ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum scapi de mirosul de țigară. Sfaturi și trucuri practice pe care să le aplici rapid

Cum scapi de mirosul de țigară. Sfaturi și trucuri practice pe care să le aplici rapid

Știm cu toții care este principala problemă a fumătorilor: mirosul de țigară persistent. Din haine, piele, păr și, desigur, din casă, atunci când se obișnuiește să se fumeze într-o încăpere anume. Un aspect care nu îi îngrijorează pe cei care folosesc o țigară electronică, însă care le dă mari bătăi de cap fumătorilor tradiționali. De altfel, să scapi de mirosul persistent de țigară este o preocupare comună atât pentru fumători, cât și pentru cei care doar au fost expuși fumatului sau pentru cei care fac tot posibilul să renunțe la dependența de nicotină.

Cu toate acestea, există metode eficiente pentru a elimina sau reduce mirosul de țigară, în funcție de împrejurări, așa cum o să vedem în articolul de astăzi.

De ce mirosul de țigară este atât de persistent

Mirosul persistent de țigară este rezultatul compușilor chimici și al particulelor prezente în fumul care se impregnează în diverse suprafețe și materiale. Acest fenomen apare din cauza naturii complexe a fumului de țigară, care conține sute de substanțe chimice, multe dintre acestea fiind volatile și aderând cu ușurință la diverse suprafețe. 

Iată, mai exact, de ce anume nu mai poți scăpa de acel miros specific țigărilor:

  • compușii chimici volatili: fumul de țigară conține o gamă largă de compuși chimici volatili, care pot fi eliberați în aer sub formă de gaze.

  • absorbția în materiale: materialele poroase, așa cum sunt țesăturile, tapițeriile, pereții și plafonul, au capacitatea de a absorbi compușii din fumul de țigară. Absorbția face ca mirosul să persiste în aceste materiale și să fie eliberat încet, în aer, de-a lungul timpului.

  • afinitatea pentru grăsimi: fumul de țigară are o afinitate deosebită pentru grăsimi și poate adera la acestea. Suprafețele care conțin grăsimi sau uleiuri, precum bucătăriile, pot reține mirosurile de țigară.

  • particule fine de fum: particulele din fumul de țigară sunt extrem de mici și pot pătrunde adânc în materiale, făcând dificilă eliminarea completă a mirosului.

Cum elimini mirosul de țigară. Singurul ghid de care ai nevoie

Chiar dacă în prezent vapăm și ne bucurăm de o alternativă mai sănătoasă la fumatul tradițional, și noi ne-am lovit în trecut de problema fumului de țigară.

Să scapi de fumul de țigară nu este ușor, însă există câteva soluții ingenioase la care poți apela.

 

Așa că ne-am gândit la acest ghid util care să te ajute să miroși frumos și să aerisești eficient spațiile închise în care fumul de țigară persistă pentru mult timp.

Cum scapi de mirosul de țigară de pe mâini

Simpla spălare cu săpun a mâinilor nu este suficientă, după cum bine știi deja. Sigur, poți folosi un săpun cu miros puternic sau cu uleiuri esențiale pentru a obține rezultate mai bune. Cu toate acestea, există și alte variante la care poți apela. Spre exemplu, poți încerca să:

  • exfoliezi cu zahăr și ulei: amestecă zahăr cu ulei (de exemplu, ulei de măsline sau ulei de cocos) pentru a crea o pastă exfoliantă. Freacă-ți mâinile cu această pastă pentru a elimina particulele de miros persistente.

  • te speli cu lămâie sau bicarbonat de sodiu: lămâia are proprietăți de neutralizare a mirosurilor. Poți freca mâinile cu suc proaspăt de lămâie sau poți amesteca bicarbonat de sodiu cu apă pentru a crea o soluție naturistă de curățare.

  • folosești gel antibacterian: poate neutraliza mirosul de țigară. Doar asigură-te că gelul conține și un parfum plăcut și nu îl folosi în exces pentru a-ți ataca pielea.

  • folosești uleiuri esențiale: aplică o picătură de ulei esențial (cum ar fi uleiul de lavandă, eucalipt sau mentă) pe mâini pentru a masca mirosul de țigară.

Cum scapi de mirosul de tutun din haine

Dacă vrei să scapi de mirosul de tutun din haine, este bine să le lași la aerisit imediat după ce ai fumat sau după ce ai stat într-o încăpere în care s-a fumat. Dacă nu poți face acest lucru, spală hainele cât de repede poți cu apă și detergent. La spălare poți adăuga și bicarbonat de sodiu pentru un rezultat mai bun.

 

Și mirosul de țigară din haine poate fi eliminat dacă le speli temeinic și le aerisești bine

 

Mai poți încerca o soluție dacă mirosul este foarte persistent. Înainte de a spăla hainele cu detergent, așază-le într-un recipient ermetic, adaugă bicarbonat de sodiu și lasă-le peste noapte. Apoi, bagă-le în mașina de spălat.

Cum elimini mirosul din păr

Îți miroase părul a fum de țigară și nu reușești să scapi de acea senzație permanentă de tutun ars? Ei bine, uite ce să faci dacă vrei un păr cu miros proaspăt:

  • folosește balsam după ce te-ai spălat cu șampon;

  • folosește o mască de păr;

  • adaugă uleiuri esențiale naturale în șampon;

  • clătește părul cu apă amestecată cu puțin oțet de mere;

  • freacă părul cu bicarbonat de sodiu înmuiat în apă.

Cum elimini mirosul de fum din mașină

Mirosul de fum de țigară o să intre în tapițerie, în plafonul mașinii și cam în tot ce înseamnă textil. Așadar, îți va fi greu să scapi de el, însă nu imposibil. 

În cazul mașinii, dacă vrei să scapi definitiv de fum, va fi nevoie să speli tapițeria cu o soluție specială - îți recomandăm spălătoriile auto, acolo unde există și aparatură, și substanțe profesionale în acest scop. 

Desigur, bicarbonatul de sodiu poate face minuni și aici însă va fi destul de anevoios să speli și să cureți toate suprafețele textile sau dure din mașina ta. Plus că există suprafețe din materiale sensibile și este bine să nu riști deteriorarea acestora.

 

Fumul de țigară care persistă în interiorul mașinii poate fi eliminat doar dacă igienizezi complet tapițeria și suprafețele dure

 

Chiar și o igienizare profesională s-ar putea să nu fie suficientă. Dacă vrei să te lași de fumat și să uiți de mirosul din mașină, bine ar fi să schimbi filtrele de aer și să cureți/igienizezi instalația de ventilație și aer condiționat. 

Cum scapi de mirosul de țigară din casă

Cu toții știm că mirosul de fum de țigară persistă pentru mult timp la interior. Și să îl elimini din interiorul locuinței este o sarcină destul de dificilă care, din păcate, de cele mai multe ori, presupune spălarea și, mai apoi, zugrăvirea pereților. 

Dacă fumezi des la interior, iată ce te poate ajuta să scapi de fumul de țigară mai ușor:

  • aerisește temeinic ori de câte ori fumezi

  • folosește un purificator de aer - schimbă filtrele frecvent

  • spală des draperiile sau jaluzelele interioare

  • folosește odorizante naturale care sunt capabile să neutralizeze fumul. Poți alege să fierbi în apă coji de citrice, cuișoare, scorțișoară sau alte plante aromatice pentru a elibera arome plăcute

  • spală suprafețele textile ori de câte ori ai ocazia - asigură-te că faci asta nu doar pentru perdele, haine sau perne, ci și pentru canapele, fotolii și alte textile prezente în camerele în care fumezi

  • utilizează bicarbonat de sodiu - bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru capacitatea sa de a absorbi mirosurile. Presară bicarbonat de sodiu pe covoare sau pe orice suprafață care poate absorbi mirosurile și lasă-l să acționeze timp de câteva ore înainte să aspiri.

După ce folosești țigara electronică miroși a fum?

O țigară electronică are numeroase beneficii și avantaje în fața fumatului tradițional, iar eliminarea definitivă a mirosului neplăcut se numără printre ele. 

De altfel, folosirea țigărilor electronice de unică folosință sau a dispozitivelor mai complexe, care permit personalizarea vapatului, poate reduce semnificativ producerea mirosurilor persistente comparativ cu fumatul tradițional de țigări și te poate ajuta să scapi de dependența de nicotină.

 

Vapatul nu arde tutun, ci elimină la exterior un abur cu miros plăcut. De altfel, este alternativa mai sănătoasă pentru fumatul tradițional

 

În plus, poți alege diverse arome de lichide pentru vapat. Majoritatea țigărilor electronice utilizează lichide pentru vapat care pot avea diferite arome, de la fructe la mentă și multe altele. Aromele pot masca mirosul de fum de țigară, iar în aer este posibil să persiste o notă discretă a aromei alese.

Desigur, este bine să știi că, deși vaporul produs de țigările electronice este adesea mai puțin intens decât fumul de țigară, el poate lăsa încă un miros în încăpere. Acest miros este, în general, mai puțin persistent și mai plăcut decât cel al fumului de țigară.

De ce ar trebui să iei în considerare vapatul în locul fumatului tradițional

Vapatul este alternativa mai sănătoasă la fumat. Folosirea țigării electronice te ajută să scapi de substanțele cancerigene care se regăsesc în țigara tradițională. În plus, vei putea scăpa treptat și de dependența de nicotină, dacă îți dorești acest lucru - există lichide fără nicotină la fel de bine cum poți să folosești un e-lichid care să conțină și concentrația dorită de nicotină.

Desigur, poți vapa în multe locuri în care fumatul este interzis tocmai datorită faptului că țigara electronică nu elimină fum supărător și persistent, ci un abur cu miros discret și plăcut. 

Nu, vapatul nu este total lipsit de riscuri, însă este, cu siguranță, o alternativă mai bună și mai sănătoasă dacă vrei să scapi nu doar de mirosul de țigară, ci și de riscurile asociate acestui viciu.