ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Câtă nicotină există într-o țigară ?

Câtă nicotină există într-o țigară ?

Despre nicotină probabil știi deja lucrurile de bază : că se regăsește în țigările tradiționale și că, desigur, este substanța care provoacă dependență. Însă, câtă nicotină are o țigară mai exact? Este un detaliu important, mai ales atunci când vrei să înveți mai multe despre ce anume se întâmplă în corpul tău atunci când fumezi sau, de ce nu, cum faci să te lași de fumat pentru a scapa de dependență de nicotină. Ei bine, în articolul de astăzi îți povestim mai multe despre componenta țigărilor și alternativele pe care le poți folosi atunci când cauți o soluție cu 0 nicotină.

Ce conține o țigară ? 

Potrivit unui studiu publicat de www.dailymail.co.uk care vizează populația statusului Forsyth, Carolina de Nord, țigările tradiționale conțin nu mai mult nici mai puțin de 4.000 de substanțe chimice, printre care arsenicul, folosit în mod industrial ca repelent împotriva rozătoarelor, benzenul, utilizat pentru producerea petrolului, și cadmiul, element chimic folosit în fabricarea bateriilor.Conform Codului European împotriva Cancerului, multe dintre substanțele din componența țigărilor tradiționale au potențial cancerigen,  unele fiind prezente în mod natural în tutun, pe când altele intervin pe parcursul procesării acestuia și producerii propriu-zise a țigărilor.Un alt ingredient cheie în țigările clasice este însăși nicotina, substanța care creează propriu-zis dependență, însă care nu poate cauza cancer în mod nemijlocit.Problema o ridică însă și alte substanțe mai puțin cunoscute prezente în cantități mai mici în țigări, precum butadiena, hidrocarburile aromatice, acroleina, acetaldehida, cianura de hidrogen, oxidul de azot și multe altele, dar care, administrate repetat în cantități mari, pot fi fatale.

Ce este nicotina ?

Dacă te-ai apucat deja de ani buni de fumat și te întrebi de ce îți e atât de greu să te lași, ei bine, nicotina prezență în țigările pe care le fumezi este răspunsul.Dacă găseșți fumatul că fiind o activitate relaxantă și plăcută, află că nicotina este "monstrulețul" care îți provoacă acest sentiment de relaxare. Nicotina acționează că un stimulent la nivelul creierului și motivul pentru care e atât de dificil să te lași de fumat este faptul că aceasta provoacă dependență.

 

Nicotina din tigara poate avea concentratii diferite in functie de tipul tigarii

 

Aceasta influențează și secreția de dopamină din corp, și, consumată în cantități mici, produce o stare de relaxare. Deci, dacă până acum ai dat vina pe socializarea pe care o aduce ieșitul la țigară sau pe faptul că găsești această activitate ca fiind una plăcută, tocmai ce ai găsit adevăratul vinovat pentru care îți e atât de greu să renunți la țigări.

Cum știm câtă nicotină există într-o țigară ?

Nivelul de nicotină prezent în țigări este diferit în funcție de tipul de țigări pe care îl fumezi. Nicotina nu este prezentă, însă, doar în țigările clasice, ci poate exista și în anumite lichide destinate țigărilor electronice. Această substanță se poate găsi și în alte forme, precum pouch-urile cu nicotină, însă persoanele care doresc să se lase de fumat apelează uneori și la plasturi cu nicotină, inhalatoare sau alte astfel de modalități care să le stăpânească într-o oarecare măsură pofta pe care o resimt în momentul în care au încetat să mai fumeze.

Tabel nicotină în funcție de tipul de țigară

După cum am specificat deja mai sus, în privința țigărilor clasice, nivelul de nicotină pe care acestea îl conțîn diferă de la un tip de țigări la altul.

Astfel, țigările clasice prezintă patru tipuri de concentrații de nicotină, unul foarte scăzut, cuprins între 0,10-0,60 mg per țigară consumată, unul scăzut cu valori între 0,61-0,80, unul mediu, de 0-81-0,90 și unul ridicat, ce pornește de la o valoare de 0,91 și poate ajunge până la valori de 3 mg.

Cu toate acestea, cantitatea de nicotină care ajunge în corp poate fi mai mare sau mai mică și în funcție de cât de rapid sau lent fumezi țigara, adică în funcție de cât de lungi sau scurte sunt inhalatțile pe care le faci și în funcție de frecvența cu care tragi fumul din țigară.

Mai mult, cantitatea de nicotină depinde și de tipul de țigară pe care o fumezi. Da, concentrația nicotinica variază de la o țigară clasică la una cu tutun încălzit, dar și între o țigară tradițională și una light ori mentolată. Iată un tabel cu conținutul de nicotină în funcție de tipurile de țigări existente.

Tabel ce prezintă conținutul de nicotină din țigări : 

Țigară cu filtru

0,8-1,5 mg de nicotină/țigară

Țigară fără filtru

1,5-3,0 mg de nicotină/țigară

Țigară light

0,5-1,0 mg de nicotină/țigară

Țigară mentolată

0,8-1,5 mg de nicotină/țigară

Țigară electronică

3-20mg/ml

glo

0.5 mg de nicotină/țigară

iQOS

0.6mg de nicotină/țigară

 

Și țigările electronice conțin nicotină ?

Răspunsul la această întrebare variază în funcție de ce vrei să alegi sau de ceea ce ai ales deja, fiindcă, în cazul țigărilor electronice, ai două variante. Există lichide pentru țigări electronice care prezintă și cantități de nicotină în componența lor, însă există și lichide fără nicotină. Depinde doar de ceea ce îți doreșți tu de la această nouă experiență.

 

Tigarile electronice sunt alternativa mai sanatoasa la tigarile traditionale

 

Dacă doar îți dorești să te documentezi și încă nu ai făcut trecerea de la țigările clasice la țigara electronică, nivelul de nicotină pe care îl suportă țigara electronică pe care ai vrea să ti-o achiziționezi poate să reprezinte un aspect foarte important, mai ales în cazul în care anterior ai fumat țigări clasice cu un nivel foarte crescut de nicotină.

Cum să aleg o țigară electronică potrivită pentru mine?

Dacă nu șții exact ce sunt țigările electronice, acestea reprezintă o modalitate inovatoare care înlocuiește fumatul clasic și care are cu mult mai puține efecte nocive asupra organismului decât țigările normale. Țigările electronice înlocuiesc inhalatul fumului produs în urmă arderii tutunului cu inhalatul unor vapori, care se produc fie prin încălzirea tutunului,  fie prin încălzirea lichidelor prezente în aceste tipuri de țigări. Indiferent de ce varianta îți doreșți să alegi, adică o țigară electronică ce încălzește tutunul sau una care încălzește lichidul specific acesteia, cu siguranță vei fi mai câștigat decât dacă ai continuă să fumezi țigări clasice.Poti citi mai multe despre țigările tradiționale și țigările electronice dacă vrei să verifici toate avantajele și dezavantajele și ambele cazuri.

Unul dintre aspectele de care trebuie să ții cont, însă, va fi nivelul de nicotină prezent în acestea. Dacă anterior ai fost un mare fan al țigărilor clasice și ai fumat un sortiment cu un nivel foarte mare de nicotină, dacă alegi să folosești o țigară electronică ce nu conține deloc sau are un nivel scăzut de nicotină, atunci s-ar putea că această schimbare să nu funcționeze pentru tine; trecerea ar putea fi mult prea drastică și astfel ar putea să nu fie de durată.

Ce țigară electronică să aleg ? Cea cu tutun încălzit sau cu e-lichid ?

Dispozitivele heat-not-burn sunt o alternativa avantajoasa la tigarile clasice

În primul rând, trebuie specificat faptul că, orice varianta ai alege, ambele îți pun la dispoziție varianta cu nicotină, singura diferență fiind făcută de modalitatea prin care sunt creați vaporii inhalați.

În ce privește țigara electronică ce folosește tutun încălzit, ai o gama foarte largă la dispoziție, atât în ceea ce privește aromele, cât și nivelul nicotinei. Diferența dintre cele două tipuri de țigară electronică o face, în primul rând, similaritățile pe care le au cu țigară obișnuită. Țigară electronică pe baza de tutun încălzit este ceva mai apropiată față de țigară obișnuită.

Ai încercat vreodată să fumezi dintr-un dispozitiv glo ? Acolo diferența dintre țigara electronică și cea normală e făcută doar de faptul că, la glo, tutunul este încălzit; până și țigările introduse în dispozitiv au forma unor țigări normale. În ce privește nicotina din aceste tipuri de țigări, vei găsi detalii legate de tăria fiecărui tip de pachet în specificațiile produsului, iar gama e foarte variată, putând să găseșți de la țigări foarte slabe până la unele foarte puternice.

În privința țigărilor electronice pe bază de lichid, nu vei întâmpină deloc greutăți în ce privește alegerea uneia care să conțină nicotină, fiindcă și în cazul lor gama este variată. În cazul acestor țigări, va fi necesar să cauți ceea ce se numește "e-lichid", această fiind substanță care crează vaporii ce urmează a fi inhalati.

E-lichidul pe care urmează să îl achiziționezi are și el specificat nivelul de nicotină, astfel vei putea să îl alegi în funcție de acest nivel, găsind astfel unul cât mai apropiat comparativ cu țigările obișnuite pe care le fumai anterior. În privința e-lichidului, însă, cantitatea de nicotină este în general specificată pentru un mililitru de lichid astfel, pentru a afla cantitatea totală de nicotină a e-lichidului, va trebui să înmulțești valoarea nicotinei per mililitru cu cantitatea totală a e-lichidului.Dacă ai nevoie de ajutor în prepararea unui lichid cu nicotină, calculatorul de e-lichide Smokemania este mereu la îndemâna ta !

 

Articole asociate
  1. Cum sa alegi concentratia de nicotina pentru lichidul de tigara electronica? Cum sa alegi concentratia de nicotina pentru lichidul de tigara electronica?
  2. Sărurile de nicotină : e-lichide cu NicSalt, asemănări și diferențe față de nicotina freebase Sărurile de nicotină : e-lichide cu NicSalt, asemănări și diferențe față de nicotina freebase
  3. Tot ce trebuie să știi despre nicotină și lichidele fără nicotină Tot ce trebuie să știi despre nicotină și lichidele fără nicotină