ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Glo, IQOS și țigara electronică: criterii de selecție și cum alegi dispozitivul potrivit pentru tine

Glo, IQOS și țigara electronică: criterii de selecție și cum alegi dispozitivul potrivit pentru tine

Alternativele țigărilor clasice au devenit din ce în ce mai populare și, în scurt timp, s-au răspândit pe piață dispozitivele pe care le-ai văzut sau de care sigur ai auzit măcar : glo, iQOS sau țigara electronică

Fiecare dintre acestea vine în sprijinul celor care își doresc să găsească o alternativă cu risc redus pentru sănătate, dar care să ofere și o experiență cât mai plăcută. Pentru cei cunoscători, diferența între țigările clasice și cele alternative, mai moderne, o face și  gustul personal, preferințele și opțiunile de customizare ale acestor dispozitive.

Totul despre tehnologia „heat-not-burn”

Dispozitivele care funcționează pe principiul heat-not-burn încălzesc tutunul până la o temperatură de aproximativ 120 de grade Celsius, la care nicotina și alte substanțe chimice sunt eliberate sub formă de vapori, fără a produce fum. Așa cum am menționat, această metodă minimizează expunerea la substanțele nocive prezente în fumul de țigară, motiv pentru care această tehnologie este considerată o inovație în industrie.

Datorită acestui aspect al funcționării, precum și mirosului mult mai plăcut și costurilor mai mici, aceste dispozitive au câștigat teren în ochii unui utilizator de țigări tradiționale.

Totdodată, acest tip de tehnologie sub forma unor dispozitive cu tutun încălzit au un impact mai mic asupra mediului, pentru că fumul de tutun este înlocuit cu vapori sau aburi mult mai puțin dăunători.

Glo sau iQOS: fumatul prin tutun încălzit, nu ars

Glo și IQOS sunt cele două branduri arhicunoscute pentru dispozitivele care funcționează prin tutun încălzit și niciodată ars, despre care am vorbit mai sus. 

Dispozitivul glo utilizează capsule de tip țigaretă, denumite neostick-uri, care conțin tutun și care funcționează astfel: când dispozitivul este activat, el încălzește stick-ul la o temperatură controlată, eliberând apoi vapori de tutun inhalați de către utilizatori.Dispozitivul este format dintr-un singur element, fapt ce face posibilă utilizarea lui pentru mai multe țigarete la rând, fără timp de așteptare și fără a fi necesară reîncărcarea decât în momentul în care bateria device-ului este complet descărcată. 


Recent a fost lansat noul Hyper X2 Air, descris ca fiind cel mai ușor și subțire dispozitiv by GLO de până acum.

Dispozitiv heat-not-burn glo

 

iQOS este cel de-al doilea produs heat-not-burn cunoscut pe piața alternativelor la țigări, având un portofoliu divers de dispozitive și consumabile, pentru toate gusturile.Aici, în loc de stick-urile de la glo, iQOS folosește "HEETS" sau "HeatSticks", acestea fiind țigarete compacte cu tutun.Heets-urile pot fi mentolate sau citrice, cu intensitate diferită de tutun, iar device-ul este disponibil într-o paletă largă și customizabilă de culori.Device-ul iQOS este alcătuit din două elemente, și anume stiloul și carcasa tip powerbank, iar utilizarea presupune că stick-ul poate fi folosit doar pentru 2-3 sesiuni consecutive de fumat, ulterior fiind necesară încărcarea stiloului cu ajutorul charger-ului.

 

Dispozitiv iQOS



Dispozitivul încălzește heets-urile până la o temperatură la care se eliberează vapori, reducând astfel expunerea la fumul propriu-zis, care e nociv atât pentru tine, cât și pentru fumătorii pasivi de lângă tine.Este unul dintre motivele pentru care sunt aceste dispozitive de țigări electronice sunt acceptate în locuri publice, chiar în interior.


Indiferent că optezi pentru un device glo sau iQOS, trebuie să acorzi atenție îngrjirii acestor dispozitive și să le cureți de tutunul reziduu din dispozitiv după fiecare utilizare, cu ajutorul accesoriilor speciale cu care este însoțit fiecare : o să vezi că experiența o să fie una mult mai bună dacă dispozitivul funcționează optim. 

IQOS vs Glo: ce diferențe există între cele două

Cele două dispozitive pot fi deosebite ușor, de la design, tehnică de încălzire, tipul de consumabile, dar și din punct de vedere al prețurilor și ofertelor disponibile. 

Ca modalitate de încălzire a tutunului, IQOS utilizează o rezistență de încălzire sub formă de lamelă care încălzește HEETS-urile din interior, la o temperatură controlată, în timp ce glo folosește un sistem extern, reprezentat de device-ul propriu-zis, care încălzește un cartuș cu tutun real până la punctul optim pentru eliberarea aburului inhalat.

Cât despre design, dispozitivul IQOS are o formă alungită și similară cu o țigară electronică însoțit de o carcasă, în timp ce glo are un design compact, care duce cu gândul la dispozitiv tip mod pentru țigări tradiționale.Cu toate că device-ul iQOS poate fi mai practic în momentul utilizării, ținând în mână doar stick-ul propriu-zis, ocupă mai mult spațiu odată ce stiloul este introdus în carcasa de încărcare.

 

Dispozitiv glo însoțit de neosticks-uri

 

Vizavi de consumabile, atât HEETS-urile cât și neosticks-urile au la bază același ingredient, și anume tutunul, însă forma lor și prin urmare și formatul în care sunt comercializate este un pic diferit : țigaretele neo sunt lungi, subțiri, asemănătoare cu țigările clasice tip slim, găsindu-se în pachete similare cu ale țigărilor clasice,  pe când HEETS-urile sunt scurte, compacte, pachetul de HEETS fiind deci mai redus ca dimensiuni.

Dacă te gândești să testezi o alternativă a țigărilor clasice, ia în considerare atât diferențele dintre produse, cât și factorii precum disponibilitatea imediată, preferințele personale și diversitatea ofertelor. 

Despre țigara electronică sau ce presupune vaparea unui lichid încălzit

Așa cum am menționat și în articolul anterior, țigara electronică este dispozitivul care încălzește un lichid, de diferite arome, cu nicotină dar nu în mod obligatoriu, și transformă acest lichid în vapori, care sunt apoi inhalați de utilizator. Acest proces de vapare este considerat mai puțin dăunător pentru sănătate decât fumatul convențional, deoarece se evită combustia și producția de gudron cum se întâmplă în cazul unei simple țigări. 

Tipuri de dispozitive electronice

În funcție de nevoi și de rezultatele dorite, utilizatorii de vape au de ales între țigările electronice de unică folosință, precum Elf Bar 600V2, care nu presupun alimentarea cu lichid sau încărcarea bateriei și a căror utilizare este extrem de facilă însă limitată de bateria device-ului și de cantitatea de lichid conținut, țigările electronice dedicate începătorilor, care presupun mai multă atenție vizavi de îngrijire dar vin cu plusuri pe partea de design și oferta de lichide compatibile, precum Geekvape Wenax Q, sau dispozitive dedicate cunoscutorilor, mai complexe însă extrem de customizabile, precum Meson RTA Boro.

 

La final, ce reținem despre Glo, IQOS și țigara electronică

Toate cele trei opțiuni disponibile oferă alternative pentru fumătorii țigărilor clasice, care își doresc să facă o tranziție către un stil de viață mai sănătos. Dacă te gândești să testezi una dintre ele sau chiar să renunți treptat la fumatul tradițional, ia în considerare atât diferențele dintre produse, cât și factori precum nevoile și gusturile tale personale.Oferta este una variată, deci cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău, care să te satisfacă !