ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum funcționează țigara electronică ?

Cum funcționează țigara electronică ?

   Te gandesti serios sa iti achizitionezi o tigara electronica ? Daca raspunsul este afirmativ, cum de altfel se poate explica si prezenta ta in acest loc, e perfect normal sa-ti pui o serie de intrebari privind modul lor de functionare.

   Tigarile electronice au devenit tot mai populare in randul tinerilor si adultilor in ultimii ani, iar principiul de functionare este, in mare, cat se poate de simplu. Asta cel putin cat se poate vorbi despre experienta pe care o ofera utilizatorului, deloc complicata in ceea ce priveste modalitatea de uz, dar complexa la nivelul fiecarui tip de tigara electronica in parte.

   Acest material ar putea fi destul de util si daca esti deja posesor al unei tigari electronice si vrei sa afli mai multe informatii despre acestea. Descopera raspunsul la cele mai importante intrebari urmarind randurile urmatoare.

Principiul de functionare al tigarii electronice

   Din punct de vedere estetic, tigara este usor similara tigarilor obisnuite, fiind considerata o alternativa a fumatului clasic. Odata cu trecerea timpului au aparut tot mai multe modele, unele mai sofisticate ca altele. Astazi, simpla tigara electronica avand forma unei tigarete s-a preschimbat inclusiv in instrumente sub forma unui stilou sau device-uri compacte ce pot fi introduse cu usurinta intr-o geanta sau in buzunarul de la haina.

   Fiecare tigara electronica dispune de un compartiment care se alimenteaza cu lichid dedicat tigarilor electronice, precum atomizorul sau cartusul, lichid care poate contine nicotina, menita sa indeplineasca dependenta fumatorilor fata de aceasta.

   Prin incarcarea tigarii electrice la o sursa de energie, cu ajutorul unui cablu USB sau a unui acumulator menit sa contribuie la aprinderea si functionarea mecanismului, utilizatorii pot obtine mai multe sesiuni de utilizare. In cazul tigarii normale, fumatorii aveau la dispozitie o singura experienta de acest fel sau mai multe, doar in limita in care tigara este oprita si ulterior reaprinsa (practica considerata insa nociva si mult mai toxica fata de fumatul unei tigari cap-coada, pana la nivelul indicatiilor de la nivelul filtrului).

   Daca tot am amintit de filtru, trebuie de asemenea stiut ca exista inclusiv tigari electronice la care sunt necesare o serie de consumabile care contribuie la buna filtrare a substantelor astfel incat consumatorul sa vapeze o cantitate adecvata.

   Dupa ce tigara este incarcata si pornita, lichidul sau materia prima utilizata se transforma prin incalzire in vapori, ce sunt ulterior inhalati de catre fumatori. Acest lucru se intampla chiar si atunci cand sunt utilizate dispozitive moderne la care se introduc tigari concepute special pentru acestea, dar care nu sunt arse precum in mod obisnuit, ci doar incalzite pentru a elibera substantele. Experienta fumatului prin utilizarea unei tigari electronice se realizeaza in functie de preferintele consumatorilor. De exemplu, se gasesc lichide sau tigari pentru dispozitivele cu incalzire cu diferite arome, de la cele clasice, la cele fructate, florale, cu dulciuri etc.

   Totusi, se stie ca din compozitia tigarilor electronice nu fac parte o multime de substante care se regasesc in tigarile obisnuite, motiv pentru care aleg aceasta alternativa drept una mai prietenoasa.

Este tigara electronica intr-adevar o alternativa mai sanatoasa?

   Studiile realizate de catre specialisti pana la ora actuala arata clar ca tigara electronica este o solutie pentru fumatorii care-si doresc sa puna mai mult pret pe sanatatea lor. Totusi, este un viciu consumator de resurse la care, in continuare, se introduc in organism diferite substante de care corpul nu are nevoie in mod obligatoriu.

   Asadar, daca iti doresti sa faci o schimbare in bine in totalitate, indicat este sa renunti la orice fel de tigara, iniferent ca vorbim de cea clasica sau de alternativele disponibile pe piata la tot pasul.

Care sunt costurile unei experiente cu tigara electronica?

   Cei care aleg sa treaca la tigara electronica sunt motivati deseori si de costuri, precum si de nenumaratele beneficii pe care le are aceasta alternativa inedita a fumatului.

   Consumabilele au intr-adevar un pret redus si se gasesc de asemenea si tigari electronice la un pret de baza relativ accesibil. Trebuie sa ai in vedere totusi ca, la un anumit interval de timp, va trebui sa inlocuiesti diferite componente, ba chiar sa-ti schimbi dispozitivul de incalzire. Iar acestea trebuie curatate frecvent ca sa-ti ofere performantele la care te astepti.

Avantajele oferite de tigara electronica

   Utilizatorii au afirmat ca, prin utilizarea tigarii electronice, au experimentat o serie de beneficii pe care nu le-au intalnit in cazul tigarii obisnuite. De exemplu, tigara electronica nu emana acel fum pregnant care este deranjant pentru nefumatorii din preajma, ba chiar si pentru cei care au acest viciu. Ca prin urmare, folosind tigara electronica, hainele, tesaturile si spatiile nu vor mai fi incarcate cu fum.

   De asemenea, oamenii, si in special tinerii, se simti mai cool atunci cand se expun in cercul lor de prieteni si folosesc o alternativa moderna.

   In timp ce in cazul tigarilor clasice nu exista multe posibilitati, tigara electronica dispune astazi de numeroase arome prin care oricine isi poate gasi cel putin un sortiment preferat.

   Libertatea de uz poate fi considerata un alt beneficiu major pentru cei care aleg tigara electronica.

Ce spune legea despre cei care fumeaza tigari electronice?

   Legea nu vorbeste foarte mult despre fumatorii care utilizeaza tigara electronica sau alte alternative. In Romania, fumatul este un subiect mai putin dezbatut de catre conducere, la fel ca si atunci cand vine vorba de alte vicii. Adesea se fac campanii de constientizare a riscurilor si ale dezavantajelor pe care fumatul le are asupra sanatatii.

   Dar, acestea nu par a fi pe deplin eficiente daca e sa corelam acest lucru cu numarul de fumatori aflat intr-o crestere tot mai alarmanta de la un an la altul, in special in randul tinerilor. Pentru cei aflati la o varsta frageda, fumatul este considerat din pacate un moft sau o modalitatea de a impune tendintele in cercul de prieteni.

   Cu toate ca tigara electronica este o alternativa mult mai buna, comparativ cu tigarile traditionale, este interzisa comercializarea de tigari electronice minorilor, pentru simplul fapt ca asocierea acestora cu lichide cu nicotina pot deschide calea catre dependenta de aceasta substanta.

   Insa, spre exemplu, dat fiind faptul ca nu cauzeaza un disconfort la fel de semnificativ precum tigara clasica, ce a fost analizata mai amanuntit, nu exista o serie de prevederi clare, precum evitarea utilizarii tigarilor electronice in spatiile publice.