ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

6 sfaturi cum sa faci tranzitia mai usor catre vaping

6 sfaturi cum sa faci tranzitia mai usor catre vaping

Sanatatea a devenit o prioritate pentru multe persoane, fiecare incercand prin diferite metode sa obtina un echilibru stabil atat la nivel fizic, cat si mental. Pentru multi insa, fumatul poate fi o proba greu de trecut, dependenta de nicotina fiind una dintre cele mai raspandite si greu de abandonat obiceiuri. Sunt multe strategii ce pot fi abordate, precum folosirea gumei de mestecat cu nicotina sau a plasturilor, insa aceste metode au sanse destul de mici de reusita.

Cu toate acestea, poti intotdeauna sa te orientezi catre o tigara electronica, considerata de multi ca fiind  alternativa perfecta la fumat. Insa, daca esti la inceput de drum realizarea acestui schimb poate fi de multe ori dificila. De aceea, iti voi prezenta 6 lucruri pe care le poti face pentru a face tranzitia mai usor catre o cale mai sanatoasa si mai gustoasa de a fuma:

1.    Alege simplitatea

Mai ales la inceput este important sa alegi un device cat mai simplu pentru a-l putea folosi usor si fara probleme. Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa alegi un mod complex sau un kit pentru intermediari ori avansati, acestea avand nevoie de mult mai multe cunostinte pentru a le opera intr-un mod optim. Cu cat un device este mai complicat, cu atat vor scadea sansele sa il folosesti in mod recurent.

De aceea poti sa te orientezi catre un disposable de unica folosinta, cel mai usor model de pe piata. Acestea au fost realizate astfel incat sa poata permite incepatorilor un mod de a intra in lumea vaping-ului fara sa se documenteze in prealabil, putand fi folosite din momentul in care au fost cumparate, fiind deja echipate cu baterie si lichid incarcat. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa inhalezi si aceasta se va activa, nefiind necesara apasarea niciunui buton.

Dupa o anumita perioada de timp, poti sa te orientezi catre o tigara reincarcabila, fiind o varianta mai ieftina pe termen lung, ce iti va permite sa iti personalizezi exeperienta de fumat exact asa cum doresti.

2.    Fumeaza treptat

De cele mai multe ori intreruperea imediata a fumatului tigarilor clasice este greu de realizat. In astfel de cazuri este recomandat sa fumezi tigari clasice ca de obicei, insa sa schimbi una sau doua sesiuni cu tigarea electronica. In fiecare zi poti mari treptat aceast obicei, in cele din urma inlocuind complet tigarile clasice.

Este important in aceasta etapa sa nu te grabesti, deoarece te poti simti teribil din cauza schimbarii si sa abandonezi imediat tigarea electronica, crezand ca aceasta este cauza. Indiferent ca dureaza o luna sau sase, odata ce tranzitia va fi completa te vei simti mult mai bine si iti vei fi recunoscator pentru aceasta oportunitate.

3.    Experimenteaza cu aromele

Una dintre cele mai mari avantaje ale tigarilor electronice este libertatea pe care ti-o ofera atunci cand vine vorba de arome. Multi fumatori abandoneaza mult prea devreme tigarea electronica din cauza faptului ca nu incearca diferite arome si nu o gasesc pe ceea care sa se potriveasca cu gusturile personale.

Poti sa testezi si sa incerci de fiecare data noi gusturi, putand alege din sute de lichide ce ofera arome de fructe, menta, deserturi, dar si diferite tipuri de tutun sau trabucuri. Prin experimentarea unui numar cat mai variat, te vei putea bucura de senzatii noi si vei putea gasi acea aroma care sa se potriveasca cel mai bine cu ceea ce iti doresti.

4.    Fii atent la concentratia de nicotina

O alta greseala realizata de multi la inceput de drum este selectarea eronata a dozei de nicotina. Daca alegi o concentratie prea mare sau prea mica, nu te vei putea bucura de vapat si vei abandona aceasta incercare. Este recomandat sa alegi o concentratie cat mai asemanatoare cu tigarile pe care le fumezi in mod normal, pentru ca tranzitia sa se realizeze fara probleme. Daca nu stii care concentratie de nicotina ti se potriveste, poti sa incepi cu un lichid cu 6 mg/ml, o valoare medie si destul de populara printre consumatori. Dupa testarea acestuia, poti decide mai usor daca doresti ceva mai tare sau mai usor.

5.    Implica-te in comunitatea de vaping

Poate fi o activitate solitara, mai ales daca esti singurul din grupul tau de prieteni care fumeaza sau vapeaza. In astfel de situatii poti sa te implici intr-o comunitate de vaping din orasul tau, fiind un mod excelent de a invata lucruri noi, retete de lichide si chiar sa cunosti oameni. Cu aceasta ocazie iti intaresti pozitia si poate fi o modalitate buna de a fi mai constincios cu tranzitia.

6.    Gandeste-te de ce ai inceput

Sunt multe motive de ce ai dori sa tranzitezi catre vaping. Una dintre cele mai comune cauze este sanatatea. Sigur cunosti efectele nocive ale fumatului asupra organismului tau, fiind una dintre cele mai devastatoare lucruri pe care le poti face corpului. De asemenea, trebuie luat in considerare si sanatatea celor din jurul tau, deoarece fumatul la mana a doua si a treia provoaca nenumarate decese si afectiuni pulmonare, lucru ce se intampla doar din cauza faptului ca acestia stau in jurul tau.

Efectele asupra economiilor tale nu trebuie subestimate. O buna parte din venitul tau lunar se indrepata catre acest obicei, o suma ce poate fi investita in alte activitati mai placute. Indiferent care este justificarea, asigura-te ca o vei tine minte, mai ales atunci cand motivatia ta este scazuta.

Fumatul tigarilor clasice este una dintre cele mai mari vicii la nivel mondial. Renunta chiar acum la acestea si alege o tigara elctronica, putand in acest fel sa te bucuri de un stil de viata mai sanatos si de un mod de a fuma mult mai placut.