ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Fumător înrăit sau vaper asumat?

Fumător înrăit sau vaper asumat?

32,2% versus 1,5%

Așa arată numărul fumătorilor versus numărul vaperilor în România, conform unui studiu realizat de Institutul EURISPES despre piața țigărilor electronice în Europa. 

Pe scurt: cu cât numărul de vaperi e mai mic, cu atât numărul de fumători e mai mare

Ce înseamnă, de fapt, asta?

Politicile din România pun mai multă presiune pe restricții și mai puțin pe informarea publicului despre cea mai folosită și cunoscută metodă de a te lasă de fumat - vapatul, așa că o schimbare nu strică. Spre exemplu, statisticile arată că în Marea Britanie și Franța, faptul că 6,7% și respectiv 5,8% din populații utilizează țigările electronice ajută la reducerea fumatului, unde statisticile arată sub 20%.  

Însă, dacă vrei să te informezi, trebuie să știi că țigara electronică este un dispozitiv cu lichid ce se încălzește și care poate conține sau nu nicotină.

Dacă te-ai cam săturat de fumat doar la terasă, de fumul care rămâne în haine și oricum te-ai tot gândit să le lași sau ai încercat, o țigară electronică e cea mai la ”îndemână” soluție, pentru că îți oferă mai rapid senzația de saturație, spre deosebire de diminețile în care aprinzi și 2 țigări; țigara electronică poate fi de unică folosință sau reîncărcabilă, pe care o poți opri și refolosi când vrei tu.


Poate o să ți se pară costisitor să investești într-o țigară electronică, comparativ cu un pachet de țigări, însă o să simți diferența când știi că ai deja tot ce-ți trebuie, că nu ”rămâi” fără țigări și că poți oricând să alegi o altă aromă.

Țigara electronică - statistici la nivel european

Ca industrie, țigara electronică câștigă mult teren și devine din ce în ce mai importantă pe piață, cu peste 77.000 de mii de persoane angajate la companiile mici și mijlocii din domeniu, doar în UE. Mai mult, există deja 1600 de companii de țigări electronice în țările din UE vizate de studiu, și 600 de companii de producție și import. 

Numărul magazinelor online variază în ceea ce privește companiile de țigări electronice.Cel mai bun exemplu este Olanda, unde acestea sunt în proporție de 40% versus Germania, unde le vei găsi în proporție de 10%. Și e vorba doar de politica mai mult sau mai puțin prietenoasă a țărilor vizavi de țigările electronice. 

Știi când nu-ți găsești țigările pe care le vrei și faci o tură de cartier până la magazin? Studiul menționează de asemenea prezența în UE a minim 12.000 de magazine specializate; în plus, găsești device-uri și accesorii și în 150.000 de magazine nespecializate.

 

Așa că poți să-ți faci rezerve sau poți să stai liniștit că le găsești peste tot. Nu o să mai simți miros de fum în haine. Nu o să mai ieși mereu afară, când poți vapa în interior. Tu alegi aromele, concentratul de nicotină și efectul.Și o să treci mai ușor peste fumat, înlocuindu-l cu vapatul.