ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Tigara electronica sau vape bar: care e cea mai buna alternativa pentru mine?

Tigara electronica sau vape bar: care e cea mai buna alternativa pentru mine?

Ai ajuns pe blogul nostru pentru ca esti un fumator inrait? Sau pentru ca-ti place sa incerci lucruri noi, sa oferi cadouri pe care cei din jurul tau le apreciaza?

Cand vine vorba despre tabieturi precum fumatul, alegerea produselor pe care urmeaza sa le folosesti sau sa le daruiesti, pe termen scurt sau lung, e foarte importanta. Indiferent de motivul pentru care esti aici, te vom ajuta cu o multime de sfaturi utile. Iar pentru astazi ti-am pregatit un mic de achizitie a alternativelor existente la ora actuala, in 2022.

E mai sanatos sa optez pentru o alternativa a fumatului?

Daca ar fi sa trecem in revista ce contine o tigara electronica, un produs modern destinat vaparii si alte alternative comparativ cu tigarile obisnuite, putem afirma ca da, poate fi o alegere buna sa te orientezi catre astfel de produse. Ori sa le oferi cadou unei persoane fumatoare.

Insa, trebuie sa stii ca nicio metoda existenta la momentul actual nu a aratat din punct de vedere stiintific si medical ca nu-ti va afecta sanatatea. Asadar, daca vrei sa te ingrijesti mai mult de corpul tau si sa renunti la ceea ce e toxic, iti recomandam sa renunti complet la fumat indiferent de tipul acestuia

Exista si foarte multe metode care sa te ajute sa-ti atingi acest scop, de la diferite suplimente care se regasesc in farmacii, specialisti, pana la curajul propriu si activitatile diverse pe care le poti integra in viata ta ca sa-ti ia gandul de la clasica pauza de fumat.

Cand sa aleg vape si cand optez pentru tigara electronica?

Ambele produse destinate fumatului si multe altele din sfera alternativa sunt destinate vaparii. Practic, in timpul procesului de vapare, un lichid este transformat in vapori. Sau cum e cazul alternativelor moderne, la care tutunul este incalzit (nu ars ca la tigara clasica) si, ulterior, se vapeaza acel aer pe care tigara electronica de acest fel il emana.

Alternative pentru vapat sunt variate, lucru care face alegerea si mai dificila. Putem vorbi despre elf bar-uri care sunt dispozitive compacte, slim, cu o limita de 600 puff-uri, gadgeturi pentru fumat nereincarcabile si care ofera mai cu seama o experienta inedita si cool din prisma varietatii de arome. Mai exista si geek bar care, la forma sunt similare unei tigari electronice cu atomizor, dar sunt mai cu seama o reinterpretate a elf bar-urilor. Ori tigari electronice ultra-portabile cu diferite forme, care se utilizeaza de asemenea cu diferite cartuse si consumabile.

Alegerea lor tine mai cu seama de gusturi, de atractivitatea pe care ele o ofera la un moment dat, caci fiecare fumator va vedea in mod diferit aceasta experienta. Daca vrei o optiune tinereasca cu multe arome pe care sa le incerci, poti miza pe elf baruri, iar daca mai cu seama esti incantat de ideea de a fuma dintr-o tigara, te poti orienta catre GLO si alte alternative similare cu cartuse sau lichid incalzit.

De ce sa tin cont atunci cand cumpar o alternativa a fumatului?

Inainte sa cumperi un produs de vapat, oricare ar fi acesta, asigura-te ca arunci si un ochi peste acest ghid unde vei gasi informatii pretioase despre cum sa cumperi cea mai buna tigara electronica. Dar daca timpul iti este limitat, vrem sa-ti oferim aici si cateva sugestii care sa-ti simplifice alegerea ce poate fi dificila, mai ales ca incepator in domeniul alternativelor.

Noi, consideram in primul rand ca este esential sa arunci un ochi spre modul de utilizare si sa te asiguri ca l-ai inteles pe deplin. In general este foarte simplu sa utilizezi o tigara electronica sau orice alt produs similar, iar fiecare dintre acestea vine la pachet si cu un ghid dedicat de instructiuni pe care iti recomandam sa-l citesti cu atentie.

Apoi, nu ezita sa arunci un ochi si peste ceea ce contine sau cum functioneaza dispozitivul. Vorbim aici de faptul ca anumite alternative contin nicotina, altele tutun, precum si alte substante. Pentru un impact cat mai mic asupra sanatatii iti recomandam un produs de vapat cu cate mai putine substante in componenta.

Iar daca nu esti de fel fumator dar esti curios de cum e intreaga experienta de a fuma dintr-un device, cauta mai cu seama produsele care sa nu contina nicotina si alte ingrediente uzual intalnite in tigarile clasice.

Nu trebuie sa uitam nici de marimea dispozitivului. Daca designul este un lucru subiectiv si depinde de aprecierea vizuala a fiecaruia, marimea poate fi un lucru important. Persoanele cu maini fine, mici, asa cum sunt doamnele de exemplu, se vor adapta mai usor in folosirea unui device compact si fiabil. In timp ce, o persoana cu mainile impunatoare ar gasi aceste dispozitive mici, ultra-compacte, ca fiind alunecoase, dificil de manevrat din cauza marimii.

Amintim si de arome pentru ca de multe ori ne aflam in situatia de a ne dori sa schimbam modalitatea in care fumam chiar si din dorinta de a testa ceva nou. Dar daca ai mai incercat pana cum produse de fumat/vapat cu diferite arome si nu ai fost pe deplin incantat, mai bine ramai la optiunile clasice care sa nu difere foarte mult de o tigara uzuala ce are un gust pronuntat de tutun.

E mai scumpa experienta vapatului?

In ansamblu depinde foarte mult catre ce alternativa te orientezi pentru ca exista si dispozitive mai accesibile, dar si mai scumpe. Totodata, unele mecanisme au nevoie si de mentenanta si pot prezenta defecte la care binenteles, se poate deteriora atomizorul sau sa se strice siguranta.

Ori aceste piese ce pot fi inlocuite pot contribui la buna functionare pe termen lung, chiar daca dispozitivul de baza functioneaza excelent chiar si de la cateva luni de la echizitie. Pe alocuri se poarte vorbi si despre igiena. Dar exista si produsele de unica folosinta la care nu vei mai avea aceasta grija.

Asadar, toate alternativele fumatului vor prezenta si dezavantaje, dar si multiple avantaje, pe care nu ramane decat sa le analizezi atent ca sa poti alege ceea ce consideri ca este mai rentabil, mai simplu de folosit si mai avantajos pentru tine.