ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum încarci corect țigara electronică și cum protejezi bateria pentru a-i prelungi durata de viață

Cum încarci corect țigara electronică și cum protejezi bateria pentru a-i prelungi durata de viață

Indiferent de nivelul utilizatorului, toate țigările electronice au o structură cât se poate din simplă, și anume bateria, atomizorul și rezistența, care poate fi integrată în atomizor sau individuală.Fiecare componentă în parte este indispensabilă și are un rol bine stabilit, astfel încât vaporii să fie produși în condiții de siguranță și utilizatorul să se bucure de o experiență plăcută de vapat.

În ceea ce privește bateriile, țigările electronice nu folosesc alt tip de baterii decât cele pe care le folosim în mod curent pentru alte dispozitive prezente zi de zi în viața noastră.Ei bine însă, pentru ca bateria să își ''facă treaba'' și să genereze curent, este aboslut necesar să ne ocupăm corect de încărcarea acesteia.

Cum îți dai seama când trebuie să încarci țigara electronică

E simplu, fii atent la semne: îți vei da seama după nivelul bateriei și intensitatea aburului. 

De obicei, când bateria este pe terminate, lumina indicatorului de pe dispozitiv sau performanța acestuia per total scade. De asemenea, dacă gustul devine mai puțin intens sau simți că aburii nu mai sunt la fel de ”plini” e un semn că trebuie să încarci dispozitivul. 

Un obicei des întâlnit al vaperilor este să aibă mai multe dispozitive, la fel cum un fumător se întâmplă să aibă mai mult de un pachet la el. Dacă totuși nu ești pregătit însă pentru acest pas și vrei să eviți situațiile în care rămâi fără baterie când vrei să folosești țigara electronică, ai grijă să ai toate accesoriile pentru încărcat la tine. 

Bateria manuală versus bateria automată

Bateria manuală și cea automată sunt două tipuri principale de baterii utilizate în dispozitivele de țigări electronice, iar diferența dintre acestea o face modul în care utilizatorul activează dispozitivul pentru a genera vapori.

  1. Bateria manuală

Recunoști o țigara electronică după modul de pornire: trebuie să apeși un buton înainte de a inhala când ai baterie manuală, dar ai control în mod direct asupra cantității de vapori produsă și al timpului de utilizare.

  1. Bateria automată

O țigară electronică cu baterie automată se activează doar atunci când vapezi, fără să apeși pe un buton în prealabil, prin intermediul funcției de Auto-Draw.Faptul că nu trebuie să faci mai nimic pentru a vapa face din bateria automată un mare plus când vine vorba de alegerea unei țigări electronice, mai ales pentru începători.

 

Tigara electronica cu baterie automata

Pe scurt, alegerea dintre bateria manuală și cea automată depinde în mare măsură de preferințele tale și de comoditate, performanțele sunt aceleași: dacă vrei mai mult control sau încerci să limitezi fumatul sau vapatul, atunci ți se potrivește o baterie manuală. Dacă vrei să fie cât mai simplu și mai asemănător cu țigara tradițională, atunci mergi la sigur pentru bateria automată. 

Din ce sunt făcute bateriile dispozitivelor pentru vapat și ce durată de viață au

Bateriile utilizate pentru țigările eletronice sunt în principal de tip litiu-ion, datorită eficienței lor în stocarea și eliberarea energiei, iar carcasa bateriilor este de obicei fabricată dintr-un material rezistent la căldură și uzură - aluminiu sau plastic calitativ și durabil. 

Durata de viață a unei bateriilor depinde de utilizare și de calitatea dispozitivului: acestea pot rezista între 300 și 500 de cicluri de încărcare-descărcare, însă este important să urmezi instrucțiunile producătorului privind încărcarea și să eviți supraîncărcarea sau descărcarea completă pentru a maximiza durata de viață a bateriei.

Cum încarci bateria țigării electronice - la ce o conectezi

Bateria se încarcă în mod normal și sigur cu un încărcător special destinat acestui scop.

Majoritatea țigărilor electronice vin cu un cablu USB pentru încărcare, fie el Micro USB sau USB Type C; adaptorul de priză nu este inclus de cele mai multe ori, din motive evidente de sustenabiliate : având în vedere dispozitivele pe care le folosim zilnic, este imposibil să nu avem deja un adaptor prin casă.Dispozitivul poate fi de asemenea conectat și la un port USB al unui computer sau alt dispozitiv cu funcție de încărcare. Știm că ai mai auzit și că nu suntem primii care ți-o spune, însă este recomandat să nu folosești încărcătoare neautorizate, deoarece acestea pot afecta performanța și siguranța dispozitivului. Spre exemplu, există șanse ca acesta să nu intre în garanție din cauza unui alt încărcător neverificat, a cărui slabă calitate a avut urmări la nivelul performanței bateriei țigării tale electronice.

 

Incarcarea acumulatorilor externi trebuie facuta doar prin intermediul unor incarcatoare calitative

 

Dacă folosești dispozitive ce funcționează cu acumulatori externi, asigură-te că îți achiziționezi un încărcător extern dedicat și calitativ, precum cele din oferta vapeshop-ului tău de încredere.

Ce să faci înainte și imediat după ce încarci acumulatorul

Înainte de a încărca acumulatorul

  1. Asigură-te că bateria nu prezintă deteriorări vizibile, cum ar fi umflături sau scurgeri de lichid, pentru a evita orice pericol; 

  2. Utilizează un încărcător recomandat de producătorul dispozitivului pentru a evita posibile probleme de compatibilitate sau eventuale daune ale țigării electronice;  

  3. Înainte de a conecta încărcătorul, oprește device-ul pentru a permite o încărcare eficientă și sigură.

După ce ai încărcat acumulatorul:

  1. După ce bateria este încărcată complet, deconectează încărcătorul pentru a evita supraîncălzirea sau alte asemenea probleme; 

  2. Verifică starea bateriei imediat după încărcare, ar trebui să fie mereu la 100%; 

  3. Încearcă să nu lași dispozitivul la încărcat mai mult decât este necesar.

Cu cât respecți regulile vizavi de încărcarea bateriei și ai grijă de țigara electronică, cu atât mai mult o să te bucuri de ea la parametrii optimi. Este întotdeauna recomandat să consulți instrucțiunile producătorului pentru detalii specifice legate de încărcare și întreținere.

Întrebări frecvente despre încărcarea dispozitivului pentru vapat

Smokemania a centralizat cele mai des întâlnite întrebări vizavi de reîncărcarea vape-urilor și îți punem la dispoziție și răspunsurile la acestea, pentru a avea la îndemână tot ce-ți trebuie încât să te bucuri la maxim de țigara electronică.

Pot încărca țigara electronică direct la rețea?

Acestea se încarcă prin intermediul unui port USB, deci poți conecta oricând dispozitivul la un adaptor de priză sau un port USB al unui computer.

Adaptorul de priză se conectează la rețeaua electrică și oferă o modalitate convenabilă de a încărca țigara electronică, de aceea este important să folosești un încărcător adecvat și recomandat de producător pentru a evita problemele de compatibilitate și pentru a asigura o încărcare sigură și eficientă.În general, țigările electronice nu sunt proiectate pentru a fi încărcate direct la rețea fără intermediul unui adaptor de priză sau a altui dispozitiv de alimentare USB.

Pot folosi încărcătorul telefonului?

Unele dispozitive  permit folosirea încărcătorului de telefon, dar este esențial să verifici specificațiile și recomandările producătorului pentru a evita potențialele probleme de compatibilitate sau daune.

Cât se ține țigara electronică la încărcat ?

Durata de încărcare a unei țigări electronice poate varia în funcție de capacitatea bateriei și de specificațiile dispozitivului. În general, are un timp de încărcare cuprins între 1 și 4 ore. După încărcare, deconectează dispozitivul de la încărcător pentru a preveni posibilele probleme legate de supraîncarcare care pot afecta bateria.

 

Tigarile electronice trebuie scoase de la incarcat pentru a evita supraincarcarea

 

Cum păstrez o țigară electronică dacă nu o mai folosesc un timp îndelungat ?

  1. Dacă te gândești să renunți pentru o perioadă la țigara electronică, descarcă bateria parțial (la aproximativ 40-60%) înainte de a o depozita. Acest lucru ajută la menținerea durabilității bateriei.

  2. Evită expunerea la căldură excesivă sau la lumina directă a soarelui. Un loc răcoros și uscat este ideal pentru depozitare.

  3. Dacă țigara electronică are un buton de power ON/OFF, asigură-te că este oprit înainte de a-l depozita. 

  4. Curăță dispozitivul, inclusiv conectorii, pentru a evita acumularea de praf sau reziduuri.

  5. Dacă dispozitivul are lichid în rezervor, golește-l înainte să-l depozitezi în cutie. Apropo de cutie, dacă ai păstrat-o pe cea originală a dispozitivului, este o opțiune bună pentru depozitare. 

  6. Dacă dispozitivul nu va fi utilizat pentru o perioadă foarte lungă, verifică-l periodic pentru a te asigura că totul este în ordine și eventual, repetă pașii de mai sus.

Pot reclica un acumulator deteriorat?

Da, poți recicla un acumulator deteriorat. Consultă regulile locale de reciclare, verifică dacă există centre de reciclare specializate sau programe guvernamentale în zona ta, și contactează producătorul pentru a afla despre opțiunile de reciclare disponibile. Spre exemplu, poți veni cu ele la sediul Smokemania pentru a le recila cum trebuie, întrucât magazinul este prevăzut în incinta sa un container special dedicat reciclării bateriilor.

Asigură-te însă că depozitezi acumulatorii în mod corespunzător înainte de reciclare pentru a preveni scurgerile de substanțe periculoase.