ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum să te lași definitiv de fumat !

Cum să te lași definitiv de fumat !

Să renunți la fumat poate fi la fel de dificil că și decizia de a renunța la zahăr, lactate și orice alte lucruri care îți pot afecta sănătatea.Chiar dacă există o multitudine de elemente ce ne pot afecta viața și productivitatea într-un mod nociv, lucruri despre care nu se vorbește la fel de negativ și omniprezent ca în cazul țigărilor, nu înseamnă că țigările nu pot fi eliminate din acest cerc vicios.

Cert e că fumatul e o problemă care se poate remedia ușor, atâta timp cât acest lucru se dorește cu adevărat. Cum? Dacă te afli astăzi aici, sigur și tu ți-ai dori ceva mai bun pentru tine și pentru viitorul tău. Așa că pune în aplicare următorii pași și hai să vezi cât e de ușor să renunți la fumat.

Dorește-ți cu adevărat să renunți la fumat

Procesul cuprinde înainte de toate o luptă psihologică cu noi înșine. De altfel, lucrurile ar fi fost simple și toată lumea ar fi renunțat la acest viciu fără efort. Decizia de a renunța la ceea ce ne prejudiciază calitatea vieții apare în marea majoritate că urmare a constatării unor afecțiuni. Dar este mai bine să ne asumăm din timp ce se întâmplă cu organismul nostru când nu avem grijă de el și îl afectăm în mod negativ cu diverse substanțe periculoase, astfel încât să evităm să fim puși în situația în care e mult prea târziu.

Ajuns aici, lucrurile sunt deja făcute și greșeală începe să prindă contur. Dar niciodată nu e prea târziu că să o repari. Specialiștii spun și că nivelul de comunicare din partea persoanelor autorizate, responsabile, e mult prea redus în prezent. De acea multe persoane nu știu cum să procedeze sau nu iau în considerare posibilitatea de a renunța la fumat.

Puțini vorbesc despre cum să avem o viață sănătoasă și care este rezultatul acțiunilor noastre atunci când fumam, când consumăm alcool sau mâncăruri nepotrivite, dar și când procedăm în sens opus. Rămâne așadar de datoria noastră să facem primii păși către o bună educație, către renunțarea la fumat și, ulterior, să transmitem cele învățate și altora.

Asigură-te că știi de ce renunți la fumat

Tot de psihicul tău ține și să-ți însușeșți motivele sau motivul pentru care decizi să renunți la fumat. De ce este important și relevant? Pentru că nimeni nu ia o decizie fără a-și dori să vadă anumite rezultate și, în principiu, fără a avea un beneficiu.

Decizia de a renunța la fumat trebuie să fie o alegere proprie, nu o impunere sau o obligație față de altcineva. Fie că faci asta din considerente financiare sau că vrei să-ți demonstrezi că ai mai multă dragoste și respect față de corpul tău, însușirea unui motiv întemeiat te va ajuta să-ți duci misiunea la bun sfârșit și să nu te abați de la proces oricât ar fi de anevoios.

Nu alege calea cea mai scurtă

Toată lumea își dorește, bineînțeles, drumul cel mai rapid. Doar că, în momentul în care fumezi de exemplu de aproape de o viață (sau câțiva ani buni), e imposibil să-o iei de la zero în câteva zile, ceea ce înseamnă că trebuie să te înarmezi cu multă răbdare.Mulți foști fumători spun că e mai bine să te lași treptat de fumat reducând numărul țigărilor sau optând pentru o alternativă care e diferită ca experiență sau care pare mai puțîn nocivă.Din această clasă fac parte multe produse din seria fumatului alternativ, precum țigările electronice tradiționale, vape-urile de unică folosință sau dispozitivele heat-not-burn.

 

Kit complet de tigara electronica

 

Rescrie-ți tabieturile zilnice la 360°

Odată ce vrei să renunți la fumat este recomandat să dai un restart vieții tale de zi cu și și să-ți faci ordine în rutina ta. Prioritățile tale nu vor mai începe și se vor termina cu o țigară, iar cu tot acel timp liber și nu numai vei putea face o mulțime de lucruri frumoase, care îți aduc cu adevărat bucurie și împlinire.

De exemplu, în procesul de renunțare la fumat pot contribui diferite activități, precum să-ți setezi un stil de viață activ, să-ți construieșți acasă un program de sport, de ieșit în aer liber, ori să mergi la sală, să te conectezi mai mult cu prietenii. Banii pe care îi economiseșți, deloc puțini de altfel, îi poți strânge ca ulterior să-i investeșți în dorințele și nevoile tale. Poți plănui inclusiv să-ți cumperi o casă, o mașină sau să faci o intervenție costisitoare care-ți pune sănătatea și/sau satisfacția personală pe primul plan.

La nevoie, poți chiar să te reorientezi către o țigară electronică, mai ales dacă în drumurile tale de zi-cu-zi ai un vape shop specializat.Astfel îți va fi mai ușor să renunți la fumat, căci vei simplifica considerabil procesul și pericolul că toate eforturile tale de până acum se vor duce pe apa sâmbetei dispare aproape complet.

Comunică celor apropiați decizia pe care ai luat-o

Ca să renunți la fumat nu ai nevoie bineînțeles de acordul celor din jur, nici de criticile lor, nici de remarcile în care nefumătorii te încurajau continuu să renunți la fumat căci e nociv pentru sănătate și costisitor pentru buzunar. Vorbim în acest context doar despre oamenii care țin cu adevărat la ține și îți sunt alături necondiționat, care îți vor respecta și aprecia decizia și vor contribuit activ cu tot ce le stă în putință că să-ți atingi țelul.

În acest grup apropiat de oameni este foarte posibil să existe în continuare fumători care ar putea reprezenta un trigger, o tentație. Discutând cu ei nu doar că ai putea primi sprijinul necesar care să te încurajeze pe mai departe să faci lucrurile așa cum trebuie, dar totodată și acțiunile lor ar trebui să fie regândite astfel încât să nu se transforme într-o modalitate de a te distrage de la dorința și motivația de a renunța la fumat.

Acestea fiind zise, nu rămâne decât să faci primii păși către o viață mai bună !