ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Gură la plămân vs Direct în plămân - ce reprezintă și care sunt diferențele dintre cele două stiluri de vapat

Gură la plămân vs Direct în plămân - ce reprezintă și care sunt diferențele dintre cele două stiluri de vapat

Vaping-ul a devenit o activitate din ce în ce mai răspândită și acceptată în societatea noastră. O alternativă mai sănătoasă, mai plăcută, dar și mai ieftină la țigările clasice, tot mai multe persoane au început să abandoneze fumatul tradițional în favoarea acestei opțiuni. De aceea, marii producători au introdus pe piață nenumărate modele de țigări electronice, atomizoare, lichide și multe altele pentru a se asigura că satisfac cerințele și nevoile publicului.

Despre lichide, kituri și rezistente s-a scris în mod repetat, însă un aspect de multe ori trecut cu vederea este tehnica de vapat. Probabil ai auzit despre termenii MTL (Mouth-to-Lung - Gură la plămân) și DTL (Direct-to-Lung - Direct în plămân), însă nu cunoști exact ce presupun și care sunt avantajele fiecăruia. De aceea îți voi prezenta fiecare tehnică în parte și care sunt plusurile pe care le pot aduce experienței de vapat.

Ce este vaparea MTL - Gură-la-plămân?

Vaparea gură-la-plămân o vei recunoaște ușor, mai ales dacă ai fumat țigări clasice în trecut: inhalezi vaporii în gură, menți 1 sau 2 secunde și apoi inspiri în plămâni.

 

Vaparea MTL presupune un stil de fumat discret si similar ca tehnica cu fumatul traditional.

 

Din cauza faptului că vaporii vor petrece câteva momente în gură, gustul lichidului se va simți mult mai bine și vei putea experiementa aromele într-un mod mai plăcut.

Care sunt avantajele și dezavantajele MTL ?

Cu toate că tehnica gură la plămân oferă o experiență asemanatoare fumatului traditional, este bine să știi că există atât avantaje cât și dezavantaje de care să ții cont atunci când iți rafinezi și perfecționezi stilul personal de vapat. Iată tot ce trebuie să știi despre MTL.

Vaparea tip MTL (Gură-la-plămân) - Avantaje

Fiecare tehnică are o serie de avantaje în funcție de preferințele fiecărui vaper.Cu toate acestea, iată-le pe cele mai frecvente dintre ele.

Te poate ajută să faci tranziția mai ușor către țigările electronice

Înlocuirea țigărilor clasice poate fi o provocare pentru mulți, însă dacă alegi un dispozitiv care oferă aceeași metodă de inhalare, tranziția poate fi realizată mult mai ușor. În acest fel te poți bucura și de senzația de “throat hit” la fel că în cazul celor clasice, de multe ori aceste device-uri fiind alegerea preferată a începătorilor, cei care încearcă pentru prima dată o țigară electronică.

Aromă mai bogată prin stilul MTL

Datorită faptului că ții aromă în gură pentru câteva clipe, această se va simți mult mai bine decât în cazul DTL. Țigările electronice ce utilizează această metodă folosesc de cele mai multe ori lichide cu un procent mai mare de PG, aroma fiind mai intensă și experiența per total va fi una mai plăcută.

Mai puțin lichid folosit, economie mai mare

Țigările electronice sunt o modalitate excelentă de a face economii substanțiale. Tehnică MTL folosește o cantitate mult mai mică de lichid față de DTL, lucru ce se datorează cantității de vapori inhalați, rezultând în mai puțin lichid consumat, așadar o economie mai mare.

MTL - un mod mai discret de vapat

Sunt anumite momente atunci când ești plecat de acasă și dorești să vapezi într-un mod mai discret. Prin vaparea gură-la-plămân a unei cantități mai mici de abur, acest lucru poate fi realizat mult mai ușor față de norii de fum provocați de DTL.

Vaparea tip MTL (Gură-la-plămân) - Dezavantaje

Chiar dacă putem discuta despre numeroase avantaje în rândul stilului MTL, există și aspecte care nu sunt pe placul tuturor fumătorilor.Iată, astfel, cele mai comune dezavantaje.

Poate fi o experiență mai slabă decât în cazul DTL

În cazul în care ai vapat vreodată folosind un kit special conceput pentru DTL, vei observă faptul că experiență oferită este mai slabă și câteodată nesatisfăcătoare.Dacă ești un fumător experimentat și îți place să îți personalizezi experiența vapatului, s-ar putea ca stilul MTL să nu fie potrivit pentru nevoile tale.

MTL nu poate produce nori mari de fum

Așa cum a fost deja menționat, MTL are avantajul de a oferi utilizatorilor oportunitatea de a fuma mai discret. Însă dacă dorești să creezi un nor mare de fum, nu vei avea rezultatele dorite, acestea nefiind concepute pentru acest lucru. Poți să selectezi un lichid cu un raport ușor mai mare de PG pentru un abur mai dens, însă asigură-te că țigara electronică poate face față vâscozității, existând riscul ca rezistența să se ardă.

 

Ce este vaparea directă în plămâni DTL?

Așa cum ai dedus deja din denumire, acesta tehnică de vapare presupune inhalarea vaporilor timp de câteva secunde direct în plămâni, până când aceștia sunt plini.

 

Stilul DTL presupune o experienta similara cu cea de narghilea prin cantitatea mai mare de aburi eliminati.

Această metodă este mai intensă decât MTL și este de multe ori preferată de cei vaperii avansați.

Care sunt avantajele și dezavantajele DTL ?

După cum îți dai seama deja, folosirea țigării electronice implică o experiență care poate fi ușor personalizată în funcție de mai multe criterii.Din acest punct de vedere, tehnica DTL (Direct-în-Plămân) poate aduce atât avantaje cât și dezavantaje pentru cei dispuși să o testeze.

Stilul de vapat DTL - Avantaje

Iată care sunt avantajele impărtășite de majoritatea fumătorilor care preferă stilul DTL.

Un stil mai satisfăcător pentru utilizatorii experimentați

Vaperii care doresc să resimtă o senzație de “throat hit” mai puternică trebuie să încerce măcar o dată DTL. Pentru realizarea acestui lucru, tot ceea ce trebuie să faci este să alegi un atomizor cu o rezistență sub-ohm și un lichid cu un raport mai mare de VG.

Nori de fum mai mari - experiență similară cu cea de narghilea

Țigările electronice DTL sunt de cele mai multe ori folosite în mod recreațional. De multe ori acestea provoacă nori foarte mari de fum, ce pot atrage atenția celor din jurul tău, exact așa cum s-ar întâmpla dacă ai folosi o narghilea. Din cauza acestui aspect, nu vei putea să fumezi discret ca un cazul celeilalte tehnici, însă poți avea un dispozitiv de acest fel pentru satisfacerea nevoii de nicotină.

Stilul DTL, mai ușor de vapat

Din cauza faptului că tragi o singură dată în plămâni decât de două ori față de MTL, vaparea poate fi în principiu mai ușoară și, desigur, mai rapidă.

Stilul de vapat DTL - Dezavantaje

Așa cum spuneam, nu există o tehnică perfectă având în vedere faptul că fiecare dintre noi avem propriile preferințe.Așadar, și în cazul DTL, putem aduce în discuție o serie de dezavantaje.

DTL presupune mai multe de învățat

Tehnică de vapat DTL poate provoca destul de des lovituri dure în gât și plămâni, lucru ce poate fi evitat dacă te informezi mai mult despre acest stil de vapare. Una dintre soluții este să reduci procentul de PG și să crești raportul de VG, dar și să scazi nivelul de nicotină din lichid.

Riscul ca rezistențele să se ardă mai repede

Aceasta poate fi cauzată de cantitatea mare de lichid necesară pentru vapare. Fii cu ochii pe rezervor și umple-l de fiecare dată când vezi că scade prea mult, pentru a proteja rezistența țigării electronice.

Tehnica DTL înseamnă un nivel scăzut de nicotină

Din cauza cantității uriașe de aburi, metodă DTL necesită o cantitate mai mică de nicotină, lucru ce poate fi supărător pentru anumiți utilizatori, mai ales atunci când se face trecerea de la fumatul tradițional.

 

Ce să alegi între MTL și DTL ?

Țigară electronică este una dintre cele mai bune alternative la fumatul clasic. Indiferent ce metodă de vapat vei alege, asigura-te că folosești o țigară electronică și lichide de cea mai bună calitate pentru a avea o experiență cât mai plăcută.

Recomandarea noastra este să le încerci pe ambele. Testează, vezi cum te simți și bucură-te de o experiență a vapatului personalizată. Desigur, poți vapa așa cum vrei în funcție de locul în care te afli sau de starea ta de spirit - astfel, poți să ai langă tine dispozitive pentru vapat diverse și să schimbi ori de cate ori simți nevoia stilul de vapat între MTL si DTL.

Articole asociate
  1. De ce sa iti mixezi singur lichidele de vapat? De ce sa iti mixezi singur lichidele de vapat?