ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

De ce te ustură în gât când vapezi și ce poți face ca sa scapi de această senzație?

De ce te ustură în gât când vapezi și ce poți face ca sa scapi de această senzație?

Fără îndoială, vaparea asigură o experiență complexă datorita posibilității de a alege cele mai interesante arome și de a personaliza întreg procesul după preferințele personale. 

Însă, în locul unei experiențe plăcute, vaperii se pot confrunta și cu părțile mai puțin plăcute, dacă nu utilizează corect țigara electronică. În loc de aburi aromați, ei pot simți un gust ciudat de ars și o usturime neplăcută in gât. Sunt mai multe motive din cauza carora se întâmpla acest lucru, dar majoritatea pot fi prevenite, așa că, inainte sa renunți la vapat, citește mai departe cum îți poți îmbunătăți experiența.

Mă ustură în gât când vapez 

Țigara electronică este un mecanism unitar, format din componente și consumabile ce trebuie schimbate periodic pentru buna funcționare a sistemului. În cazul în  care una dintre piese se degradează, aceasta va trebui schimbată sau chiar înlocuită cu un model nou.

Principalul motiv care poate cauza usturimea în gât și gustul neplăcut este deteriorarea rezistenței aparatului de vapat.

Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca acest disconfort nu este normal, iar el intervine atunci când tigara electronică nu mai funcționează corespunzător. La noi pe site poți gasi diverse aparate de vaping, de la cele pentru începători, pana la cele pentru avansați, plus multe alte modele, culori si accesorii utile.

Cauzele usturimii în gât 

Vaparea la puteri prea mari este unul dintre cele mai cunoscute motive care pot provoca acest disconfort. 

Trebuie să rămâi mereu în limitele de putere recomandate, deoarece folosirea țigării la puteri care întrec limitele rezistenței va vaporiza lichidul de la aparatul de vaping prea repede și acest lucru va arde vata.

Rezistența vape-ului trebuie înlocuită ? Cum îți dai seama?

Daca ai citit pana aici înseamnă că esti cu 1 minut mai informat decât erai la inceput și ești mai aproape să îți îmbunătățești experiența de vapat.

Imediat ce apare senzația de usturime în gât, trebuie să iei in considerare să înlocuiești rezistența cu una noua deoarece cea veche este deteriorată, iar gustul de ars nu va disparea de la sine.

Primul semn al deteriorarii este, de obicei, pierderea din intensitate a aromei, urmată de o scadere a emanației de aburi. Odată cu experiența dobândită în urma utilizarii constante a aparatului de vaping, devii mai conștient de timpul necesar pentru a înlocui rezistența țigării tale electronice.

Folosirea unui lichid slab calitativ

Nici un utilizator al țigărilor electronice nu ar trebui să folosească produse de calitate inferioara, deoarece un produs slab iti va aduce acel gust de ars pe care nici un vaper nu ar vrea să-l simtă. Un lichid de calitate superioară îți va asigura o experiență pe măsură .

Utilizarea unui lichid cu conținut ridicat de VG

Un alt factor care poate cauza usturime in gât poate fi lichidul pentru tigara în cazul in care acesta conține prea multă glicerină vegetală - VG. Această substanță este mai vâscoasă decât propilen glicolul  PG), așa că trebuie să ții cont de acest lucru ca să-ți poți alege lichidul potrivit pentru tigara ta. Un conținut ridicat de VG va duce la degradarea rezistenței mult mai rapid și va ajunge sa dea acel gust neplăcut de ars.

Vapare mult prea deasă

Când tragi pufuri unul dupa altul, adică în momentul în care vapezi în lanț, este posibil să simți acel gust neplăcut de ars. Acest lucru se întâmplă din cauză că vata se usucă rapid în asemenea cazuri.

Atomizorul are o problema

Unul dintre componentele țigării electronice care trebuie să funcționeze perfect pentru a te bucura de vapare la cea mai înaltă calitate, este atomizorul. În momentul în care simți că a dispărut acea senzație deosebită și este înlocuită de gust de ars, există posibilitatea ca atomizorul să se fi defectat.

Supraîncălzirea bateriei

La țigările electronice care au baterie manuală, adică trebuie acționat un buton când se folosește dispozitivul, există posibilitatea să apară supraîncălzirea. Pentru a evita acest lucru, butonul trebuie ținut apăsat doar în momentul în care tragi din țigară. În privința țigării cu baterie automată, aceasta se declanșează automat în momentul utilizării dispozitivului, iar gustul de ars poate apărea atunci când bateria nu s-a încălzit suficient.

Tips and tricks pentru a evita neplăcerile

Acum, că am aflat cele mai frecvente cauze ce conduc la usturime în gât sau gust neplăcut, e timpul să aflăm și ce se poate face mai departe pentru a preveni acest disconfort sau a remedia problemele apărute.

  • Respectă întotdeauna limitele de putere recomandate
  • Respectând limitele recomandate, rezistența va funcționa cum trebuie, fără să ardă vata și să îți ofere acel gust de ars.
  • Alege rezistența potrivită aparatului de vaping
  • Pentru a putea alege rezistența potrivită pentru țigara ta electronică, trebuie, în primul rând, să știi ce aparat de vaping deții. 
  • Pregătește corect rezistența

Pregătirea corectă a rezistenței este un proces care trebuie făcut nu numai la prima utilizare a țigării electronice, ci de fiecare dată când schimbi rezistența țigării. Astfel, pune atât în interiorul capului de rezistență, cât și pe găurile de alimentare, 5-10 picături de lichid de țigară electronică. Suflă în rezistență până se elimină lichidul suplimentar, pentru a evita supraîmbibarea. Apoi, montează atomizorul și umple-l cu lichid, apoi lasă-l deoparte pentru 5 minute.

Înlocuiește rezistența arsă

Am vorbit deja despre importanța rezistenței pentru buna funcționare a țigării electronice, așa că, la primul semn că ceva nu mai merge cum trebuie, înlocuiește rezistența.

Renunță la vaparea în lanț

Ca să eviți ca vata să se usuce prea repede, în momentul în care simți gust de ars, ia o pauză și lasă țigara electronică deoparte pentru un moment. În acest fel, lichidul va acoperi părțile uscate ale bumbacului din interiorul rezistenței.

Folosește un lichid cu conținut mai mare de PG

Așa cum am menționat la cauzele care pot sta la baza senzației neplăcute simțită în timpul vapatului, VG este mai vâscos decât PG. Unele țigări electronice au nevoie de mai mult de 50% PG ca să funcționeze normal. În situația în care țigara electronică are gust de ars trebuie să încerci un lichid cu o concentrație mai mare de PG sau un conținut mai mic de VG. 

Vapatul îți oferă o altfel de experiență și chiar te poate ajuta să renunți la fumat. Acum că știi să identifici rapid problemele care pot apărea din cauza folosirii necorespunzătoare a țigărilor electronice, te așteptăm la noi pe site cu dispozitive și consumabile de calitate.