ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

De ce aleg fumătorii să treacă de la țigările clasice la vaping?

De ce aleg fumătorii să treacă de la țigările clasice la vaping?

Oricare ar fi motivul pentru care te-ai apucat de fumat tigari traditionale, acesta ramane un obicei nesanatos si, chiar daca pare dificil sa renunti, exista si alternative mult mai putin daunatoare decat tigarile clasice. Majoritatea fumatorilor de tigari clasice renunta cu greu la fumat, in principal din cauza faptului ca nicotina prezenta in tigari provoaca dependenta; tocmai de aceea, tigara electronica este o alternativa de luat in calcul. 

Daca esti fumator si iti doresti sa scapi de acest obicei nesanatos, afla ca exista mai multe modalitati: ori incerci sa te lasi complet sau sa reduci frecventa cu care fumezi, pana in momentul in care te lasi complet, ori incerci variante mai putin daunatoare fata de tigarile obisnuite. O astfel de alternativa, mult mai sanatoasa, o reprezinta vaparea (folosirea unei tigari electronice), care pe langa faptul ca are o toxicitate mult mai redusa, aduce cu sine si alte beneficii.

Ce beneficii aduce vaparea?

Daca pana acum ai fumat tigari clasice si vrei sa te lasi, un lucru sigur te deranjeaza, si anume mirosul tigarilor normale. De cate ori nu te-ai trezit dimineata fiindca iti miroseau prea tare mainile de la tutunul fumat cu o noapte inainte? Sau de cate ori nu ti s-a intamplat ca prietenii tai nefumatori sa isi dea scaunul mai departe de tine in momentul in care ti-ai aprins o tigara? Cu siguranta nu ti-a picat bine daca ti s-a intamplat si tie. Cu privire la aceasta problema, vaparea poate sa reprezinte solutia cea mai potrivita, tigarile electronice neavand in marea lor majoritate un miros persistent sau neplacut.

Ba mai mult decat, exista lichide dedicate tigarile electronice cu arome extrem de placute, care ti-ar putea imbunatati considerabil experienta.De asemenea, exista pe piata si tigari electronice de unica folosinta cu arome delicioase, care au un miros foarte atractiv; cei care nu te-au vazut cu tigara in mana, ar putea chiar confunda mirosul tigarii tale cu cel al fructelor sau al unor ceaiuri proaspat preparate! Deci, "ai grija" ce arome alegi, fiindca cei din jurul tau ar putea sa iti ofere multe complimente cu privire la noul "miros de fum de tigara" ! Din prietenul care miroase foarte urat a fum de tigara, te-ai putea transforma in atractia grupului tau!

Faptul ca tigara electronica are un miros incomparabil mai placut decat tigarile clasice aduce cu sine un alt avantaj, si anume diversitatea aromelor. Fata de tigarile obisnuite, unde nu ai o gama foarte larga de arome si unde pana si anumite variante mentolate au fost scoase de pe piata, situatia tigarilor electronice este cu totul alta. De la fructe de padure, pana la arome de diferite deserturi, ai posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de arome, care mai de care mai speciale ! Pe langa faptul ca vei mirosi bine, vei putea experimenta o gramada de noi gusturi, care mai de care mai placute si de care nu vei avea timp sa te plictisesti prea repede. Vaparea poate deci reprezenta pe viitor, pentru tine, o modalitate de a te descoperi mai bine, un mod in care vei afla mai multe despre gusturile pe care le ai, prin intermediul aromelor pe care le vei gasi pe piata.

Sunt multe motive pentru care fumătorii aleg vaping-ul!

Un alt motiv pentru care multi aleg vaparea in detrimentul tigarilor clasice este acela ca acestea imita actiunea de a fuma si astfel, pentru un fumator inrait, este mult mai facil sa nu renunte la un obicei nesanatos dintr-o data. Pentru o persoana dependenta, renuntarea totala la un obicei toxic este foarte dificila insa, atunci cand activitatea toxica este inlocuita cu una asemanatoare ca acțiune, insa mult mai prietenoasa cu sanatatea, atunci treaba devine mult mai usoara.

Asa ca, daca si tu te gandesti sa te lasi de tigarile normale, insa stii ca stai prost cu motivatia si controlul de sine, vaparea ar putea sa reprezine solutia cea mai potrivita pentru tine! Alegand varianta de a vapa nu vei resimti atat de tare impactul renuntarii la tigari, fiindca vei putea in continuare sa fumezi, tot ce vei face nou fiind doar faptul ca ai gasit o alternativa mai prietenoasa cu sanatatea ta.

Ba mai mult, daca iti e cumva teama de fapul ca, daca ai renunta complet la fumat, ti-ai pierde prietenii si ai socializa mai putin, fiindca nu ai mai iesi cu ei "la o tigara", vaparea e o varianta care te-ar putea scapa de aceasta frica. Alegand sa fumezi tigara electronica, vei putea avea in continuare "motive" sa iesi cu prietenii tai, si pe langa asta te vei fi optat pentru o varianta mai putin daunatoare pentru sanatatea ta!

E mult mai confortabil să folosești țigara electronică

Pe langa faptul ca mirosul neplacut al hainelor si chiar al pielii vor disparea si ca iti va fi mai usor sa te lasi de fumat folosind aceasta alternativa, lucrurile nu se opresc aici. Dupa cum stim, de ani buni, fumatul tigarilor clasice a devenit interzis in spatiile publice inchise si, daca esti fumator, cu siguranta nu ti se pare prea placut ca, de fiecare data cand iesi cu prietenii intr- un local, sa trebuiasca sa iesi afara ca sa poti fuma o tigara. Probabil nu e prea placut ca atunci cand esti la o masa cu prietenii si aveti o discutie pe cinste, sa trebuiasca sa iti intrerupi firul ideilor pentru a merge la fumat, nu-i asa? Si, probabil e si mai neplacut cand afara e iarna si trebuie sa stai in frig ca sa poti fuma.

Oare merita efortul de a tremura pe la intrarile localurilor, doar pentru a trage fum dintr-o tigara? Ei bine, in cele mai multe cazuri, daca vei ajunge sa alegi o tigara electronica, inconvenientul acesta va disparea, fiindca rar vei gasi localuri care sa nu iti permita sa vapezi in interior. Nemaifiind atat de toxic pentru cei din jur si neavand miros neplacut sau chiar neavand niciun fel de miros sau, vor fi rare locurile in care vaparea este prohibita.

Pe langa toate aceste parti bune pe care tigarile electronice le au fata de cele normale, multi fumatori clasici aleg, in final, vapatul si datorita faptului ca este dovedit ca pe multi i-a ajutat sa se lase complet de acest obicei. Desi exista si tigari electronice cu lichide cu nicotina, acestea reduc, totusi, nevoia de a fuma, si implicit si dependenta de acest obicei. Pentru multi dintre cei care au ales tigara electronica, aceasta s-a dovedit, in final, intermediarul intre tigara normala si lasatul complet de tot ce inseamna nicotina!