ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Tot mai multi romani aleg produse alternative fumatului

Tot mai multi romani aleg produse alternative fumatului

Intr-o societate stresata, plina de obligatii si responsabilitati, lumea vede in vicii o cale de refugiu. Desigur, nici alcoolul si nici tutunul nu vor rezolva o problema, ci ne pot face temporar sa uitam de aceasta sau ne confera o senzatie aparenta de relaxare.

Privind aceasta situatie tot mai in detaliu, in conditiile in care cresterea preturilor la astfel de produse nu pare sa fie o solutie pentru a-i incuraja pe oameni sa se lase de fumat, apar si tot mai multe semne de alarma.

Viciile nu par sa ierte pe nimeni. Si, in timp, acestea ajung nu doar sa afecteze din punct de vedere financiar, ci si pun sanatatea in pericol. Cu atat mai mult cand exista deja o afectiune medicala prezenta, chiar si una de care nu se stie.

Pentru a-si “spala pacatele”, in lupta cu diagnostice grave sau la cererea apropiatilor, unii reusesc sa renunte, in timp ce altii cauta alternative mult mai prietenoase despre care se spune ca ar fi mai putin nocive. Dar este oare acest lucru o realitate?

“Alternativele fumatului ar trebui supuse acelorasi amendamente precum cele uzuale!”

Organizatia Mondiala a Sanatatii din Statele Unite ale Americii afirma intr-un comunicat ca, datorita ingredientelor folosite la obtinerea si in utilizarea alternativelor pentru fumat, precum si a lipsei unor studii amanuntite care sa afirme cu precizie gradul de nocivitate, aceste produse ar trebui sa fie supuse acelorasi conditii de utilizare precum cele uzuale.

Drept un raspuns la aceasta afirmatie care nu s-a concretizat insa pana in zilele noastre, producatorii subliniaza faptul ca acestea ar contine mai putine substante decat cele prezente in tigara uzuala (unde se regasesc aproximativ 300 ingrediente), de unde si posibilitatea ca ele sa nu afecteze utilizatorii sau cel putin nu la fel de mult. Exista si studii care afirma acest aspect in beneficiul producatorilor.

Ca prin urmare, nu se poate spune cu certitudine daca intr-adevar, alternativele fumatului sunt o alegere la fel de periculoasa, singura cale pentru a remedia si/sau a preveni potentialele dezechilibre asupra sanatatii find aceea de a ne feri de astfel de vicii sau de a renunta la ele.

Din nefericire, nu exista si nu se incurajeaza suficiente campanii anti-fumat, reclamele si experientele celor din jur devenind tot mai seducatoare. Chiar daca in acest moment iti este dificil sa te lasi de fumat, nu uita ca poti oricand sa ceri ajutor de la specialisti.

Nu este o rusine, ci o necesitate. Si ne putem face bine atunci cand ne recunoastem greselile si cautam solutii la acestea. Niciun lucru nu este imposibil atata timp cat ai vointa!

Noi alternative ale fumatului pe care sa le incerci de la Smokemania

Daca esti constient de fenomenele la care-ti expui organismul atunci cand fumezi, consumi alcool, bei cafea in exces si multe altele, dar nu vrei totusi sa renunti la ele, stii deja ca exista si alte solutii, cel putin cand vine vorba de tigari.

Daca nu iti era ferm clar, ai aflat deja din randurile anterioare ca se poate vorbi pe larg despre acestea, chiar si dincolo de tigara electronica pe care o cunoaste toata lumea, chiar daca nu ai incercat-o pana acum.

Un exemplu modern sunt produsele de tip elf bar sau vape, ce arata pe atat de bine pe cat de interesante par in momentul in care arunci un ochi catre specificatiile lor sau catre cei care le utilizeaza. Acestea contin sare de nicotina in locul nicotinei clasice astfel incat sa completeze viciul fumatorilor obisnuiti.

Dar extra, vin cu o varietate mare de arome pe Smokemania, aproximativ 600 pufuri si utilizare unica (nu pot fi reincarcate precum cele electronice). Sunt insa si optiuni mai prietenoase fara nicotina, prin care se doreste testarea experientei fumatului, dar cu adevarat prin limitarea sau inlaturarea efectelor nocive.

Care sunt cele mai simple si eficiente metode pentru a renunta la fumat?

Trebuie sa ne insusim inainte de toate ca, fiecare persoana este unica. Ca prin urmare, ceea ce poate funtiona la o persoana, poate sa nu mearga la alta. E ca si atunci cand X prefera de exemplu, produsele cu nicotina, dar Y si le doreste fara. Iar situatia aceasta poate fi transpusa inclusiv la nivelul stilului de viata, unde putem vorbi despre mancare, alegeri vestimentare etc.

S-au incercat insa de-a lungul timpului, cateva metode menite sa contribuie la renuntarea la acest viciu periculos pentru sanatate. Una dintre ele este miscarea. Cu cat te misti mai mult si ii oferi corpului tau o doza de aer proaspat sau il distragi cu activitati practice, cu atat tendinta de a fuma scade. De exemplu, exista persoane la care fumatul devine un tabiet dupa ce au facut curatenie, o baie sau dupa ce au venit de la cumparaturi.

Activitatea fizica, mai ales atunci cand e una placuta, te distrage de la lucrurile nepotrivite care ti-ar putea pune sanatatea in pericol. Asadar, e un lucru pe care-l poti experimenta cu succes si care nu te costa.

Iar daca lasi sau uiti voit tigarile acasa sau alternativele lor, dar nici nu-ti setezi sa le achizitionezi din mers, cel putin cateva minute sau ore ai putea sa experimentezi cum e viata fara acest viciu. Totodata, la fel de simplu ai putea sa-ti potolesti “pofta” de o tigara sau cateva puff-uri de vape consumand un fruct sau ceva bun de care ti-ar fi pofta.

O strategie ce poate parea aparent mai dificila ar fi strangerea banilor intr-o pusculita pe care s-o poti sparge doar in momentul in care s-au strans banii. Cand vei vedea o suma generoasa de bani, vei fi incurajat de efortul facut, dar totodata te va incuraja sa faci si o investitie cu adevarat utila, fiind o recompensa a faptului ca te-ai abtinut de la fumat si de la cumparatul tigarilor sau al alternativelor tip tigara electronica.

Sigur, poti solicita si ajutor medical sau sa incerci diferite suplimente. Metode sunt variate, aplicabile usor in viata de zi cu zi, dar care pot fi percepute divers de fiecare organism. Insa, daca vrei sa te axezi pe propria sanatate, poti porni prin a-ti diminua sau a inlatura complet actiunile nocive.