ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum să faci față mai ușor poftei de a fuma ?

Cum să faci față mai ușor poftei de a fuma ?

Renunțarea la fumat poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care o persoană le poate lua, însă este în același timp și foarte dificilă. Abandonarea acestui obicei toxic este o investiție în viitorul tău nu doar din punct de vedere economic, ci mai ales al sănătății personale.

Te-ai hotărât să renunți și ai fumat ultima ta țigară, însă probabil observi că acest proces este anevoios și vei simți o nevoie constantă de a fuma.Odată cu trecerea timpului vei constata faptul că pofta de nicotină va scădea treptat, însă tot vei mai avea parte de momente în care nevoia de fumat va fi puternică. În jurul tău se află nenumărați declanșatori ce îți pot îngreuna ziua: fumatul după masă sau cafeaua de dimineață, în momentele stresante, dar și cele relaxante, în compania prietenilor și multe alte evenimente au devenit deja o rutină care cu greu poate fi întreruptă.

Deși este dificil, nu este un proces imposibil. De aceea, îți voi prezența 6 lucruri pe care să le ai în vedere pentru a face față poftelor mai ușor:

Mișcă-te

Pofta de fumat poate să lovească atunci când te aștepți mai puțîn. În astfel de momente este important să ignori această nevoie, însă poate fi greu mai ales dacă stai pe loc. Cel mai bun lucru care îl poți face este să te ridici de pe scaun și să te miști. Ieși la o plimbare de 5 sau 10 minute, respiră adânc și concentrează-te asupra mediului înconjurător. Nevoia de fumat va scădea în câteva minute și vei putea astfel să faci față mai ușor poftei.

Mulți foști fumători consideră că acum este unul dintre cele mai bune momente de a începe un regim de exerciții fizice. Nu trebuie să te duci la sala de sport sau să ieși în parc la jogging, însă câteva exerciții ușoare, precum urcarea unor scări sau întinderi pot face minuni atât pentru momentele în care nevoia de nicotină răsare, dar și pentru sănătatea ta. Odată cu trecerea timpului vei putea să mărești intensitatea și să te bucuri de efectele uimitoare ale sportului asupra organismului tău.

Folosește o țigară electronică

Renunțarea imediată la tutun poate fi de cele mai multe ori foarte grea. Nevoia de nicotină te va împinge să te gândești în permanență la aceasta și nu vei putea să te concentrezi asupra proiectelor și task-urilor tale. De aceea este recomandat să folosești o țigară electronică, acestea fiind considerate o alternativă mult mai sănătoasă la cele clasice. Țigările electronice au avantajul de a imita foarte bine procesul de a fuma, însă fără miile de substanțe toxice și zecii de carcinogeni prezenți în tutun. De asemenea, este o variantă mult mai economică pentru tine, căci o sticluță de 10ml de lichid este echivalentul a 5 pachete de țigări, însă la prețul unuia singur. Odată cu trecerea timpului vei putea reduce din ce în ce mai mult concentrația de nicotină și vei putea să o reduci la 0, putând în acest fel să te lași mai ușor de acest obicei nociv.

Bea un pahar cu apă

Da, poate părea ciudat, dar în acele momente stresante în care vei simți nevoia de nicotină este foarte probabil să fi deshidratat. Această poate duce organismul într-o stare de anxietate care va părea fi tratată cu o doză de nicotină. Consumând în mod regulat apă, rămâi hidratat și vei putea face față mai ușor poftelor.

Hidratarea ajuta sa faci fata mai usor poftei de a fuma

Găsește un hobby

Atunci când ne referim la un hobby, trebuie să fie ceva portabil ce poate fi accesat imediat în momentele critice. Este important să îți distragi atenția atunci când poftele lovesc, putând realiza acest lucru dacă alegi să te joci sudoku, să completezi cuvinte încrucișate sau doar să te bucuri de o sesiune de gaming pe smartphone. Oricare dintre acestea este o variantă mult mai bună decât să îți aprinzi o țigară.

Gândește-te de ce vrei să le lași

Toate persoanele care doresc să se lase de fumat au nevoie de o motivație. Cel mai des întâlnit argument este sănătatea personală și a celor din jur. De asemenea, poate fi din motive financiare, costul fumatului crescând drastic de la an la an.Indiferent care este motivul, va fi important să îl ai în vedere în fiecare moment al zilei, putând în acest fel să îți reamintească  de ce ți-ai propus și să te oprească atunci când îți dorești să fumezi.

Folosește o tehnică de calmare

Atunci când pofta de fumat este prea mare, poate fi insuportabil din punct de vedere mental. În astfel de momente îți recomand să încerci o tehnică folosită cu succes pentru calmarea anxietății, denumită metodă 5-4-3-2-1.

  • Numește 5 lucruri din jurul tău pe care le poți vedea;

  • Numește 4 lucruri pe care le poți atinge;

  • Numește 3 lucruri pe care le poți auzi;

  • Numește 2 lucruri pe care le poți miroși;

  • Numește 1 lucru pe care îl poți gustă sau l-ai gustat recent.

Scopul acestui exercițiu este acela de a îndrepta atenția asupra mediului înconjurător, ignorând în acest fel gândurile pline de anxietate și pofta de fumat. Prin folosirea celor cinci simțuri vei putea să te detașezi de nevoia de nicotină și te vei putea ancora în prezent.

 

Relaxarea este extrem de importanta în momentele in care te confrunti cu pofta de a fuma

 

Ca fumător știi cât de greu este să faci față poftei pentru fumat. Mai ales în primele săptămâni trebuie să ai grijă pentru a nu alunecă în capcană mentală a fumatului, însă după această perioada totul va fi mult mai ușor. Alege un stil de viață sănătos și renunță la acest obicei nociv, putându-te bucură în acest fel de o viață liberă și lipsită de dependență.