ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Tușești după ce folosești țigara electronică ? Uite ce trebuie să faci !

Tușești după ce folosești țigara electronică ? Uite ce trebuie să faci !

Pentru un fumător de orice tip, apariția tusei este tot timpul o frică. Indiferent dacă eșți fumător de țigară electronică sau de țigări normale, primul sentiment pe care îl trezește apariția tusei este teamă. De obicei te gândești la ce e mai rău. În momentul în care apare tusea, apar și întrebările. Parcă începi să și regreți că ai fumat vreodată și nu mai știi ce să faci, panica fiind instalată deja.

Nu e însă cazul să faci asta ! De multe ori tusea e un fenomen absolut normal așa că, înainte de a-ți face mai multe griji decât ar fi necesar, iată câteva aspecte care ți-ar putea explica apariția ei și chiar sugera cum să o elimini !

Oare am făcut ceva greșit ? Oare nu îmi face bine țigara electronică ?

Dacă ai trecut recent de la țigări normale la țigară electronică și tusea și-a făcut apariția, trebuie să știi că nu este nimic grav. De ce poți fi sigur însă este faptul că țigară electronică afectează cu mult mai puțîn sănătatea decât o vor face țigările clasice.

În marea majoritate a timpului, tusea apare că un fenomen normal în momentul în care faci trecerea de la fumat la vapat. Ceea ce este însă posibil e faptul că s-ar putea să faci anumite greșeli în ce privește folosirea țigării electronice. Până și modul în care inhalezi e posibil să fie un factor care să îți provoace tusea. Iată doar câteva motive pentru care tușești după ce folosești țigară electronică.

Modul în care inhalezi vaporii poate să îți producă tusea

Dacă eșți obișnuit să fumezi țigări clasice și faci asta deja de o lungă perioada de timp, e posibil să întâmpini dificultăți în ce privește trecerea de la fumat la vapat. Absorbția nicotinei în corp se produce într-un mod diferit la țigările clasice față de cele electronice, în sensul în care, în cazul celor obișnuite, nicotina care ajunge în sânge e influențată și de modul în care inhalezi fumul (cu cât inhalațiile sunt mai lungi și mai dese, cu atât va fi mai mare nivelul de nicotină ajuns în corp). Pe lângă asta, în cazul țigării obișnuite, nevoia de nicotină pe care o resimte corpul începe să fie satisfăcută chiar în momentul în care încep inhalațiile; în schimb, în cazul țigării electronice, această nevoie este satisfăcută treptat, însă persistă mult mai mult decât la cele obișnuite. Din acest motiv, vei putea avea tentația de a inhala mai mulți vapori decât e cazul, tocmai în încercarea de a satisface această nevoie. Trebuie însă să înveți să îți controlezi inhalațiile și să nu încerci să tragi mai mult și mai des decât e cazul. Încearcă să ai niște inhalații egale, naturale și cât mai relaxate și vei vedea că, treptat, îți vei satisface și nevoia de nicotină.

E posibil ca nivelul nicotinei pe care îl are țigara ta electronică să nu fie cel potrivit

Nivelul nicotinei este foarte important dacă vrei că trecerea de la țigară clasică la cea electronică să funcționeze. În sensul în care, dacă acest nivel este mult scăzut sau ai ales chiar o țigară electronică fără nicotină, e posibil să îți expui corpul la un efort mult prea mare, iar trecerea atât de bruscă să nu dea roade și să te reapuci de țigări clasice fiindcă nevoia ta de nicotină nu va mai fi satisfăcută. În același timp, dacă nivelul de nicotină al țigării electronice este mult mai ridicat decât cel pe care îl aveau țigările pe care le fumai înainte, acest lucru poate reprezenta un alt factor care duce la apariția tusei. Așa că, dacă și tu ai început să tușești după ce ai făcut această trecere, compară aceste niveluri de nicotină și vezi dacă acesta este motivul pentru care ai început să tușești.

Tusea poate să apară chiar ca un fenomen normal

Dacă abia te-ai apucat de vapat, există și posibilitatea că tusea care a apărut odată cu această schimbare să fie cât se poate de normală. Există multe persoane care se confruntă cu tusea în primele zile în care fac această trecere. De aceea, trebuie să știi că există posibilitatea ca tu să nu faci nimic greșit în ce privește utilizarea țigării electronice și apariția tusei să fie doar ceva episodic, care va dispărea în momentul în care corpul tău se va obișnui cu vaparea. Tocmai de aceea, trebuie să iei lucrurile cu calm. Apariția tusei nu este un fenomen ieșit din comun și nici ceva grav, așa că, dacă abia ai apucat să încerci țigară electronică, mai așteaptă o perioadă de timp să vezi dacă tusea dispare iar dacă nu, ține cont și de celelalte sfaturi privitoare la folosirea țigării electronice.

Tu ce fel de dispozitiv ai? Mouth-to-Lung sau Direct-to-Lung ?

Dacă nu ai idee ce înseamnă asta și ai achiziționat o țigară electronică din pură curiozitate, însă fără a te informa, află că aceste dispozitive sunt de două tipuri: MTL (Mouth-to-Lung) și DTL (Direct-to-Lung). Cele două tipuri de dispozitive comportă diferite tipuri de inhalații.

În cazul dispozitivelor MTL, așa cum le spune și numele, inhalația are loc de la gură la plămân, ceea ce se întâmplă și în cazul țigărilor clasice.

În schimb, în cazul dispozitivelor DTL, vaporii trebuie să ajungă direct în plămâni, acest sistem fiind întâlnit și în cazul narghilelelor.

Dacă nu știai despre această diferență, află ce fel de dispozitiv ai și încearcă să inhalezi vaporii corect, într-un mod corespunzător tipului de dispozitiv pe care îl deții.

Ai băut suficientă apă ?

În cazul țigărilor electronice, anumite substanțe din compoziția lichidelor au tendința de a absoarbe apa din corp, așa că, în cazul în care nu bei suficientă apă, vei putea avea senzația că eșți deshidrat după ce ai folosit acest dispozitiv. Odată ce apare deshidratarea, poate apărea și senzația de gât uscat, iar odată cu această senzație apare implicit și tusea. Există multe persoane care se confruntă cu acest fenomen, așa că, dacă și la tine își face apariția tusea după ce vapezi, e posibil ca acest lucru să fie din cauza faptului că nu te hidratezi corespunzător.