ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

De ce țigara electronică are gust de ars și cum o repari rapid

De ce țigara electronică are gust de ars și cum o repari rapid

Când faci tranziția de la fumat la vapat, vei descoperi rapid că unul dintre marile avantaje ale țigărilor electronice este larga paletă de arome din care poți alege : fie că preferi lichid cu nicotină sau fără, este imposibil să nu găsești o aromă sau un mix pe gustul tău.Din acest motiv, pentru a te bucura la maxim de lichidul tău și de experiența de vapat în sine, trebuie să eviți arderea rezistenței și senzația neplăcută ce vine odată cu aceasta.

Ce ar trebui să simți atunci când vapezi

E simplu: pe lângă faptul că face parte din ritualul tău de pauză, atunci când vapezi ar trebui să experimentezi o senzație plăcută și relaxantă, iar inhalarea să fie ușoară și deloc înecăcioasă. Dacă alegi să aibă și o anumită aromă, asigură-te că e preferata ta și că îți oferă o experiență gustativă plăcută; în plus, reglează-ți nivelul de nicotină astfel încât să fie satisfăcător pentru organismul tău.

De ce nu e normal să simți gust de ars sau senzație de usturime în gât

Gustul de ars sau senzația de usturime în gât în timpul vapatului poate indica diverse probleme sau potențiale riscuri asociate cu țigara electronică sau cu e-lichidul folosit. Vezi câteva motive pentru care acest disconfort poate apărea:

  1. Dacă țigara electronică frige, aceasta poate cauza degajarea unor substanțe toxice sau poate afecta negativ aromele din lichidul de vape. 

  2. Dacă folosești un e-lichid cu un nivel ridicat de nicotină, acest lucru poate provoca o senzație puternică de usturime în gât, mai ales dacă n-ai făcut progresiv adaptarea la nivelul de nicotină. 

  3. Lichidele de vaping de calitate inferioară sau care conțin ingrediente nerecomandate pot genera gusturi neplăcute sau usturime. Este important să folosești lichide pentru țigări electronice de la producători de încredere, precum The Juice.

  4. Depunerile de reziduuri sau componentele deteriorate ale dispozitivului de vapat pot contribui la degajarea unor substanțe nedorite în vapori pe care tu ulterior îi inhalezi.

  5. Unele persoane pot avea reacții alergice la anumite ingrediente din lichidele de vapat sau poate chiar la materialele din componența rezistențelor pentru țigări electronice.

Ce să faci când țigara electronică are gust de ars

Dacă s-a întâmplat ca în momentul în care ai tras din țigara electronică să fi simțit un gust de ars, îți recomandăm să reperezi cât mai rapid cauza și să o reglezi, astfel încât să te poți bucura în continuare de vaping. Următoarea listă trebuie să te ajute să găsești mai ușor motivul și soluția la acesta : 

Vapezi la o putere prea mare 

Dacă rezistența țigării electronice arde vata sau simți că vapezi la o putere prea mare, este important să verifici setările dispozitivului. Un vataj prea mare poate duce la supraîncălzirea rezistenței și la arderea prematură a vatei, afectând calitatea gustului. 

 

Puterea bateriei trebuie adaptate la nevoile tale de vapat.

 

Inspiri prea des și cu putere atunci când vapezi

Poate simți nevoia de a trage adânc și des. Dacă da, verifică nivelul de nicotină din lichid și ajustează-l conform preferințelor și, mai ales, limitelor tale. Verifică și setările dispozitivului, asigurându-te că puterea este reglată într-un mod care să nu creeze mai mulți vapori decât vrei de fapt. Am zis și mai sus, o mai spunem încă o dată - curățarea regulată a dispozitivului face ca experiența de vapare să fie cât mai plăcută.

Verifică atomizorul țigării electronice

Asigură-te că rezervorul are lichid, verifică starea rezistenței și curăță atomizorul de reziduuri. Verifică conexiunile și asigură-te că nu există scurgeri. Reglează setările de putere și înlocuiește rezistența la nevoie. Cu puțină atenție, îți păstrezi țigara electronică la 100% performanță și asta va asigura un gust plăcut în timpul utilizării. 

Acumulatorul nu trebuie să se supraîncălzească

Supraîncălzirea poate duce la deteriorarea bateriei și poate afecta funcționarea dispozitivului.

Ce poți face în această privință ? Reglează setările de putere ale dispozitivului într-un interval corespunzător specificat de producător, pentru că o putere prea mare poate duce la supraîncălzirea bateriei. Asigură-te că nu acoperi spațiile de ventilație ale țigării electronice, adecvate pentru a permite eliberarea căldurii generate în timpul utilizării.

Apoi, alege o rezistență potrivită dispozitivului și, mai ales, pentru cât de des îl folosești. O rezistență necorespunzătoare poate să solicite excesiv bateria.Folosește un încărcător potrivit și de calitate, pentru a nu fi necesar să lași dispozitivul conectat la încărcare non-stop. 

Evită expunerea la căldură excesivă, deci nu lăsa dispozitivul în locuri expuse direct la soare sau în medii foarte calde, deoarece aceasta poate contribui la încălzirea excesivă; de asemenea, lasă dispozitivul de vape să se răcească înainte de a-l utiliza din nou.

Folosești un lichid cu conținut prea mare de VG

E-lichidele cu conținut mai mare de VG produc vapori mai denși, dar pot fi mai groși și pot afecta fluxul de lichid spre rezistență. În acest caz, încearcă un lichid cu un raport PG/VG diferit, cu mai mult propilen glicol (PG). 

Trebuie să mai știi că e-lichidele pot avea compoziții diferite, chiar dacă raportul PG/VG este același. Poți testa lichide de la diverși producători pentru a-l găsi cel mai potrivit pentru tine.

Ai nevoie de un lichid de o mai bună calitate

Lichidele de calitate inferioară pot provoca gust neplăcut, iritații în gât sau probleme în producția de vapori. Alege lichide de la producători de încredere și care respectă standardele de calitate pentru o experiență de vaping mai plăcută și sigură - verifică descrierile și informațiile de pe site înainte să le achiziționezi.

 

Calitatea elichidului folosit este extrem de importanta in contextul experientei de vapat

 

Nu ai îmbibat corect rezistența cu lichid înainte de prima utilizare

Amortizarea rezistenței cu lichid este un pas absolut necear, despre care am vorbit pe larg în contextul importanței rezistențelor în structura țigării electronice. Acest pas simplu contribuie la protejarea rezistenței  țigării electronice și la obținerea unei arome consistente încă de la primul puf.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că, odată cu înlocuirea rezistenței sau , după caz, a cartușului, bumbacul de la nivelul bobinei este bine împregnat cu lichid : poți fie să pui lichid direct în orificiile rezistenței, acolo unde este vizibil bumbacul, fie să umpli tank-ul și să aștepți minim 10 minute înainte de a trage primul puf, astfel încât să acorzi suficient timp bumbacului să facă contact și să se îmbibe cu e-lichidul.

De ce nu simți aroma lichidului când vapezi și ce este „limba vaperilor”

Depunerile de carbon pe rezistență sau pe alte părți ale dispozitivului pot diminua eficiența eliberării aromei. Curățarea periodică a dispozitivului poate ajuta la menținerea gustului curat. Și... să știi că e-lichidele de vapare au o anumită durată de viață. Dacă lichidul tău este expirat, aroma poate fi afectată. Asigură-te că folosești lichide proaspete și stocate în condiții adecvate.