ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Ce țigară electronică să cumperi.Ghidul pe care orice fumător trebuie să-l citească

Ce țigară electronică să cumperi.Ghidul pe care orice fumător trebuie să-l citească

 

Ce tip de fumător ești și cât obișnuiești să fumezi pe zi

Fie că ești social smoker, care mai ia o țigară de la prieteni când ieșiți în oraș sau un fumător regulat, care își găsește momentele de relaxare la o pauză de țigară, trebuie să ai în vedere cantitatea de tutun și nicotină consumată zilnic. 

Unde fumezi și ce. Preferi țigările clasice sau mentolate?

Unii preferă să fumeze în aer liber, în timp ce se plimbă sau stau la o terasă, alții fumează în pauzele de la birou, în timp ce alții aleg locuri mai retrasate și mai private. În ceea ce privește țigara clasică versus cea mentolată, depinde de... gusturile tale ! Țigările mentolate oferă în plus o notă de prospețime și senzația răcoritoare specifică.

Alegerea: ce țigară electronică să cumperi și ghidul care te ajută

Să fii nou în lumea țigărilor electronice poate fi o provocare, dar cu puțină informarea prealabilă și răbdare, o să știi ce țigară electronică să cumperi și care se potrivește cel mai bine nevoilor și gusturilor tale. Cu siguranță te va ajuta un mic ghid: 

#1. Ce înseamnă atomizor? Kit / Mod? 

Începe prin a înțelege câțiva termeni de bază legați de țigările electronice: moduri, pod-uri și dispozitive de tip stilou. Spre exemplu, modurile sunt dispozitive avansate cu largi opțiuni de personalizare, pod-urile sunt dispozitive simple și ușor de utilizat, preferate de cei care fac tranziția de la țigările clasice la cele electronice dar nu numai, iar dispozitivele de tip stilou se află undeva între cele două : sunt simple și facil de utilizat, dar pot fi customizate în anumiți parametrii.

#2. Verifică capacitatea bateriei și durata de viață

Dacă ești în mișcare constantă, un dispozitiv cu o baterie puternică și durată de viață mai lungă ar putea fi alegerea potrivită. Asigură-te că are opțiuni de încărcare comode pentru tine : poate fi cu acumulator integrat, ceea ce presupune reîncărcarea întregului dispozitiv, sau cu acumulatori externi, ceea ce îți permite să ai câțiva încărcați la tine de rezervă,astfel încât să nu rămâi niciodată fără baterie la vape-ul tău preferat.

De actualitate este și opțiunea device-urilor cu Fast Charge, care asigură o încărcare rapidă și în condiții de siguranță a țigării tale electronice, precum kit-ul Aspire Flexus AIO.

#3. Poți controla nivelul de nicotină

Dacă încerci să renunți la țigări, poți alege lichide fără nicotină sau cu concentrații foarte mici. Dacă vrei să aibă aceeași intensitate de nicotină ca o țigară clasică, atunci alege concentrația care corespunde nivelului tău obișnuit de consum. Dacă ai nevoie de ajutor în prepararea e-lichidelor tale, găsești pe site un calculator special dedicat : https://www.smokemania.ro/calculator .

 

Poți controla nivelul de nicotină din țigara electronică astfel încât să nu duci lipsa țigării care însoțea cafeaua.

 

#4. Citește recenzii și feedback-uri

Vezi recenziilor altor utilizatori pentru dispozitivele pe care le-ai pus pe lista ta, pentru că o să ai o perspectivă mult mai clară asupra experiențelor reale ale celor care au testat produsele.Vape Shop-ul tău de încredere încurajează și recompensează recenziile complete și justificate, astfel încât un alt potențial utilizator al aceluiași produs să aibă o la îndemână o părere cât mai transparentă asupra aceluiași produs.

#5. Cât vrei să cheltui?

Gândește-te la bugetul pe care îl vrei să-l aloci. E larg cunoscut că țigările electronice sunt mult mai avantajoase vizavi de costuri față de țigările tradiționale, însă dispozitivele variază în funcție de preț, iar costurile ulterioare includ elementele consumabile, precum rezistențe, cartușe și e-lichide.Spre exemplu, dacă bugetul tău este sub 100 RON, poți începe cu un kit Minican de 2ml și cu un lichid cu nicotină de concentrație 6mg , totalul investiției inițiale fiind de doar 81.99 RON.

Țigară electronică similară cu țigara clasică

Dacă cauți o țigară electronică care să semene cât mai mult cu cele clasice, ar trebui să te orientezi către dispozitivele de tip pod sau de tip stilou. Au dimensiuni reduse, ”stau” bine în mână și sunt realizate special pentru a oferi o experiență familiară și o senzație apropiată de cea a fumatului, fiind super ușor de folosit.

Iată câteva exemple de țigări electronice care se aseamănă cu țigările clasice:

Kit Aspire Vilter

Unul dintre cele mai apreciate dispozitive atât pentru novici cât și pentru veterani, kit-urile Vilter nu presupun butoane de activare sau opțiuni de customizare, utilizarea fiind deci extrem de simplă.Opțiunea filtrelor de bumbac este un mare bonus, senzația fiind foarte asemănătoare cu tragerea dintr-o țigară clasică.

Vape de unică folosință AOP BAR 1000

Pentru cei care încă se familiarizează cu țigările electronice, o țigară de unică folosință poate fi opțiunea intermediară, de test.Țigara de unică folosință VAAL AOP BAR 1000 este alegerea ideală, din perspectiva celor 1000 de pufuri, a concentrației de 20mg/ml de nicotină și a rezistenței MESH, ce presupune că lichidul nu atinge rezistența până în momentul desigilării și deci performanța este mult îmbunătățită.

Kit Voopoo Argus G

Prevăzut cu tehnologie inovativă ce potențează aroma e-lichidului folosit, kit-ul Argus G poate imita fidel senzația țigărilor clasice, dar reprezintă totodată un pas înspre avantajul țigărilor electronice de customizare și personalizare.Reglajul fluxului de aer și posibilitatea de a încerca și schimba ohmajul rezistențelor asigură că tranziția va fi una ușoară și satisfăcătoare.

 

Vape-urile de unica folosinta sunt o alternativă mult mai plăcută la țigara clasică

 

Vape de unică folosință sau disposable

În ceea ce privește un vape de unică folosință, faptul că îți oferă o experință apropiată de o țigară clasică pentru că nu necesită încărcare, reumplere sau întreținere și, mai ales, că există o gamă largă de arome cu sau fără nicotină, face ca acest produs să devină o opțiune din ce în ce mai bună.

De cealală parte, un dispozitiv reutilizabil este, în primul rând, rentabil. S-ar putea să ți se pară o investiție considerabilă la început, însă în mod real economisești, pentru că, pe termen lung, dispozitivul rămâne același. Poți seta puterea, cantitatea de nicotină și poți experimenta cu diferite tipuri de lichide. Și au o viață lungă dacă sunt îngrijite. 

Ce trebuie să știi despre lichidele pentru vapat

Așa cum am menționat, e-lichidele pot avea diferite niveluri de nicotină, dar există și lichide fără nicotină.

Lichidele deja nicotinizate sunt doar în format de 10ml, conform reglementărilor europene, însă brand-urile producătoare sunt multe iar gama de arome este variată, precum Bloss, Liqua sau Innovation.

Lichidele fără nicotină sunt însă extrem de numeroase iar majoritatea lor permit nicotinizarea, sticlele fiind prevăzute cu un spațiu liber pentru adăugarea nicshot-urilor și/sau a bazei.Cantitățile sunt de asemenea diferite, de la 30ml, 80ml sau 100ml, iar concentrațiile de VG și PG pot varia.

Orice lichid ai prefera, ai o gamă largă de arome la dispoziție, de fructe, prăjituri, tabac și multe altele, pentru orice buzunar, atât din punct de vedere al cantității, cât și al prețului.

Despre KIT-uri, MOD-uri și cum prepari singur lichidul pentru țigara electronică

Un kit pentru țigări electronice este un pachet care conține tot ce ai nevoie pentru început. Aceste kit-uri pot varia în funcție de nivelul de experiență și preferințe, deci desigur și în funcție de preț. Kit-urile includ dispozitivul, rezistențele sau pod-urile, cablurile de încărcare și, uneori, alte accesorii.Mod-ul reprezintă însă doar bateria dispozitivului și vine de obicei însoțită de un cablu de încărcare, dar nu în mod obligatoriu.

Pregătirea lichidului pentru țigara electronică este o modalitate de a-ți personaliza experiența de vaping, alegând aromele concentrate , mixându-le și controlând nivelul de nicotină : alege aromele, calculează proporțiile și omogenizează prin amestec.

Cum alegi țigara electronică în funcție de preț și costuri lunare

În general, o țigară electronică poate fi mai economică pe termen lung în comparație cu fumatul tradițional. Cu toate acestea, costurile lunare pot varia în funcție de consumul personal, preferințele de arome și niveluri de nicotină, precum și de tipul dispozitivului pe care îl alegi. Înainte să îl cumperi, poți să faci câteva calcule și să te gândești la costurile pe termen lung înainte de a face achiziția efectivă.

 

Întreținerea țigării electronice este crucială pentru a te bucura cât mai mult timp de aceasta.

 

Întreținerea dispozitivului de vapat

Ca să o folosești pe termen lung, chiar trebuie să ai grijă de țigara te electronică: 

  • Curăță dispozitivul regulat pentru a preveni acumularea de reziduuri;

  • Dacă îi poți schimba rezistențele, asigură-te că le înlocuiești în mod regulat : rezistențele uzate pot afecta calitatea gustului și producția de vapori;

  • Nu vapa dacă nivelul de lichid din țigară e scăzut, pentru că există șanse să arzi rezistențele sau chiar atomizorul;

  • Dacă are baterie integrată, folosește încărcătorul potrivit și nu-l încărca excesiv;

  • Piesele, garniturile sau componentele dispozitivului se deteriorează în timp, însă le poți înlocui pentru a funcționa ca la început.

Deci, întreținerea regulată și adecvată a dispozitivului de vapat o să-ți ofere întotdeauna o experiență mai sigură și mai plăcută de vaping.

Alegerea aromelor pentru vape. Cu sau fără nicotină și de ce lichidele sunt mai sănătoase decât tutunul clasic

Alegerea între lichide pentru vaping cu sau fără nicotină este o decizie personală, iar aceasta depinde de obiceiurile anterioare legate de nicotină. 

Dacă vrei să scazi nivelul de nicotină pe care de obicei îl fumezi, poți opta pentru o cantitate mai mică sau chiar deloc, ”ajutându-te” de gestul de a vapa. Mulți oameni aleg lichide fără nicotină pentru a se bucura de gusturile și experiența vaping-ului fără expunerea la nicotină.

A fost dovedit în diferite lucrări științifice că vaping-ul este mai puțin dăunător decât fumatul tradițional datorită modului de utilizare : țigările electronice transformă lichidul în vapori, deci nu există tutun ars și nu produce gudroane sau alte substanțe toxice care sunt prezente în fumul de țigară.

 

Fă-ți o listă cu produsele preferate, explorează kit-urile (găsești atât pentru începători, cât și pentru cei mai avansați), stabilește-ți un buget și comandă-ți acum țigara electronică potrivită !