ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum vapezi corect ?

Cum vapezi corect ?

Ai început de curând să folosești o țigară electronică? Sau poate doar te gândești să treci de la fumatul tradițional la vapat, pentru un stil de viață mai sănătos. Indiferent de motivele pentru care ai ajuns la soluția țigărilor electronice, înainte de toate, îți recomandăm să înveți cum anume să vapezi astfel încât să te bucuri doar de beneficii. 

Spunem acest lucru pentru că, atunci când dispozitivul electronic nu este folosit în mod corect, rezultatele vapatului pot deveni nesatisfăcătoare. De la dozajul corect al e-lichidului și până la configurarea setărilor device-ului atunci când folosești o țigară electronică mai performantă, fiecare mic detaliu îți va influența experiența finală.

Însă totul pornește de la stilul de vapat pe care îl preferi. Hai să vedem despre ce anume este vorba.

Cum vapezi corect ?

Îți amintești când ai încercat să fumezi pentru prima dată și te-ai înecat? Chiar dacă e țigară electronică, doar modul efectiv prin care "fumezi" se schimbă, în schimb gestul și acțiunea rămân aceleași. Din acest motiv, primele experiențe de vapat contează cel mai mult, și mai exact modul în care inspiri și expiri.

 

Vapatul este o experiență plăcută și relaxantă atunci când țigara electronică este folosită în mod corect

 

Pentru că vapatul se face prin inhalarea unui abur produs prin încălzirea unui lichid special dedicat, trebuie să știi să inhalezi corect, ca să previi tusea și ca să te asiguri că nu inhalezi mai mult decât capacitatea ta pulmonară. 

Cum folosești țigara electronică în funcție de tehnici de vapat

Nimeni nu s-a născut învățat să vapeze, de asta există tehnici.

Oricât de ciudat sună, ai nevoie de câteva ”exerciții” de inhalare ca să te bucuri, pe bune, de experiența vapatului. 

Din acest punct de vedere, avem două tehnici pe care le poți lua în considerare : 

  • tehnica de vapat gură-plămân sau MTL;

  • stilul de vapat direct-la-plămân sau DTL;

  • stilul de a ''pufăi'' din țigara electronică.

Cum vapezi corect MTL

Una dintre tehnicile folosite de începători este ”gură - plămâni”, și anume renumitul MTL, pe care o folosești și cu țigările din tutun. Aici sunt recomandate dispozitivele care îți permit același tip de ”tragere”: transformă lichidul în vapori mici, fini, dând senzația "de țigară” oricărui fumător, pentru că aspirarea și inhalarea se face ca dintr-un filtru subțire (ca atunci când bei cu paiul), iar parcursul aburului în organism este identic cu cel al fumului de țigară. 

Care e mai exact tehnica ?

Inhalezi vaporii pentru câteva secunde, apoi tragi vaporii în plămâni, exact ca fumul de la țigară, și expiri când aburul a staționat deja în plămâni, ca să-l dai afară. 

Cum vapezi corect DTL

O altă tehnică este cea prin care inhalezi vaporii direct în plămâni, și anume DL (Direct-Lung).

Dacă ești mai degrabă adeptul genului ăsta de tehnică, atunci îți recomandăm să testezi cu un vape care conține lichid cu mai puțină nicotină, între 0 mg - 6 mg, sau cu o țigară electronică unde îți poți regla conținutul de lichid și implicit de nicotină. Vezi ce kituri/moduri pentru țigară electronică poți alege dacă vrei o experiență a fumatului personalizată. 

 

Stilul de vapat poate fi personalizat mai ușor când folosești o țigară electronică cu setări multiple

 

Desigur, nicotina medie (între 6 și 12 mg) se poate preta și acestei tehnici, însă e indicat să treci la concentrații mai mari de nicotină abia după ce „testezi” tehnica la un nivel ceva mai scăzut.

Dacă vrei mai multe informații despre cele două stiluri principale de vapat, poți citi articolul nostru cuprinzător în care vorbim pe larg despre MTL vs DTL.

Cum ''pufăi'' din țigara electronică

Sau, mai sunt fumătorii care ”pufăie” țigara electronică ca pe un trabuc, fără să inhaleze aburul din țigara electronică. Dacă testezi tehnica de a pufăi, atunci poți încerca cu orice dispozitiv, de la cele de unică folosință la reutilizabile sau de mare putere. Nevoia de a "fuma" o să fie satisfăcută chiar dacă nu inhalezi, pentru că lichidul cu nicotină va fi absorbit. Dacă te simți un pic mai în siguranță să nu inhalezi, atunci asta e tehnica pe care trebuie s-o testezi cu unul dintre dispozitivele electronice de vapat. 

Dacă nu știi exact cantitatea de nicotină pe care vrei să o vapezi, le poți testa pe toate, în funcție de dispozitiv. Trebuie să reții că cu cât nivelul de nicotină e mai mare, cu atât ai nevoie de un dispozitiv cu o putere mai mică, care însă îți va reda aroma și nicotina mult mai rapid și mai intens.

Acum, tu știi cel mai bine despre tine dacă ești fumător înrăit, social smoker sau ești ”echilibrat” în vicii. 

Dacă te-ai hotărât cu privire la nivelul de nicotină și tipul de dispozitiv, încearcă fiecare tehnică de vapare, pentru a afla exact ce ți se potrivește cel mai bine !