ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

5 sfaturi pentru intretinerea atomizorului pentru tigara electronica

5 sfaturi pentru intretinerea atomizorului pentru tigara electronica

Tigara electronica a devenit pentru multe persoane un device de care nu se pot lipsi in viata de zi cu zi. O cale excelenta de a consuma nicotina si o alternativa mult mai sanatoasa la fumatul clasic, kit-urile electronice au crescut din ce in ce mai mult in popularitate printre consumatori.

Indiferent ca esti la inceput de drum sau ai experienta cu un astfel de dispozitiv, va fi important sa ai grija si sa il menti intr-o stare corespunzatoare, putand in acest fel sa ii prelungesti viata si sa te bucuri de el multi ani de acum inainte. Atomizoarele sunt una dintre cele mai importante piese ce alcatuiesc tigara electronica si din aceasta cauza are nevoie de o mentenanta adecvata regulata si o atentie speciala din partea ta. De aceea, iti voi prezenta 5 sfaturi pentru ingrijirea corecta a acesteia si ce poti face ca sa nu intampini probleme si defectiuni:

1.    Curata atomizorul periodic

Desi acest lucru poate parea evident la o prima vedere, multi utilizatori uita de acest pas sau pur si simplu il ignora.  Din cauza faptului ca folosesti tigara electronica in fiecare zi, murdaria, amprentele si urmele de grasime se va acumula nu doar pe sticla, ci si pe mustiuc. Curatarea trebuie realizata cel putin odata pe saptamana, lucru ce va preveni blocarea fluxului de aer, o infiletare dificila, dar si depunerile de murdarie in locurile mai sus mentionate.

2.    Schimba rezistenta

Asa cum probabil stii deja, rezistentele sunt elementele care incalzesc si transforma lichidul in vapori. Pe piata exista nenumarate branduri si modele, fiecare avand o anumita speranta de viata si o compatibilitate particulara cu fiecare model de tigara electronica in parte. Avand in vedere acest lucru, va fi necesar sa verifici periodic conditia rezistentei si sa te asiguri ca este intr-o stare optima pentru a nu intampina probleme atunci cand esti plecat de acasa si esti in imposibilitatea de a o schimba.

Sunt doua moduri principale prin care poti deduce daca aceasta trebuie schimbata. Prima dintre ele este, bineinteles data de aroma pe care o vapezi. Daca lichidul numai are aceasi aroma ca la inceput, numai produce aceasi cantitate de vapori si incepe chiar sa aiba un gust usor ars, atunci stii ca a venit timpul sa o schimbi. A doua varianta este prin inspectarea vizuala a materialului absorbant. Daca acesta este inchis la culoare, ar fi indicat sa il schimbi, putand in acest fel sa te bucuri de aroma exact asa cum ar trebuie, mai ales atunci cand urmeaza sa pleci de acasa.

3.    Foloseste lichidul potrivit

Una dintre cele mai mari avantaje ale tigarilor electronice este aceea ca iti va permite sa experimentezi si sa te bucuri de nenumarate arome. Insa, se intampla atunci cand gasesti o aroma care sa iti placa si sa observi ca rezistenta se arde in doar cateva zile. Desi este normal ca aceasta sa se arda dupa o perioada mai lunga de folosire,  de multe ori poate fi anormal sa se defecteze intr-un timp mult prea scurt.

Una dintre principalele cauze poate fi lichidul, mai exact raportul intre VG si PG. Fiecare rezistenta a fost creata astfel incat sa functioneze in parametrii normali, utilizand un anumit tip de lichid. VG-ul (glicerina vegetala) este responsabila pentru cantitatea de aburi densi pe care tigarea electronica o ofera utilizatorilor are o vascozitate mai mare decat PG. Anumite rezistente nu pot absorbi corect lichidul, lucru ce poate duce la arderea prematura a piesei.

De aceea este indicat sa alegi un lichid care sa se potriveasca cat mai bine cu device-ul tau. Ca o regula generala dupa care te poti ghida este aceea ca kit-urile ce folosesc rezistente sub ohm pot utiliza lichide cu o cantitate mai mare de VG, acestea fiind proiectate astfel incat sa aiba o absorbtie mai eficienta. Pe de alta parte, tigarile ce folosesc rezistente mai mari au nevoie de mai mult PG (Propilen glicol), aceasta avand o vascozitate mai scazuta in comparatie cu VG-ul.

4.    Examineaza garniturile

Verificarea garniturilor poate fi de multe ori trecuta cu vederea chiar si de cei mai avansati, insa aceasta etapa este esentiala pentru a impiedica si a preveni din timp scurgerile de lichid. Garniturile se pot degrada in timp, de aceea este important sa le verifici macar o data pe luna pentru a te asigura ca sunt inca intr-o stare adecvata. In caz contrar, schimba inelele cu unele noi, putand impiedica in acest fel scurgerile si alte posibile defectiuni.

Rezistentele au de asemenea garnituri pentru impiedicarea scurgerilor si trebuie si ele verificate pentru a evita varsarea lichidului in buzunar sau pe birou. In cazul in care observi scurgeri de lichid va fi necesar sa examinezi etanseitatea atomizorului, dar si a rezistentei, putand micsora in acest fel sansele de accidentare.

5.    Protejeaza atomizorul

De cele mai multe ori, atomizorul este un recipient construit in mare masura din sticla. Iti poti imagina cat de neplacut poate fi daca il scapi din greseala pe jos si se sparge. Pentru a evita astfel de incidente, asigura-te ca echipezi tigara electronica cu o husa de protectie si achizitioneaza un atomizor de rezerva pentru cazuri urgente.

Ca orice alt device inteligent, tigara electronica, indiferent ca este pentru incepatori, intermediari sau avansati are nevoie de o mentenanta regulata, in acest fel te poti asigura ca functioneaza in conditii optime si te poti bucura in fiecare zi de ea.