ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

De ce tigarile electronice sunt o alternativa mai buna decat guma de mesteca cu nicotina si plasturi?

De ce tigarile electronice sunt o alternativa mai buna decat guma de mesteca cu nicotina si plasturi?

Pentru mulți oameni, fumatul reprezintă un obstacol în drumul către un stil de viață sănătos. De cele mai multe ori, abandonarea acestui obicei poate fi dificilă, dependența de nicotină fiind greu de învins. Cu toate acestea, pe piață există nenumarate produse care te pot ajuta în această călătorie, printre cele mai importante fiind guma de mestecat cu nicotina, plasturii si țigara electronică.

Acestea sunt, poate, cel mai des întâlnite alternative pentru țigara tradițională, cea care, pe lângă nicotină, mai are în componența sa și alte ingrediente nocive pentru sănătate. Desigur, în contextul variantelor mai bune decât fumatul clasic putem aminti și de pouch-urile cu nicotină, tot alternative care oferă soluții pentru înlocuirea tutunului ars.

Fiecare dintre acestea sunt folosite zilnic de milioane de oameni, însă tot mai mulți aleg țigările electronice și vapatul, considerate ca fiind cea mai bună alternativă la fumatul clasic și o modalitate excelentă de a controla mai bine concentrația de nicotină consumată.

Prin urmare, în articolul de astăzi o să vorbim despre fiecare soluție în parte, tocmai pentru a lua cea mai bună decizie, una care să fie pe placul tău.

În loc de țigara clasică. Principalele alternative

După cum spuneam, există mai multe produse pe care le poți folosi în loc de țigara clasică. 

Desigur, discutăm aici despre opțiunile care conțin nicotină. Dacă vrei să renunți definitiv la dependența ta, poți alege o țigară electronică (un kit, sau una de unică folosință) fără nicotină - ea conține un lichid aromat, cu ingrediente vegetale, fără a avea și nicotina care creează dependență. 

Iată ce folosesc cei care vor ceva mai sigur pentru sănătatea lor dar totuși nu vor să renunțe definitiv la senzația pe care nicotina o oferă.

Plasturi cu nicotină

Folosiți de peste 30 de ani, plasturii cu nicotină au devenit sinonim cu încercarea de a renunța la fumat.  Aceștia sunt o modalitate de a livra nicotina în organism prin aplicarea directă pe piele. Pe piață exista variante ce pot ține între 16 și 24 de ore, fiind necesară utilizarea doar a unui plasture în fiecare dimineață pentru a îți lua doza de nicotină, in acest fel putându-te bucura de lipsa țigărilor fără să vă faceți griji cu alte lucruri.

Deși la o primă vedere această alternativă poate fi foarte eficientă, mulți fumători au confirmat faptul că obiceiul de a duce o țigară la gură este greu de învins, de cele mai multe ori aceștia abandonând plasturii pentru alte metode mai eficiente.

Guma de mestecat cu nicotină

La fel ca și plasturii, guma de mestecat cu nicotină este o alternativă la fumatul clasic. Aceasta este sub forma unei gume ce are o cantitate prestabilită de nicotină, permițând un control mai bun decât în cazul plasturilor, mai ales atunci cand simți nevoia de fumat.

Una dintre cele mai mari dezavantaje ale acestui produs este aceea ca oferă un timp de livrare în organism destul de mare. De cele mai multe ori, durează aproximativ 30 de minute din momentul în care ai început să o mesteci ca aceasta să își facă efectul, nicotina fiind absorbită foarte greu în organism prin aceasta metodă, lucru ce poate fi neplăcut atunci cand simti nevoia si pofta de fumat.

Pouch-urile cu nicotină

Sunt similare ca proces de absorbție în organism cu plasturii cu nicotină, însă oferă un rezultat mai rapid și mai eficient. Pouch-urile sunt, de fapt, pliculețe care conțin nicotină și pe care le poziționezi între buza superioară și gingie sau pe care le ții sub limbă. Nicotina este, ulterior, eliberată și absorbită în organism în aproximativ 4-5 minute de la începerea dizolvării în cavitatea orală. Așadar, funcționează mai rapid decât plasturii și guma de mestecat cu nicotină. 

Poți alege pouch-uri cu conținut diferit de nicotină în funcție de preferințele tale. Partea avantajoasă este că le poți folosi fără probleme atunci când ai poftă de fumat și te afli într-un spațiu în care acest obicei este interzis. 

Desigur, rămâne în continuare un dezavantaj destul de important pentru fumătorii înrăiți: imposibilitatea de a avea o țigară din care să fumezi. Pe scurt, îți va lipsi gestul de a fuma. 

De ce țigara electronică este cea mai bună alternativă

Dacă ai încercat guma, plasturii sau chiar pouch-urile cu nicotină și nu ești pe deplin mulțumit de rezultat sau vrei ceva mai bun, îți recomandăm țigara electronică. Are avantajul de a oferi o experiență similară fumatului tradițional însă fără tutunul ars și fără restul substanțelor nocive și cancerigene. 

Iată ce poți alege dacă vrei să încerci un vape.

Ce să știi despre țigara electronică

Deși este un produs mult mai recent decât cele două prezentate mai sus, țigările electronice au devenit în ultimii 10 ani alternativa preferată a fumătorilor de a consuma nicotina. Considerată ca fiind cea mai bună soluție de a renunța la țigările clasice, acestea au observat o creștere semnificativă în popularitate, tot mai mulți producători introducând pe piață nenumarate device-uri pentru a acomoda cât mai bine nevoile specifice ale consumatorilor.

O țigară electronică folosește lichide alcătuite din doar patru ingrediente: PG, VG, aromă și nicotină, primele trei fiind folosite în mod uzual în mii de produse pe care le folosești zilnic, precum pasta de dinți, produse de make up, creme, alimente și așa mai departe. Dacă faci o comparaâie cu cele peste 5000 de substanțe chimice, dintre care 250 sunt toxice pentru organismul uman și 70 sunt carcinogene, vei observa imediat faptul că device-urile electronice sunt mult mai sănătoase decât țigările clasice. Au fost realizate nenumarate studii în această privință și deși aceste cercetări sunt încă la început de drum, s-a constatat faptul că țigările electronice sunt cu aproximativ 95% mai sigure decat fumatul clasic.

Pe piață există nenumarate device-uri din care poți alege, însă cele mai populare dintre acestea sunt cele reîncărcabile și disposable de unică folosință.

Țigările electronice de unică folosință

Ultima inovație din industria vaping-ului, disposable-urile de unică folosință cu nicotină au fost introduse pe piață pentru a încuraja fumătorii de țigări clasice să încerce o metodă mai ușoară, mai ieftină, dar și mai sănătoasă de a se bucura de nicotină. Acestea au fost proiectate astfel încât să fie cât mai simple de utilizat, putând fi folosite din momentul în care au fost cumpărate fără să îți faci griji cu alte lucruri. Acestea vin deja echipate cu o baterie încărcată, lichid cu sau fără nicotină și o aromă aleasă după preferințele tale. Aceasta se activează prin inhalare, nefiind necesară apăsarea niciunui buton.

Frumusețea acestor device-uri este aceea că nu trebuie să ai cunoștințe despre vaping, nu trebuie să schimbi rezistențele, să le cureți, să le încarci sau să execuți alte operațiuni de mentenanță. Dacă ești la început de drum sau nu stii dacă vaping-ul este pentru tine și vrei să încerci fără să investești prea mult în această activitate, un disposable poate fi perfect pentru tine.

Un dezavantaj al acestor produse însă este acela că fiind de unică folosință, nu este o variantă eco friendly, mai ales pe termen lung. Prin aruncarea acesteia după folosire, mai ales dacă nu o reciclezi corect, vei contribui la crearea de deșeuri și gunoi. De aceea este recomandat ca în timp să te reorientezi pe o țigară electronică reîncărcabilă.

Țigările electronice reîncărcabile

Aceste device-uri sunt o versiune mai avansată față de cele disposable, însă îți vor permite să îți personalizezi experiența de vapat exact așa cum îți dorești. Da, va fi necesar să cunoști anumite lucruri despre schimbarea rezistențelor și a lichidului, însă dacă începi cu un kit de începători aceste lucruri se învață în cel mai scurt timp. Odată cu trecerea timpului și a experienței acumulate, vei putea să te orientezi către un mod, acestea fiind special concepute pentru cei avansați si hobbiști, oferind posibilitatea de a modifica și a adapta experiența vapatului după cele mai mici preferințe.

Deși există pe piață de multă vreme, guma de mestecat cu nicotină și plasturii au șanse destul de mici de reușită. Te pot ajuta în anumite situații mai ales în locuri în care nu poți fuma o perioadă lungă de timp, precum în avion sau tren, însă pentru a te bucura în fiecare zi de această activitate, poți să alegi o țigară electronică, fiind cea mai bună alternativă la cele clasice.