ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Stilul MTL : ce presupune și cum ne adaptăm vape-ul în funcție de acesta

Stilul MTL : ce presupune și cum ne adaptăm vape-ul în funcție de acesta

Fie că ești novice în trendul țigărilor electronice sau ai deja ceva experiență cu vape-urile, probabil te-ai lovit deseori de jargonul “MTL” și “DL”.Fiecare dintre acestea denumește unul dintre cele mai întâlnite stiluri de vapat, potrivite unor nevoi diferite și cu rezultate pe măsură. În special ca începător ce face tranziția de la țigările tradiționale, formularea MTL va fi des întâlnită în contextul research-ul ce precede alegerea unui vape specific.

Dacă nu știi încă exact ce presupune acest stil sau ai câteva cunoștințe despre acesta pe care vrei să le aprofundezi, următorul articol îți este dedicat ! 

 

Ce înseamnă mai exact MTL ? 

MTL este acronim pentru Mouth-to-Lung, în traducere Gură-la-Plămâni.Asta înseamnă că utilizarea țigării electronice presupune inhalarea aburului în gură înainte de tragerea acestuia în plămâni, asemenea țigărilor clasice. Din acest motiv și nu numai, acest stil de a vapa este adesea recomandat celor care doresc să înlocuiască țigările clasice cu țigările electronice, dar, la un nivel mai experimental, majoritatea utilizatorilor de țigări electronice vapează astfel.

El vine ca o urmare naturală a așteptărilor pe care foștii fumători le au de la dispozitivele de vapat : doresc un impact asemănător la nivelul gâtului (cunoscutul throat-hit), nu îi interesează în mod special cantitatea de aburi produsă și pun accent pe nicotina din componența lichidului folosit, toate acestea fiind cele mai importante caracteristici ale stilului MTL.Un alt motiv adesea neglijat dar totuși important este aspectul economic, întrucât un device MTL utilizează cantități mai mici de lichid decât unul Sub-Ohm, fiind deci mai avatanjos ca costuri.

 

Ce componente specifice presupune stilul MTL ? 

Posibilitatea de a vapa MTL este dată atât de țigara electronică în sine, cât și de caracteristicele acesteia ce țin fie de funcționalitate, fie de design.Două dintre aceste două componente importante care duc la rezultatele dorite sunt rezistențele și bateria device-ului.

 

Rezistențele recomandate stilului MTL

Precum știm deja, rezistența este cea responsabilă pentru transformarea la nivelul atomizorului sau cartușului a lichidului utilizat în vapori.Fiecare rezistență este alcătuită dintr-un element metalic înfășurat într-un strat de bumbac.Bumbacul absoarbe lichidul din rezervor și, în momentul activării țigării electronice, aceasta încălzește rezistența, rezultând astfel aburii ce sunt inhalați de utilizator.

Unitatea de măsură pentru valoarea unei rezistențe sunt ohmi.În contextul MTL, rezistențele trebuiesc să aibă valori de la 0.8ohmi la 1.5ohmi, deoarece acestea sunt construite astfel încât cantitatea de aburi care trece prin acestea să fie mai redusă și tot ele permit doar unui anumit procent al puterii bateriei să alimenteze țigara electronică în momentul activării.Rezultatul este un o cantitate de vapori mai redusă și mai discretă, însă cu rezultate satisfăcătoare.

Baterii potrivite MTL

Orice țigară electronică funcționează pe baza unei baterii, fie ea integrată sau externă, așa cum povesteam aici.

Kit-urile de vape MTL nu necesită foarte multă putere, motiv pentru care majoritatea Starter Kit-urilor sunt ideale dacă acest stil ți se potrivește, întrucât au baterii mai mici, cu valori de la 500mAh la 800mAh.Aceste baterii mai mici ca capacitate ar trebui să acopere o zi de vapat, însă cele mai noi pe piață vin însoțite de cabluri USB Type C, care asigură o încărcare rapidă în situația în care rămâi fără baterie când ți-e lumea mai dragă.Totuși, având în vedere valoarea mai mare a rezistenței și producția mai mică de vapori, ele au adesea o durată de viață mai lungă decât alte dispozitive.

Puterea eliberată de astfel de țigări electronice este undeva între 9-28W.Cele mai simple dintre acestea au o putere de ieșire constantă, pe când altele necesită reglarea în funcție de ohmajul rezistenței folosite sau setarea manuală a acestor opțiuni de putere, în funcție de nevoi.

Ca punct de plecare, vape-urile cu putere de ieșire constantă sunt ideale.Nu trebuie așadar să te stresezi cu dispozitivele cu putere variabilă dacă nu ești încă pregătit ! În situația în care dorești totuși din prima un dispozitiv ceva mai performant, prevăzut cu putere variabilă, încercă să începi de la cele mai scăzute valori și să crești treptat, până găsești valoarea perfectă pentru tine !

 

Airflow-ul : ce este și cum îl adaptezi țigării tale electronice MTL

În momentul în care vapăm, aerul intră în țigara electronica prin mici orificii amplasate strategic, fie în partea superioară dar cel mai adesea în partea inferioară a rezervorului, și urmează un parcurs prin mijlocul rezistenței, ridicând simultan și lichidul din interior.Prin urmare, acest flux de aer este un factor important pentru stilul de vapat ales, întrucât acesta decide parcursul aerului și implicit a vaporilor atât la nivelul țigării electronice, cât și la nivelul gurii și a plâmânilor.

Țigările electronice tip Starter Kit și atomizoarele dedicate MTL sunt special concepute astfel încât acestă tragere să fie mai restrictivă, specifică Mouth-to-Lung.Pe când unele dispozitive au un airflow fix, standard, altele permit reglarea fluxului de aer, caracteristică care oferă posibilitatea de a ajusta etanșeitatea tragerii în funcție de nevoi și preferințe.

Un alt element important al vape-ului, esențial atât la nivelul airflow-ului cât și vizavi de stilul de vapat, este Drip Tip-ul, și anume elementul țigării electronice care este introdus în gură, pentru tragere.Majoritatea muștiucurilor potrivite MTL au o formă conică, tocmai pentru a replica senzația specifică țigărilor tradiționale.În situația în care țigara ta electronică vine cu un muștiuc care nu îți este tocmai pe plac dar care poate fi detașat, îl poți schimba cu ușurință cu unul dintre Drip Tips-urile din oferta Smokemania.

 

Tigarile electronice Starter-Kit sunt ideale pentru stilul MTL

 

E-lichidele potrivite stilului MTL

Cele mai recomandate lichide pentru țigările electronice dedicate stilului MTL sunt cele cu un raport mai mare de Propilen Glicol (PG), astfel încât grosimea lichidului să fie una medie, potrivită pentru rezistențele compatibile Mouth-to-Lung.Lichidele cu o consistență 50VG/50PG sau 60VG/50PG sunt cele mai des întâlnite în acest context, ele fiind deobicei și nicotinizate mai puternic, tocmai pentru a satisface acel throat-hit și a oferi o exeperiență similară cu fumatul țigărilor clasice.Ele se regăsesc adesea în format de 10ml, produse de diferite brand-uri, dintre care cele mai cunoscute fiind Liqua, HangSen, Bloss, etc.

Majoritatea utilizatorilor care preferă dispozitive MTL sunt mai des înclinați înspre aromele de tutun, mai robuste și mai bogate.Cu toate acestea, sunt mulți vaperi care aleg aromele fructate, de desert sau diferite băuturi, adaptate stilului specific.Datorită tragerii mai lente din țigara electronică, intensitatea și complexitatea aromelor e mai bine redată la nivelul simțurilor, motiv pentru care amatorii de vape care doresc să încerce cât mai multe lichide și să se bucure de toate aromele integrate în lichid preferă stilul MTL.

Lichidele nicotinizate sunt recomandate celor ce prefera stilul MTL.

 

În final, totul ține de preferințele personale ! Așteptările pe care le ai de la țigara electronică aleasă trebuie să fie realiste și adaptate la nevoile individuale, dar recomandăm o informarea prealabilă făcută conștiincios.Acum că știi totul despre MTL, nimic nu te oprește din a testa cât mai multe vape-uri de acest gen !