ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Tratezi sevrajul nicotinic cu... țigări electronice !

Tratezi sevrajul nicotinic cu... țigări electronice !

Cu siguranță ai auzit despre sau ai ajuns să simți pe pielea ta sevrajul nicotinic. Se întâmplă ori de câte ori vrei să renunți la fumat și organismul îți cere doza uzuală de nicotină. Desigur, există metode prin care poți trata acest sevraj și, spre surprinderea multora, una dintre soluțiile eficiente este reprezentată de țigara electronică.

De regulă, se întâmplă cam așa : ajungi la birou și iei o pauză - aprinzi o țigară. Ieși cu prietenii pe terasă - aprinzi o țigară. Știi că urmează un apel telefonic mai lung - aprinzi o țigară. O să zici că ești ”social smoker” și că se întâmplă doar în contexte sociale, dar nevoia de a fuma o țigară o să fie acolo, indiferent sub ce pretext te ascunzi. În cele din urmă, ajungi să-ți dai seama că ești cu adevărat dependent când asociezi orice prilej sau moment, fie de bucurie sau în stări mai puțin bune, cu aprinderea unei țigări.

Ce este sevrajul nicotinic și cum îți dai seama că suferi de el

Poate ai încercat să te lași de fumat și te preocupai cu altceva când simțeai, brusc, nevoia de o țigară. Sau, indiferent de ce încerci să faci gândul îți fuge mereu la tutun. Mai mult, ai și anumite semne mai bine conturate, așa cum poate fi o senzație persistentă de neliniște, agitație și care se poate transforma într-o indispoziție generală. Ei bine, este vorba despre stările pe care nu ți le puteai schimba ușor

Aceste situații trebuie să îți dea de înțeles că, de fapt, treci printr-un sevraj nicotinic, adică lipsa substanței de nicotină din corp după o perioadă îndelungată în care organismul s-a obișnuit cu aceasta, substanță care, de regulă, inducea o stare artificială și generală de bine.

Metode convenționale pentru tratarea sevrajului nicotinic

Poate te gândești că înlocuirea modului de „a fuma” nu te va ajuta să te lași de țigările clasice, așa că ai testat guma de mestecat sau plasturii cu nicotină. Mai mult, ți-ai propus să renunți treptat, reducând numărul de țigări fumate zilnic sau, ai ales să încerci un pouch cu nicotină

În realitate, toate aceste alternative ajung să eșueze și să te trimită, de cele mai multe ori, înapoi către viciul tău: țigara tradițională. Și asta se întâmplă pentru că lipsește acel gest cu care te-ai obișnuit, acea rutină zilnică care nu are un impact fizic, direct, ci psihologic. 

De aceea, ai nevoie de un alt fel de tratament pentru sevrajul nicotinic.

Tratează sevrajul nicotinic cu țigări electronice

Țigările electronice îți oferă de ales între a reduce treptat consumul de nicotină, asta dacă vorbim de lichide cu nicotină sau țigări de unică folosință nicotinizate, sau poți rămâne doar cu gestul de a vapa, folosind lichide fără nicotină. Aburul emanat de țigările electronice este doar un lichid aromat, încălzit prin intermediul unei rezistențe și transformat în vapori, deci prezența fumului neplăcut de țigară iese din calcul.

Totuși, dacă încerci să te lași de fumat țigări din tutun, recomandarea ar fi să alegi o țigară electronică cu care îți poți ”controla” nivelul de nicotină din lichid, astfel încât să-l poți reduce până când vei renunța complet la fumatul clasic, și poate chiar și la nicotina din lichide.Cel mai bine e să începi cu pași mici dar siguri, chit că ești tentat să te avânți din prima la lichidele fără nicotină; poate îți vei putea ”amăgi” mintea, însă o tranziție atât de bruscă va fi cu siguranță sesizată de organsimul tău, care îți va cere în continuarea nicotină.

În procesul de a renunța la fumat vei simți nevoia măcar de un fum sau o să te ”păcălești” cu țigări începute și neterminate. Când folosești țigara electronică, nu ai o limită de pufuri, te oprești când vrei tu și nu e nevoie să o stingi pentru că se activează prin inhalare: win-win situation atât pentru tine, pentru că economisești bani cu o țigară electronică doar prin simplul fapt că o folosești când vrei, cât și pentru mediul înconjurător, pentru că aceasta poate fi reutilizabilă, în timp ce chiștocul conține plastic și pachetul de țigări nu poate fi reciclat.


Ba chiar mai mult, varietatea unei țigări electronice când vine vorba de dispozitive și arome o sa te țină entuziast, așa că o să ai nevoie de mai mult timp dedicat vapatului și astfel, devine mai rapid o alternativă a țigărilor din tutun !