ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Legislatie 2020: Unde si in ce conditii poti utiliza tigara electronica?

Legislatie 2020: Unde si in ce conditii poti utiliza tigara electronica?

Folosita ca alternativa a tigarilor clasice, tigara electronica a devenit un dispozitiv la mare cautare atunci cand s-a interzis fumatul in spatiile inchise. Persoanele cu acest viciu doresc sa se bucure de placerea lui in momentele de relaxare, adica in restaurante, cafenele, cluburi, aspect care nu mai este posibil odata cu aparitia legii antifumat, și anume Legea nr.15/2016.

Daca pentru tigara clasica lucrurile ne sunt clare in privinta acestei legi, ce se intampla cu vaperii? Unde pot acestia utiliza tigara electronica si care sunt spatiile in care nu ar trebui sa o foloseasca?

Imediat dupa ce legea mai sus mentionata a interzis fumatul in toate spatiile inchise, majoritatea antreprenorilor care detineau localuri nu au stiut cum sa gestioneze situatia tigarilor electronice. Este un fapt deja arhicunoscut ca aceste dispozitive sunt cu mult mai prietenoase cu organismul decat tigara clasica, legea avand ca scop final si imbunatatirea conditiei medicale generale a populatiei.

Poate fi folosită țigara electronică în spațiile închise?

O sa dam exemple de mai multe situatii in care avem voie si in care nu avem voie sa folosim e-tigarile. Chiar daca studiile au aratat ca aceste dispozitive sunt mult mai potrivite pentru persoanele care doresc sa-si alimenteze viciul dar fara sa intampine probleme de sanatate, sunt si locuri in care vapatul este interzis.

Poți folosi e-tigara în restaurant/cafenea?               

In principiu, da. Legea nu interzice folosirea tigarii electronice intr-un astfel de local, dar utilizarea acestor vaporizatoare pot fi interzisa de administratorii afacerilor respective. De regula se tine cont de feedback-ul oferit de clienti; atat timp cat acestia nu se arata deranjati de aburii aromati, administratorul nu are niciun motiv aparent pentru a interzice vapatul.

Pentru a nu intampina situatii ciudate in care toata lumea iti arunca priviri rautacioase intr-un local, intreaba ospatarii sau barmanul daca poti folosi tigara electronica in local.

Fumul tigarii clasice are un miros neplacut si ofera spatiilor inchise in care se fumeaza un miros specific, greu de suportat. Acest lucru nu se intampla si in cazul tigarilor electronice. Aburul eliberat din lichide are un miros placut si nu ramane in haine sau in materialele textile prezente intr-un local.

Poți folosi țigara electronică în mijloacele de transport în comun?

Art.3 al.1 din Legea Antifumat interzice folosirea tigarii electronice in mijloacele de transport in comun. Mai concret, este interzis sa utilizezi e-tigara in orice vehicul pe care-l folosesti pentru transport contra-cost al persoanelor.

Folosirea țigării electronice în parc sau la locuri de joacă pentru copii este permisă

Daca vrei sa te bucuri de natura in timp ce vapezi trebuie sa afli ca legea nu interzice acest lucru. Tigarile clasice sunt interzise in astfel de spatii, dar legea nu prevede interzicerea utilizarii e-tigarii. Motivul este evident – aburii eliberati de o tigara electronica nu afecteaza persoanele care inhaleaza pasiv, ca in cazul tigarilor clasice.

Altfel spus, tigarile electronice sunt interzise, prin lege, doar in mijloacele de transport in comun si mai pot fi interzise prin regulamentele de ordine interioara a localurilor. In rest, liber la vapat!

Tigarile electronice sunt folosite de peste 15 ani in Romania si in intreaga lume ca o alternativa mai sanatoasa a fumatului clasic. De-a lungul acestor ani, sute de mii de persoane au reusit sa renunte complet la acest viciu alegand de la o utilizare la alta un lichid mai sarac in nicotina (substanta care provoaca dependenta).

Atat timp cat utilizezi corespunzator o tigara electronica si nu abuzezi de aceasta, vei reusi intr-un timp relativ scurt sa nu mai simti nevoia de a fuma. Daca iti place doar experienta in sine si gustul aromelor poti alege lichidele cu 0 nicotina. Le gasesti in magazinul online SmokeMania.ro intr-o multime de variante!

Articole asociate
  1. Sfaturi pentru vaperii începători ! Sfaturi pentru vaperii începători !
  2. Cât de des schimbi aroma lichidului pentru țigara ta electronică ? Cât de des schimbi aroma lichidului pentru țigara ta electronică ?
  3. Țigara electronică, mai mult decât o alternativă a țigărilor clasice Țigara electronică, mai mult decât o alternativă a țigărilor clasice
  4. Ce este lichidul pentru țigara electronică și ce conține acesta? Ce este lichidul pentru țigara electronică și ce conține acesta?