ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

TOP 10 cele mai bune moduri în care poți să reziști tentației de a fuma !

TOP 10 cele mai bune moduri în care poți să reziști tentației de a fuma !

 Tocmai ce te-ai certat cu ai tai si, desi ai reusit sa rezisti tentatiei de a fuma timp de aproape doua zile, azi nu ai mai putut! Te- au suparat atat de rau, incat ai cedat si iar ai ajuns cu tigara in mana. Ah! S-a mai dus o incercare! Dar si maine e o zi!

 De cate ori nu ai spus ca te lasi, dar nu ai reusit! Parca te- ai si saturat sa ii auzi pe toti cei din jurul tau vorbind despre cat e de nesanatos fumatul. De parca tu nu ai stii! Toti isi dau cu parerea, insa o dependenta e tot o dependenta. Iar de asa ceva se scapa greu.

Gata! Pana aici! Ma las de fumat!

 Cu siguranta ca, oricat de mult ti-ar placea sa fumezi, macar o data ai spus ca te lasi. Desi e un obicei care poate aduce beneficii aparente, cum sunt socializatul sau starea de relaxare de dupa, ai observat probabil si partile rele, cum pot fi tusea ori oboseala fizica pe care o resimti atunci cand faci efort.

 Fumatul este o activitate nesanatoasa, oricat ar parea de placuta. Iar tu esti mai mult ca sigur constient de acest lucru. Cu toate astea, insa, treaba nu e tocmai usoara, fiindca, pentru ca provoaca dependenta, e greu sa renunti la un viciu.

 Daca ai mai incercat deja anterior sa renunti la fumat, exista cateva trucuri pe care ai putea sa le aplici in cazul urmatoarei incercari. Daca vei tine cont de ele, e foarte posibil ca de data asta, sa fie una reusita! Uite aici cateva sfaturi care ar putea sa iti fie de folos!

  1. Foloseste o tigara electronica

 In cazul in care fumezi de mult, va fi greu sa te lasi complet de acest obicei. Asa ca, poate ar fi cazul sa cauti un altul, care sa il “mimeze” bine pe primul. Iar acesta nu poate fi decat vapatul!

 In cazul vapatului, sanatatea ta va fi mult mai putin afectata, iar in cazul in care esti un mare fan al tigarilor clasice, faptul ca exista si altceva care iti permite sa iesi in continuare cu prietenii “la o tigara” si inhalarea de aceeasi natura dar mai putin periculoasa pentru sanatate, iti va face drumul spre renuntatul la fumat, mult mai simplu!

  1. Nu uita niciodata care e scopul!

  Daca vine un moment in care simti nevoia neaparata de a fuma o tigara, aminteste-ti ce e mai important! De ce ai pornit pe drumul asta? Mai tii minte? Parca spuneai ca vrei o viata mai sanatoasa!

  Ai uitat ca ieri ai obosit in timp ce urcai scarile pana la apartament? Copilul tau a luat-o inainte si era sa se accidenteze fiindca nu l-ai ajuns din urma! Iti promisesei ca te lasi, ca sa nu te mai simti obosit!

  Ce te-a facut sa iti uiti scopul? Oricare ar fi raspunsul, reaminteste-ti-l! Inainte sa iti aprinzi tigara ia o foaie, sau scrie pe telefon. Poti chiar sa spui cu voce tare, daca te simti confortabil. Sau adu-ti aminte in gand. Si noteaza sau scrie care ti-a fost scopul!

   Ce e mai important? Sanatatea ta sau nevoia pe care o resimti acum sa fumezi? Repeta acest obicei de a scrie sau de a- ti spune motivele pentru care vrei sa te lasi, inainte de fiecare moment in care iti doresti sa fumezi.

   Esti puternic! Vei reusi!

  1. Gaseste-ti un hobby

  De cate ori nu ti s-a intamplat sa te trezesti fumand de plictiseala? Ei bine, asta nu suna cum trebuie!

  Nu mai bine cauti o alta activitate care sa te distraga de la acest obicei? Poate l-ai putea folosi chiar pe post de recompensa in cazul in care vei reusi sa fumezi un numar mai mic de tigari sau chiar sa te lasi complet pentru cateva zile!

  Poate iti place sa faci drumetii. Ce ar fi ca pentru fiecare record de zile fara tigari, sa iti chemi cel mai bun prieten si sa plecati pe munte? Sunt multe hobby-uri care iti pot distrage atentia, trebuie doar sa le cauti !

  1. Mananca sanatos

  De cate ori nu ti s-a intamplat ca dupa o masa copioasa si grea sa simti nevoia sa fumezi? Sigur ai patit si tu sa stai la masa cu prietenii si sa ii auzi pe toti zicand dupa ce ati mancat friptura de porc: “Ce bine ar merge o tigara acum!”

  Atunci cand mananci sanatos, scade si nevoia de a fuma. Daca nu poti avea o dieta complet sanatoasa, incearca macar sa ai gustari sanatoase.

  Atunci cand gustarile pe care le ai intre mese nu sunt nesanatoase, vei evita fluctuatiile de zahar din sange. In situatia in care mananci gustari nesanatoase, e foarte posibil ca nivelul zaharurilor sa scada, iar din cauza acestui lucru sa resimti in corp o stare de agitaie sau chiar anxietate.

  In cazul acesta, se intampla frecvent ca nevoia de a fuma sa fie mai mare, iar pentru ca tu sa eviti asta, trebuie doar sa mananci mai sanatos!

  1. Suna un prieten

  Mai tii minte cand prietenul tau a venit sa te ajute cand ai ramas blocat cu masina in zapada? Daca ti- a fost alaturi atunci, te va ajuta cu drag si acum!

  Nu o aprinde pana nu il suni! Prietenul tau te cunoaste bine, iar daca nu ai reusit sa te convingi singur sa nu iti aprinzi tigara, atunci cand ai enumerat motivele pentru care ai vrea sa te lasi, el sigur te va face sa ti le aduci aminte!

  Un prieten stie cum sa iti fie alaturi in astfel de momente, iar daca vrei sa fumezi pentru ca ceva te- a suparat, mai bine ai alege sa il suni pe el inainte. Poate fumatul nu e solutia! Poate prietenul tau are o varianta mai buna!

  Pune mana pe telefon si intreaba-l ce ar trebui sa faci, atunci cand esti pus la zid de probleme! Prietenii vor ști mereu cum sa iti fie alaturi! Veti trece impreuna prin asta!

 

  Incearca sa nu iti pierzi speranta! Nimeni nu s- a lasat usor de fumat! Si foarte multi, nici nu s- au lasat din prima, asa ca nu te demoraliza daca nici incercarea ta nu a fost prea reusita. Incearca sa tii cont de aceste sfaturi si, candva, vei ajunge sa reusesti!