, precum și interne.Asta înseamnă că dacă simți bateria fierbinte la atingere, ea este în realitate mult mai fierbinte pe interior !

În astfel de situații, îți recomandăm să detașezi bateria de atomizor, să o pui undeva pe o suprafață neinflamabilă și să aștepți să se răcească complet înainte să o refolosești.Dacă aceasta se răcește foarte greu, scoate sunete nefirești sau emană fum, nu o mai refolosi ! Astfel de defecțiuni la nivel intern sunt greu de soluționat și, pentru a evita alte probleme, e mai bine să înlocuiești respectivele baterii cu prima ocazie.

Analizează modul în care vapezi și adaptează accesoriile în funcție de stilul de vapat

După cum precizam și mai sus, vaparea în lanț poate duce la supraîncălzirea bobinei sau a bateriei, deoarece nu le dai niciun răgaz să se răcească în mod natural.Încearcă ca, după serii de vapat cu pufuri mai scurte si mai dese, să lași device-ului să se răcească o anumită perioadă de timp.

De asemenea, tipul de rezistențe folosite poate avea un cuvânt de spus.De exemplu, o bobină tip Clapton se încălzește mai puternic și mai rapid decât o bobină standard.În general, cu cât rezistența are o structură mai complexă, cu atât va genera mai multă căldură decât o rezistență cu o configurație mai simplă, în special dacă preferi să vapezi cu vataje mai mari.

 

Tigara electronica se poate supraincalzi din pricina stilului personal de vapat.

 

Este așadar extrem de important să adaptezi accesoriile la stilul tău de vapat : spre exemplu, rezistențele Mesh sunt foarte bune la gestionarea cantităților mari de căldură; ele îți permit să vapezi la puteri mai mari, fără ca niciun element al țigării electronice să se supraîncălzească.

 

Cum eviți încingerea țigării electronice : sfaturi pentru întreținere și folosire corectă

  • acordă atenție încărcării bateriei : este foarte imporant să folosești accesorii de calitate;

  • fii atent vizavi de condițiile în care depozitezi țigara electronică : este indicat să eviți locurile cu temperaturi extreme sau cu prea multă umiditate;

  • curăță periodic fiecare element al țigării electronice : reziduurile se pot acumula atât la nivelul bateriei cât și al atomizorului și este indicat să le îndepărtezi înainte să influențeze experiența de vapat;

  • folosește e-lichide de calitate și menține nivelul acestora peste linia orientivă din interiorul tank-ului, care coincide de cele mai multe ori cu nivelul rezistenței;

  • fii sigur că fiecare element al țigării electronice este asamblat și poziționat corect.

 

Totodată, unul dintre cele mai de preț sfaturi vizavi de întreținerea țigării tale electronice este să alegi doar vape shop-uri de calitate, cu produse originale și care oferă suport tehnic la nevoie, precum Smokemania.ro : elemente originale și o echipă bine-pregătită sunt, de cele mai multe ori, tot ce ai nevoie pentru a rezolva orice problemă pe care ai întâmpina-o cu dispozitivul tău !