ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Ai voie sau nu cu țigara electronică în avion ?

Ai voie sau nu cu țigara electronică în avion ?

Fie ca veti calatori in interes profesional sau mergeti in vacanta, tigara electronica se numara printre lucrurile importante pe care le luati in bagaj. Insa, in care? Stim ca exista bagajul de cala si cel de mana, adica ceea ce vom transporta cu noi in aeronava. Este important sa stiti cum ar trebui sa calatoriti cu tigara electronica, astfel incat sa nu aveti nicio problema. De exemplu, in cazul bateriilor, acestea ar trebui sa va insoteasca in bagajul de mana. Un detaliu important pe care ar trebui sa stiti este ca atunci cand calatoriti cu avionul este important sa luati atomizoarele goale si curate, deoarece cu schimbarea presiunilor, se pot varsa. Un alt lucru de retinut este ca, in ceea ce priveste lichidul, acesta nu trebuie sa depaseasca 100 ml, conform prevederilor.

Deci, putem să folosim țigara electronică în aeroporturi?

In ceea ce priveste intrebarea daca puteti vapa in aeroporturi, trebuie sa va spunem ca, din pacate, raspunsul este nu; este interzisa utilizarea tigarilor electronice, deoarece nicotina continuta de acestea se poate incadra in concentratia pe care o au tigarile traditionale, deci nu sunt permise in aeroporturi.

Daca doriti sa vapati inainte de calatorie, trebuie sa faceti acest lucru in afara aeroportului, inainte de a trece la zonele de control, si, in niciun caz, nu se poate vapa in interiorul avionului. Depinzand de locul in care calatoriti, ar trebui sa fiti informati cu privire la regulile care urmeaza, deoarece in unele tari nu puteti vapa in afara aeroportului, deoarece acestea au zone specializate si potrivite pentru acesta, deci este important sa tineti cont de acest lucru. Desi totul poate depinde de compania aeriana, majoritatea va vor permite sa transportati tigara electronica in bagajul de mana, dar nu si in cel de cala.

De ce nu o putem lăsa în bagajul de cală?

Tigarile electronice contin baterii Litiu-Ion si uneori pot lua foc. Incendiile sunt mai usor de stins daca apar in cabina, astfel incat toate bateriile Litiu-Ion si tigarile electronice sau vaporizatoarele nu pot fi stocate in bagajul de cala.

Evident, nu veti putea sa va folositi tigara electronica in timpul zborului. Pe de alta parte, bateria tigarii electronice este cel mai bine sa fie oprita, daca este posibil. Golirea rezervorului vaporizatorului este, de asemenea, recomandata, deoarece modificarile presiunii din cabina pot cauza scurgeri.

Ce cantitate de lichid putem transporta?

Lichidul din tigarile electronice trebuie tratat ca orice alt lichid. Aceasta inseamna ca nu puteti lua recipiente mai mari de 100 ml. Lichidele trebuie depozitate intr-o punga de plastic transparenta, cu inchidere, impreuna cu samponul, parfumul etc. Pe scurt, puteti lua urmatoarele elemente intr-un avionꓽ

  • Lichid: in bagajul de mana;
  • Baterii: in bagaje de mana, uneori sunt verificate (depinde de compania aeriana);
  • Incarcator baterie: in bagajul de mana;
  • Puteti transporta atomizoare de tigari electronice pe avion, dar numai in bagajul de mana, nu si in cel de cala.

 

Cum să împachetăm componentele țigării electronice?

Transportul aerian nu ar trebuie sa fie o problema pentru vaperi.Nu veti avea probleme atata timp cat urmati cateva reguli de baza si cunoasteti procedurile.

Din cauza temerilor legate de incendiile din cala, toate dispozitivele electronice si bateriile cu litiu trebuie transportate in cabina pasagerilor. Nu le puteti impacheta in bagajul de cala. Aceasta este o regula mondiala fara exceptii. Deci, transportati-va dispozitivele de vaping in bagajul de mana sau intr-un buzunar.

Mai multe sfaturi pentru zbor cu dispozitive de vaping:

  • Daca aveti baterii suplimentare, depozitati-le in cutii de baterii din plastic pentru a evita accidentele.
  • Daca dispozitivul pe care il aveti utilizeaza baterii externe, nu uitati un incarcator extern pentru acestea!!
  • Daca calatoria este scurta, luati in considerare cateva dispozitive simple, cum ar fi cele Elf Bar, de unica folosinta. Acestea sunt usor de transportat, nu au nevoie de un incarcator si nu va trebui sa impachetati in vreun fel lichidul.
  • Presiunea din cabina poate cauza scurgeri in cazul atomizoarelor pline.
  • Toate lichidele, aerosolii, gelurile, cremele si pastele transportate in avion trebuie sa fie in sticle de 100 ml sau mai putin. Ar trebui sa se potriveasca intr-o punga de plastic.
  • Daca aduceti mai mult lichid de vaporizare imbuteliat decat se potriveste intr-o punga de dimensiuni permise, in bagajul de mana, trebuie sa il pastrati in bagajul de cala. Daca faceti asta, folositi un compartiment separat al trolerului, pentru a evita sa ajungeti la destinatie cu o valiza plina de haine ude cu miros de vanilie! Vesti bune: Nu exista limita de marime pentru lichidele din bagajul de cala.
  • Luati in considerare transportul e-lichidului cu o concentratie mai mare de nicotina decat utilizati de obicei, astfel incat sa nu trebuiasca sa transportati mult lichid.
  • Tarile din Uniunea Europeana (si altele) au o limita de nicotina de 20 mg/ml.

 

La ce să ne așteptăm de la securitatea aeroportului?

Multi oameni au tigari electronice asupra lor in avioane, astfel incat personalul de securitate al aeroportului este obisnuit cu aceste situatii. Nu trebuie sa va ingrijorati in legatura cu trecerea prin punctele de control si cu transportul unui vaporizator intr-un avion.

Toate dispozitivele electronice si bateriile cu litiu trebuie transportate in cabina pasagerilor si trebuie sa treaca (impreuna cu pasagerul) prin controlul de securitate.

Pentru cei care se ocupa de controloalele din aeroporturi, dispozitivele de vaping sunt doar o alta amenintare potentiala de securitate. Pentru a dovedi ca dispozitivul nu este exploziv, angajatii va pot cere sa-l porniti, deci asigurati-va ca orice device, inclusiv tigara electronica, pe care il purtati in avion este incarcat.

Vaping-ul în avioane este permis?

Cu o singura exceptie, este ilegal sa vapezi in aeroporturi si intr-o aeronava. Exceptia se refera la o  camera de fumat desemnata. Ati putea incalca regulile si risca o amenda sau chiar sa fiti dati afara din  aeroport, ceea ce ar insemna pierderea zborulului si implicit, costul biletului de zbor.

Tigarile electronice au devenit o parte integrata privind regulile pentru calatoriile cu avionul. Cu putine cunostinte despre regulile ce vizeaza transportul tigarilor electronice, putem calatori in siguranta. Nu uitati de cantitatea maxima de lichide permise si, de asemenea, impachetati fluidele in pungi, astfel incat acestea sa nu se verse.