ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Unde poți folosi țigara electronică ?

Unde poți folosi țigara electronică ?

Țigară electronică este un device ce se bucură de o popularitate în creștere în rândul consumatorilor din România. Acest device ajută la inhalarea unor doze de lichid cu sau fără nicotină sub formă de vapori și reprezintă o alternativă excelentă și mult mai puțîn periculoasă pentru sănătate față de țigările clasice.

Există deja un număr covărșitor de studii care demonstrează că fumatul țigărilor clasice este extrem de dăunător pentru sănătate, provocând boli cardiovasculare, probleme ale plămânilor, diferite tipuri de cancer și chiar decese. În comparație, vapatul țigărilor electronice prezintă riscuri semnificativ mai mici pentru sănătate și până la acest moment nu există studii care să ateste că vapatul poate conduce la boli deoarece vaporii inhalați nu conțin gudron sau alte substanțe canceringene apărute la țigările clasice în urmă arderii tutunului.

Avantajele țigărilor electronice sau de ce tot mai mulți foști fumători vapează

Vapatul s-a dovedit a fi un instrument util prin care multe persoane au reușit să renunțe complet la fumat.

De asemenea, țigările electronice vin cu o multitudine de variante interesante și cu mirosuri extrem de plăcute față de gustul amar și mirosul neplăcut al țigărilor clasice.

Persoanele care fumează expun și persoanele din jurul lor la fumat pasiv deoarece inhalează fumul produs de arderea țigării, mai ales dacă sunt în spaiîi închise, ceea ce în timp s-a dovedit a fi extrem de dăunător și pentru nefumători.De asemenea, orice fumător probabil că a primit la un moment dat priviri dezaprobatoare din partea celor din jur din cauza fumului și a mirosului neplăcut.

Prin utilizarea țigării electronice vei scapă de această problema deoarece țigară electronică vine cu arome și mirosuri delicioase și vei trece de la priviri dezaprobatoare la complimente legate de mirosul produs de țigara ta electronică. Mai mult decât atât, riscul de fumat pasiv este complet eliminat deoarece țigările electronice nu produc fum, ci vapori, ceea ce face vapatul inofensiv pentru cei din jurul tău.

 

Printre avantajele vapatului regasim folosirea tigarii electronice chiar si in spatiile de la interior

 

Un alt avantaj major al vaping-ului este că acela că poți folosi dispozitivul electronic în mai multe spații publice, în comparație cu fumatul clasic care a fost interzis în spațiile închise.

În România, fenomenul vaping-ului a luat amploare după ce a fost pusă în aplicare legea antifumat care a interzis fumatul în spații publice închise precum cafenele, cluburi, restaurant.

De ce se poate folosi țigara electronică în unele spații din interior

Deoarece vaping-ul are la bază inhalarea unor vapori și nu a fumului, legea permite utilizarea device-urilor de vapat în majoritatea spațiilor închise.

Persoanele care vapeaza se bucură de lipsa restricțiilor în localuri de tip baruri, cluburi, cafenele și restaurante, însă deși legea nu impune restricții în acest sens, pot există localuri care să interzică orice formă de fumat sau vaping.

Pentru a te asigura că nu cauzezi neplăceri sau că nu încalci anumite reguli de care poate nu ești conștient, atunci când nu știi sigur dacă poți vapa, îți recomandăm să te adresezi personalului din localul respectiv.

Faptul că țigările electronice au la bază vapori și nu fum îți permite să vapezi de principiu oriunde, astfel că este mai mult o chestiune de “unde nu pot vapa” decât “unde pot vapa”.

Spațiile în care, de regulă, nu se permite vaparea

Chiar dacă spuneam că nu vei întâmpina restricții în majoritatea spațiilor de la interior unde vei dori să folosești un dispozitiv electronic pentru fumat, există și câteva excepții de la regulă.

Principalele locuri în care nu pot vapa sunt : 

  • instituții publice;

  • spitale;

  • biserici;

  • mijloace de transport în comun, inclusiv avioane;

  • localuri care interzic expres asta și aduc la cunoștință clienților acest aspect;

  • alte spații în care se specifică faptul că vapatul este interzis sau spații comune în care folosirea țigării electronice nu este tolerată de cei din jur.

Vapatul în tren, autobuz sau alte mijloace de transport în comun

Chiar dacă țigara electronică nu presupune aceleași riscuri cu o țigară clasică în ceea ce privește fumatul pasiv, un caz particular în care nu o vei putea folosi se referă la mijloacele de transport în comun.Mai exact, în mijloacele de transport în comun este interzis vapatul prin Legea Antifumat.

 

Legea antifumat interzice folosirea tigarilor electronice in mijloacele de transport in comun

Așadar, în momentele în care călătorești cu autobuzul, trenul, tramvaiul sau orice alt mijloc de transport în comun este important să știi că nu poți utiliza niciun fel de device de vaping sau de fumat și că nu există excepții de la această lege.

Cu toate acestea, există numeroase spații în care vei putea vapa fără niciun fel de restricție.Uite cele mai frecvente locuri în care vei folosi țigara electronică în deplină siguranță.

Cafenele și restaurante

În cafenele și restaurante este permisă utilizarea țigărilor electronice chiar și în interior. Este bine de știut că administratorul unui astfel de local are dreptul de a interzice orice formă de fumat sau vapat așa că dacă nu vezi semne sau indicații clare că poți vapa într-un anumit loc îți recomandăm să întrebi personalul de acolo.

Aeroport

În aeroport există camere special desemnate pentru a vapa sau pentru a fuma astfel că poți folosi aceste camere pentru a vapa; cu siguranță nu se poate vapa în avion.

Locuri de joacă

Este deja cunoscut faptul că nu există niciun fel de restricție pentru a savura o țigară electronică în aer liber așa cum se poate întâmplă în cazul fumatului țigărilor clasice.

În ceea ce privește spațiile de joacă pentru copii, se aplică aceeași regulă, iar asta pentru că nu sunt nocive pentru cei din jur cum e fumul de țigară, iar copiii nu sunt afectați de efectele fumatului pasiv.

Cluburi, terase sau festivaluri

Țigara electronică va putea fi folosită, de cele mai multe ori, în cluburi, când ieși la terasă în oraș sau când petreci la festivaluri în aer liber sau la petreceri organizate la interior.

O singură mențiune : vapatul este permis atâta timp cât nu se specifică altfel.Pe scurt, organizatorul poate decide interzicerea dispozitivelor electronice în anumite spații.Așadar, atunci când nu ești sigur dacă ai sau nu ai voie să îți folosești țigara electronică, cel mai bine este să întrebi personalul de la fața locului.

Așadar, vaping-ul are acest avantaj care îți permite să te bucuri în majoritatea locurilor de momentele tale de relaxare fără să îți faci probleme că poate este interzis sau că îi deranjezi pe cei din jur. De fapt, cei care fac tranziția la țigări electronice primesc de multe ori reacții pozitive și complimente legate de aroma țigării electronice de la persoanele din jurul lor, chiar și din partea nefumătorilor.

Știm că tranziția de la a fuma țigară clasică la a fuma țigară electronică de multe ori poate părea grea pentru fumători, însă pe lângă nenumăratele beneficii pentru sănătate există și avantajul de a putea vapa în majoritatea spațiilor închise, ceea cu siguranță este un avantaj major.

În concluzie, utilizarea țigării electronice nu doar că vine cu nenumărate beneficii pentru sănătatea și bugetul tău, dar vei observă că te poți bucură de momentele tale de relaxare vapând fără probleme în majoritatea locurilor și localurilor în care te afli și, mai mult decât atât, vei scapă de privirile dezaprobatoare ale lor din jurul tău deoarece țigară ta electronică te va scapă de mirosul neplăcut pe care îl producea țigară clasică, care de multe ori rămânea impregnat în haine și în par. Prin utilizarea țigării electronice nu doar că te vei bucură tu de aromele tale preferate, dar și cei din jur se vor bucură de mirosul plăcut produs de această.