ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

De ce nu se încarcă țigara electronică. Ghidul pas cu pas pe care să îl urmezi

De ce nu se încarcă țigara electronică. Ghidul pas cu pas pe care să îl urmezi

Știi momentul ăla când, în sfârșit, ai o pauză și vrei să te bucuri de țigara ta electronică, după ce ai lasat-o la încărcat o noapte întreagă și,  după câteva pufuri, deja nu mai are baterie ? 

De ce nu se se mai încarcă cum trebuie și ce trebuie să faci cu bateria, afli în articolul de mai jos! 

 

Cauze frecvente pentru care țigara electronică nu se încarcă

Există mai multe cauze frecvente pentru care o țigară electronică nu se mai încarcă așa cum ar trebui. Una dintre cele mai comune probleme este pur și simplu conexiunea necorespunzătoare între încărcător și dispozitiv. 

Cum depistezi problema ? 

Poate bateria dispozitivului este descărcată sau a fost complet consumată.

O altă cauză poate fi cablul de încărcare, deci verifică dacă are conectorii îndoiți sau fire rupte sau, dacă știi că l-ai mai ”reparat” în trecut, e timpul să-l schimbi. Verifică totuși și încărcătorul și/sau adaptorul, pentru că poate fi incompatibil cu device-ul pe care îl ai : încearcă să-l folosești cât mai mult pe cel original, din cutia originală a țigării tale electronice.

 

Capacitatea bateriei vape-ului tău depinde fundamental de modul în care este reîncărcat 
Dacă tot ești aici, verifică și portul de încărcare, fiind locul unde se poate aduna praf, mizerie și alte resturi - dacă nu e curățat adecvat,  poate slăbi conexiunea bateriei cu încărcătorul.

O altă posibilă problemă mai rar întâlnită, însă existentă, este următoarea : temperaturile foarte scăzute sau foarte ridicate pot afecta procesul de încărcare, deci evită să-ți lași țigara electronică în soare sau în frig, pentru că bateria se poate deteriora mai accelerat.

 

Ce se faci când dispozitivul de vapat nu se mai încarcă

Atunci când dispozitivul de vapare nu se mai încarcă, uite câteva sugestii prin care poți rezolva problema : 

Verifică indicatorul de baterie

Da, verificarea indicatorului de baterie este un pas important atunci când dispozitivul de vapare nu se încarcă corect. Îți recomandăm câteva aspecte de luat în considerare:

- prima dată, verifică bateria; cum spuneam mai sus, dacă nivelul bateriei este foarte scăzut sau aproape descărcat, o să afecteze capacitatea de încărcare.

- apoi, verifică conexiunea la sursa de alimentare; dacă ai indicator de încărcare, acesta va trebui să indice că încărcarea are loc în parametrii normali. 

Dacă nu se activează deloc sau arată semne de defecțiune, cum ar fi clipirea neobișnuită, afișarea unei culori specifice sau se aprinde și se stinge periodic, acestea poate indica o problemă cu bateria sau circuitul de încărcare al dispozitivului.

Repornește forțat țigara electronică

Forțarea repornirii unei țigări electronice poate fi necesară atunci când țigara electronică prezintă probleme de funcționare sau încărcare. 

Procedura variază în funcție de tipul de țigară electronică, dar, adesea implică oprirea și repornirea acestuia, scoaterea și reatașarea bateriei, sau, dacă este posibil, utilizarea combinațiilor de taste specifice.

Verifică cablurile și conexiunea

Dacă folosești o țigară electronică cu o baterie reîncărcabilă, verifică cablul USB sau încărcătorul extern. Uneori, cablurile deteriorate pot duce la o încărcare necorespunzătoare sau la probleme de conexiune. Asigură-te că bateria se încarcă corespunzător și, dacă dispozitivul tău de vape este prevăzut cu LED de încărcare, verifică dacă acesta se aprinde sau face un semnal sonor neobișnuit în timpul încărcării.

 

În ceea ce privește încărcarea bateriei, este important ca firele și cablurile să nu fie deteriorate.

 

Asigură-te că folosești un încărcător compatibil,

pentru că un încărcător care furnizează prea multă putere sau tensiune poate duce la supraîncărcarea bateriei, ceea ce poate cauza deteriorarea acesteia sau, în cazuri extreme, riscul de incendiu. Viceversa, unul cu putere insuficientă poate nu o să reușească să încarce bateria la capacitatea sa maximă, ceea ce poate duce la o viață mai scurtă a acesteia și la performanțe slabe.

Nu te îngrijora însă ! Majoritatea țigărilor electronice sunt prevăzute cu tehnologii moderne și funcții de protecție, tocmai pentru a evita supraîncărcarea sau chiar alte riscuri adiacente.Asta nu înseamnă însă că capacitatea bateriei tale este în afara oricărui pericol, ci dimpotrivă, ea poate fi afectată în egală măsură.

Fii sigur că bateria/acumulatorul este corect introdus în dispozitiv

Verifică cu atenție introducerea bateriei sau al acumulatorului, curăță compartimentul bateriei, verifică contactele de reziduuri sau coroziune și asigură-te că bateria este fixată pentru a asigura o conexiune bună.
O instalare corectă a bateriei este esențială pentru funcționarea dispozitivului și pentru evitarea problemelor legate de alimentare. 

Încearcă să încarci bateria cu un acumulator extern 

Multe țigări electronice au baterii detașabile, care pot fi încărcate folosind un încărcător extern. Încearcă varianta asta pentru a exclude problemele cu cablurile sau porturile USB ale dispozitivului și pentru a testa funcționalitatea bateriei în mod independent. 

Asigură-te că folosești un acumulator extern adecvat, care să să fie compatibil cu bateria ta și urmează instrucțiunile de încărcare pentru a evita orice posibile riscuri. Dacă bateria este corect încărcată cu un acumulator extern, problema ar putea fi legată de cablurile sau porturile USB ale dispozitivului.

Înlocuiește țigara electronică cu un dispozitiv nou

Device-ul tău poate suferi daune sau pur și simplu ”îmbătrânește”, iar înlocuirea lui cu un model nou și funcțional este, de obicei, ultima opțiune, dar și cea mai sigură. Doar asigură-te că alegi o țigară electronică care corespunde nevoilor și preferințelor tale - atât funcțional, cât și estetic.Vapeshop-ul tău preferat îți stă la dispoziție astfel încât să îți oferim suportul necesar pentru a lua cea mai bună decizie !

 

Sfaturi utile pentru încărcarea corectă a dispozitivului de vapat

După ce ai remediat problema cu încărcarea necorespunzătoare a țigării tale electronice, e bine să ai în vedere câteva aspecte pentru a te asigura că pe viitor nu mai repeți experiența neplăcută, precum : 

- alege o modalitate de încărcare care să fie eficientă, însă și calitativă : cele mai multe țigări electronice se încarcă prin intermediul unui cablu dedicat, însă ia în considerare ca, după ce cablul original devine nefuncțional, înlocuirea sa să aibă loc cu un alt cablu în aceeași măsură de calitativ; același sfat este valabil și pentru încărcătorii externi și mai ales pentru încărcătoarele dedicate acestora;

 

Foloseste doar accesorii dedicate pentru incarcarea vape-ului tău !

 

- în situațiile în care bateria este complet descărcată în momentul în care o conectezi la o sursă de alimentare, lasă-i timp să se încarce la o capacitate de minim 50% înainte să o folosești din nou - nu forța utilizarea imediat după ce ai conectat dispozitivul la încărcător !

- curăță conectorii înainte și după orice încărcare - este un pas ce poate fi ușor trecut cu vederea dar, în lipsa acestuia, bateria ta va suferi în timp iar performanțele ei vor fi din ce în ce mai scăzute;

- dacă te-ai întrebat vreodată dacă Țigara electronică poate fi încărcată prin cablul telefonului află că răspunsul este NU ! Tehnic, acestea sunt compatibile, însă bateriile dispozitivelor sunt diferite iar nevoile specifice de curent sunt, de asemenea, diferite.Cu toate că poate fi mai comod, îți recomandăm să folosești încărcătoare dedicate pentru fiecare device electronic în parte.

În final, ia în considerare că bateria vape-ului tău nu va funcționa pentru totdeauna la capacitate maximă și are nevoie de mentenanță și chiar de înlocuire la un moment dat, căci vrei să te bucuri de vaping la cea mai înalt nivel !