ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Rezistența Mesh : ce înseamnă și cum afectează experiența vapatului

Rezistența Mesh : ce înseamnă și cum afectează experiența vapatului

În industria vaping-ului sunt dezvoltate și introduse periodic pe piață diferite tehnologii inovatoare care doresc să îmbunătățească din ce în ce mai mult experiența utilizatorului.Acest fenomen aduce în discuție noi termeni tehnici, care pot fi copleșitori pentru unii vaperi.Acești noi termeni sunt însă extrem de folositori și necesari pentru a-ți putea adapta experința de vapat la preferințele și nevoile personale și, de asemenea, de a profita la maxim de dispozitivul tău.Unul dintre acești termeni tot mai des întâlniți este, fără doar și poate, acela de rezistență mesh.

Fie că apelezi la un vape shop de încredere pentru a-ți achiziționa un nou device, fie că vezi termenul Mesh inclus în denumirea unor rezistențe precum Nautilus 0.7 Mesh, sau fie că pur și simplu te informezi cu privire la ultimele tendințe din vaping, pare că nu mai poți evita termenul de Mesh Coil, așa că cel mai indicat este să studiezi corect și complet ce este și ce presupune acesta.

Ce este rezistența MESH și cum se deosebește de alte rezistențe

Ei bine, află că bobinele din plasă (traducerea cuvântulului mesh din engleză) sunt prezente pe piață de ceva vreme însă, ca multe alte trenduri, i-a luat un timp să devină relevant.Gândește-te la bobinele Mesh ca la o alternativă mai modernă a clasicelor rezistențe din sârmă.

Pentru a înțelege ce este mai exact o rezistență tip plasă, trebuie să recapitulăm câteva noțiuni de bază : înainte de apariția bobinelor Mesh, majoritatea dispozitivelor de vape funcționau într-un mod similar la nivelul rezistenței, și anume elementul care era responsabil de vaporizarea e-lichidului era bobina de încălzire formată dintr-o sârmă spiralată.Ei bine, află că bobinele tip Mesh nu conțin deloc fire, ci sunt efectiv o plasă cu aspectul unei înșiruiri de mici ferestre, unite între ele.

 

Bobina tip plasa are un aspect uniform, comparitiv cu rezistentele clasice din sarma.

 

Există dispozitive care funcționează fie cu rezistențe clasice, tip Wire, fie cu rezistențe Mesh, fie device-uri care sunt compatibile cu ambele tipuri de bobine, motiv pentru care este important să știm ce le deosebește ca funcționalitate și ce similitudini au.

Asemănări între rezistențe

Evident, componenta rezistenței este indispensabilă vapatului, indiferent de ce tip de rezistență preferi.Singura lor asemănăre pe lânga rolul important pe care îl au în procesul de vaporizare este dată de procesul în sine : e-lichidul se încălzește și se transformă în vapori în contact cu bobina încălzită.Tipul de bobină folosită aduce însă cu sine experiențe diferite pentru utilizatori.

Diferențe între rezistența Mesh și rezistența Regular

Cea mai importantă diferență poate fi chiar viteza lor de încălzire : bobinele de plasă se încălzesc mai rapid și oferă o aromă mai intensă și o producție de vapori mai consistentă, prin urmare sunt mult mai potrivite cloud-chaser-ilor.În plus, sunt compatibile cu o gamă mai largă de dispozitive prezente pe piață și pe viitor pot fi mai rentabile, având în vedere că sunt la mare căutare în comunitatea vape.

Pe de altă parte, rezistențele Regular, fie că sunt rezistențe Clapton, Fused Clapton sau rezistențele clasice, sunt mai potrivite dacă preferi stilul de vapat MTL, întrucât aduc cu sine un mai bun consum al energiei, pot oferi o aromă mai specifică și un throat-hit mai puternic.În plus, vaporii oferiți de acestea sunt mai calzi, asemănători cu cei oferiți de țigara clasică sau de dispozitivele heat-not-burn.

Cum funcționează rezistența Mesh

La momentul în care curentul trece prin bobina tip plasă, aceasta încălzește e-lichidul îmbibat în materialul absorabant într-un ritm mult mai rapid, proces din care rezultă vaporii.Datorită suprafeței mari a metalului ce alcătuiește plasa, căldura se răspândește uniform pe întreagă suprafață, ceea ce înseamnă că obții o cantitate mai mare de vapori și o aromă mai bună chiar de la primul puf, fără să aștepți un timp suplimentar ca dispozitivul să se încălzească.

 

Rezistentele Mesh sunt recomandate celor care doresc sa obtină cantitati mari de vapori.

 

Toate astea duc la un impact mai puternic și la vapori consistenți fără să fie nevoie de temperaturi ridicate sau de o putere prea mare din parea device-ului tău. 

Avantajele și dezavantajele rezistenței Mesh 

Pentru a lua o decizie cât mai bună pentru vape-ul tău vizavi de rezistețele care să-ți satisfacă nevoile și preferințele, este extrem de important să iei în considerare atât avantajele bobinei tip plasă, cât și dezavantajele sale.

Avantajele rezistențelor Mesh : 

  • aspectul plat permite un contact ferm și uniform cu fitilul, fără a permite formarea zonelor de condensare și de acumulare a e-lichidului;

  • masa redusă a rezistenței presupune o cantitate mai mare de vapori rezultată;

  • nu are nevoie de un mare aport de putere pentru a atinge temperatura optimă și poate duce la gestionarea mai bună a capacității bateriei vape-ului tău;

  • din pricina suprafeței mai mari a rezistenței care intră în contact cu lichidul, aroma este una mai intensă și mai gustoasă;

  • distribuția unitară a căldurii reduce șansele de ardere a bobinelor, prin urmare bobinele Mesh pot avea o viață mai lungă;

  • compatibilitatea cu multe dispozitive este de asemenea un mare plus, astfel încât poți vedea cum te înțelegi cu bobinele tip plasă fără a-ți achiziționa un device dedicat.

 

Multi vaperi prefera rezistențele Mesh deoarece obțin cantitati mai mari de vapori.

 

Dezavantajele rezistențelor Mesh : 

  • bobinele Mesh consumă mai mult e-lichid, ceea ce înseamnă că va fi nevoie să realimentezi tank-ul mai des;

  • vaporii obținuți sunt mai reci decât în cazul bobinelor clasice;

  • performanța unor e-lichide poate fi mai scăzută odată folosite pe rezistențe tip Mesh, aspect sesizabil în ceea ce ține de gust;

  • vaporii se vor simți mai uscați la nivelul gurii și al gâtului, din cauza cantității mici de lichid ce intră în contact cu plasa;

  • datorită cantății mari de vapori obținuți, experiența de vaping poate deveni copleșitoare dacă alegi să folosești rezistențe Mesh împreună e-lichide cu nicotină;

  • necesită mai multă atenție la instalare și sunt mai fragile ca rezistențele clasice din sârmă;

  • poți fi ușor tentat să inhalezi cantități prea mari de vapori.

Cele mai bune dispozitive care pot fi folosite cu rezistențe Mesh

Așa cum menționam mai sus, nu chiar toate dispozitivele vor funcționa la performanța lor maximă cu rezistențe tip plasă, chit că sunt compatibile cu acestea din motive de fiabilitate.Așadar, dacă te-ai întrebat ce țigări electronice sunt cele mai bune folosite cu Mesh, ia în considerare următoarele noastre sugestii : 

Kit Innokin Sceptre 2

Un kit de țigară electronică potrivit pentru vaperii mai puțini experimentați, Innokin Sceptre 2 este prevăzut cu un cartuș reglabil din punct de vedere al fluxului de aer, ce permite vaparea atât Gură-la-Plămâni cât și Direct-la-Plămâni, prin simpla schimbare a rezistenței.Rezistența compatibilă Mesh de 0.5ohmi este ideală pentru nori mai denși și arome mai îndrăznețe.

Vaporesso Luxe Q

Kit-ul tip pod Luxe Q folosește cartușe neservisabile cu bobine Mesh de 0.8ohmi sau 1.2ohmi, însă este prevăzut cu o baterie de 1000mAh pentru a putea susține producția de vapori.În plus, acesta vine dotat cu tehnologia SSS ce reduce considerabil scurgerile de lichid și asigură o experiență de vapat curată, hassle-free.

Atomizorul Geekvape Zeus Max

 

Atomizor pentru tigara electronica Geekvape Zeus Max

 

Atomizoarele Geekvape din gama Zeus sunt dotate cu orificii mari pentru pentru alimentarea cu lichid și cu un reglaj fin al fluxului de aer.Toate astea, în combinație cu rezistențele Geekvape Mesh sunt reteța perfectă pentru aburi denși și aromați.

Cele mai potrivite lichide pentru rezistențele Mesh

Compatibilitatea lichidelor cu bobinele din plasă este o chestiune ce ține și de stilul de vapat pentru care optezi : dacă preferi MTL (Gură-la-Plămâni), procentul ideal de VG/PG este 50/50; dacă alegi stilul DL (Direct-la-Plămâni), este recomandat să folosești lichide 70VG/30PG.

De asemenea, e-lichidele care conțin săruri de nicotină sunt mai mult decât indicate pentru rezistențele Mesh, mai ales în contextul vapării MTL.Poți încerca noile lichide cu NicSalt de la brand-ul eLiquid France, care se mândresc cu aromele sale delicioase și intense.

 

În concluzie, dacă ești în căutarea unor consumabile care să-ți asigure nori masivi și arome intense, bobinele Mesh sunt cea mai bună opțiune pentru tine.

Ține minte că funcția principală a rezistențelor este fundamental aceeași, iar alegerea ține doar de preferințe și de stilul personal.Ceea ce funcționează pentru un vaper nu funcționează în mod automat și pentru un altul.Testează și descoperă singur ce ți se potrivește cel mai bine !