ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum să cureți și să întreții țigara electronică ?

Cum să cureți și să întreții țigara electronică ?

   Trecerea de la tigara clasica la tigara electronica reprezinta o schimbare care este cu siguranta benefica. Tigara electronica are si avantaje si dezavantaje insa, desigur, cei care aleg aceasta alternativa a fumatului, au in vedere diferentele si beneficiile pe care le obtin in raport cu o tigara obisnuita.

   De exemplu, tigarile electronice nu emana acel miros neplacut care se impregneaza la nivelul locuintei sau in tesaturi. De asemenea, nu mai depinzi nici de o bricheta, aceasta avand tot ce trebuie. Iar utilizarea ei poate fi realizata o perioada indelungata de timp, doar prin incarcarea acesteia.

   Dupa cum observi, e foarte simplu sa utilizezi tigara electronica, dar la fel de usor e si de intretinut. Procesul de mentenanta este, la randul sau, foarte simplu si necesar, astfel incat sa te poti bucura de o experienta a vapatului exact asa cum ai visat. Fiecare tip de tigara electronica, in functie de tehnologia utilizata, are propriul ei mod de intretinere.

   Asa ca iata pas cu pas cum trebuie sa decurga acesta si cum sa-ti cureti tigara electronica.

Ghid privind curatarea tigarii electronice

   Tigara electronica poate fi de mai multe feluri. Odinioara avea forma unui stilou la care se introducea, la nivelul atomizorului, un lichid dupa preferinte, clasic sau cu diferite arome. Acel lichid se transforma in vapori care erau inhalati asemenea unei tigari uzuale. Astazi, exista inclusiv device-uri mai complexe, elegante, in care se introduce tigara. Tutunul este astfel incalzit, iar substantele degajate vor fi introduse in organism prin procesul de vapare : https://www.smokemania.ro/glo.html

   De ce sunt aceste informatii importante? Caci mecanismul tigarii va determina implicit si modul in care aceasta trebuie curatata. Iar de modul in care faci acest lucru si de eficienta de curatare depinde si durata de viata a dispozitivului, cat si experienta in utilizare.

   De exemplu, daca ai o tigara electronica clasica cu atomizor, principalul element pe care va trebui sa-l cureti este chiar atomizorul, care de cele mai multe ori este detasabil, dar trebuie sa ai grija si de corpul propriu-zis al tigarii, si anume mod-ul.

   Curatarea tigarii electronice de depuneri de praf, amprente si alte resturi superficiale de murdarie se poate face usor folosind o bucata de material umezita sau un servetel. Cartusul si atomizorul sunt printre cele mai dificile elemente de curatat, motiv pentru care unele persoane care utilizeaza frecvent tigara electronica prefera sa treaca la noile modele care nu implica atat de mult efort.

   In cazul rezistentei din interiorul atomizoarele servisabile, este necesar ca acesta sa fie inlaturata si, ulterior, sa se schimbe fasia de bumbac existenta la nivelul acesteia, urmata de spalarea componentelor cu precizie, preferabil cu apa calduta pentru a inlatura orice depuneri si/sau bacterii.

   Atomizorul se poate curata in mai multe feluri - cu apa calda sau alcool, lichide in care il poti lasa cateva ore sau peste noapte, astfel incat procedeul sa fie unul cat mai eficient. Bineinteles, inainte sa refaci tigara electronica si sa o reutilizezi, va trebui sa lasi la uscat toate componentele si sa te asiguri ca acestea nu mai prezinta nicio urma de lichid.

   Cat despre modele de tigari electronice precum glo, acestea sunt efectiv alcatuite din dispozitivul de incalzire si tigara care se introduce in orificiul special. Ceea ce va trebui sa cureti in aceasta situatie e interiorul dispozitivului si/sau exteriorul (care se poate umple de amprente si murdarie superficiala).Dispozitivul vine adesea insotit de o periuta speciala care se potriveste perfect cu interiorul, aceasta introducandu-se usor in orificiul aferent si, cu miscari de sus in jos, se indeparteaza reziduurile existente. Aceasta operatiune este recomandata a se face dupa aproximativ 6-8 utilizari.

Ce trebuie sa stii despre intretinerea tigarii electronice?

   Intretinerea tigarii electronice e un aspect care trebuie tratat cu responsabilitate caci, in caz contrar, durata de viata se va micsora semnificativ: un alt motiv esential pentru care tot mai multi oameni isi cumpara o tigara electronica este si faptul ca, in medie, aceasta poate fi utilizata lungi perioade de timp, chiar si ani. Insa, acest aspect depinde modul in care o cureti si grija alocata periodic.

   Un lucru important de avut in vedere este ca, fiind un dispozitiv electronic, ideal e sa eviti orice contact direct cu apa sau cu umezeala. Facand abstractie de tigarile electronice clasice la care trebuie sa inlaturi si sa igienizezi diferite componente, proces urmat de uscarea lor, trebuie ca device-urile sa fie manevrate atent si sa nu fie depozitate in locuri umede, pe suprafete sau in spatii cu apa, aceste lucruri ducand la circulatia lichidului la interior si, implicit, la deteriorarea circuitelor.

   Mai apoi, ideal e de asemenea sa fii atent si cand vine vorba de manevrare. Evita sa-ti arunci sau sa-ti trantesti tigara electronica, pentru a limita riscurile ca circuitele sa se desprinda si, astfel, sa ti se deterioreze tigara.

   La fel de important e si modul in care iti incarci tigara electronica. Chiar daca nu e un proces complicat, ci mai cu seama unul cat se poate de intuitiv, se poate transforma cu usurinta intr-o problema.De exemplu, in cartea de instructiuni se specifica tensiunea la care ar trebui sa-ti incarci bateria tigarii, lucru pe care ar trebui sa-l respecti cu strictete pentru a putea evita supraincalzirea dispozitivului, dar si deteriorarea bateriei.

   Iar atunci cand iti utilizezi tigara electronica, mai trebuie sa te asiguri si ca bateria sau mecanismul nu prezinta niciun fel de deteriorari care te-ar putea pune in pericol. La orice semn de uzura, fie la nivelul componentelor interne, fie la nivel estetic, este recomandat sa eviti utilizarea dispozitivului. Ba mai mult, poate fi un semn ca trebuie sa-ti inlocuiesti tigara electronica cu una noua.

   Nu uita si ca, periodic, anumite componente ale tigarii electronice se pot schimba astfel incat aceasta sa-ti ofere aceleasi performante un timp indelungat. Este totodata si o metoda avantajoasa de a cheltui resursele.

   Iti mai reamintim inclusiv faptul ca tigara electronica este in mod cert o alternativa mai sanatoasa, asa ca renuntarea la vicii este singura modalitate prin care iti poti asigura un corp sanatos, plin de vitalitate si de energie.