ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

10 sfaturi practice pentru începători !

10 sfaturi practice pentru începători !

Vapatul reprezinta o alternativa foarte avantajoasa la fumatul traditional si totodata si  o ,,distractie'' extrem de populara in ultimii ani. Este o industrie in crestere rapida si multi profita din plin de ea. Daca ati cumparat recent primul kit de vaping, este posibil sa aveti cateva intrebari despre ceea ce trebuie sa stiti inainte de a incepe calatoria in aceasta lume.

1. Mărimea dispozitivului

Marimea dispozitivului depinde de preferintele personale. Dimensiunile mai mici presupun, de cele mai multe ori, o flexibilitate mai redusa in ceea ce priveste cantitatea de vapori inhalati si expirati, in timp ce dimensiunile mai mari ofera o plaja mai larga de customizari și adeseori si un volum mai mare de vapori. Un aspect ce trebuie luat in considerare atunci cand alegeti o tigara electronica este daca o veti folosi cu sau fara nicotina. Unii incep prin a trece de la tigari de tutun la o tigara electronica, in timp ce altii incep direct cu  cu vapatul, fara sa fi fumat inainte.

2. Alegeți un Pen Starter Kit (kit pentru țigările electronice)

Vom avea la indemana toate elementele din care este format kit-ul : atomizor, baterie, rezistenta, cablu USB, plus alte accesorii, in functie de model.Exista mai multe puncte de baza pe care trebuie sa le urmam in acest prim pas. Multi nu acorda importanta parcurgerii instructiunilor, in special cei care nu sunt inca familiarizati cu acest tip de tigari electronice. Cutia in care este continut produsul ne informeaza despre piesele pe care le contine, iar in interiorul fiecarei cutii veti avea si instructiuni de utilizare. De aceea, spunem ca trebuie sa petreceti cateva minute citind instructiunile, nu pentru a va informa asupra utilizarii optime a produsului achizitionat, cat si pentru a fi constienti de diferite feature-uri ce va pot imbunatari considerabil experienta de vapat.

3. Amplasarea și încărcarea bateriei

Desi este un pas simplu, este ideal sa-l mentionam si pe acesta, astfel incat sa cunoasteti functionarea si pasii de urmat. Vom pune acumulatorul (bateria) in interiorul mod-ului. De fapt, modul este ceea ce numim tigara electronica in sine, fara atomizor sau baterie. Acesta este corpul propriu al dispozitivului. Trebuie sa acrodam atentie sportia acestui pas si sa identificam pozitivul si negativul si sa ne asiguram ca punem corect acumulatorul.

Odata ce bateria este asezata la locul sau, vom fi gata pentru a incarca dispozitivul. De cele mai multe ori, bateriile vin cu putina autonomie sau cu o incarcare slaba.

Blocarea si deblocarea bateriei: este important sa stiti cum sa blocati bateria astfel incat tigara electronica sa nu se aprinda in buzunar. Odata ce tigara electronica a fost utilizata, bateria poate fi blocata prin 5 click-uri rapide. Dupa acest pas, tigara electronica ”clipeste” timp de cateva secunde, semn ca aceasta a fost oprita, si nu mai este posibila utilizarea acesteia pana cand bateria este deblocata din nou.

4. Schimbați rezistențele ce prezintă uzură de utilizare

Aceasta uzura produce mai putin abur, drenarea e-lichidului in interiorul atomizorului, precum si gusturi usor neplacute. Acestea sunt indicatiile ca rezistenta tigarii electronice ar trebui schimbata.

5. Nu asteptați să rămâneți fără baterie

De obicei, kit-urile, mai ales cele pentru incepatori, vin cu bateria incarcata la o capacitate de 50% si un cablu USB pentru incarcare, ceea ce va permite sa va reincarcati bateria cand va fi nevoie.

6. Alegeți concentrația potrivită de nicotină

In alegerea acesteia, vom tine cont de nivelul de nicotina pe care il au tigarile noastre traditionale.Dacă erati obisnuit cu o tarie mai puternica a tigarilor clasice, vă recomandăm o concentrație mai mare de nicotina la inceput, între 12% si 18%.Treptat, puteti reduce nicotina din lichide la o concentratie de 6% sau 3%, sau puteti chiar sa ajungeti sa folositi lichide fara nicotina.

7. Înainte de prima achiziție, documentați-vă !

Prima tigara electronica pe care o cumparati va fi probabil cea care va va contura parerea despre aceste dispozitive si, prin urmare, si decizia dumneavoastra de a continua sa le folositi sau nu, asa ca acordati-va timp sa alegeti. Nu cumparati prima tigara electronica pe care o vedeti. Sunt multe modele; cu cat va documentati mai mult, cu atat mai bine. Majoritatea specialistilor din domeniu recomanda de obicei sa incepeti un model generic de Pen Starter Kit (https://www.smokemania.ro/kit-uri-tigara-electronica/starter-kit-uri/pen.html)  sau un kit tip Pod (https://www.smokemania.ro/kit-uri-tigara-electronica/starter-kit-uri/ultra-portabile.html).

9. Fiți răbdători!

Tigarile electronice nu functioneaza la fel ca o tigara obisnuita, astfel ca veti avea nevoie de ceva timp pentru a va obisnui cu acestea. Cel mai bine este sa urmariti videoclipuri tip Demo sau sa faceti o vizita unui magazin specializat, ce va poate face recomandari compentente, precum showroom-ul Smokemania din Barbu Văcărescu 13, sector 2, Bucuresti.

10. Bucurați-vă de noua experiență !

Pentru prima utilizare, cateva pufuri sunt suficiente pentru ca LED-ul sa se aprinda. Uneori este nevoie doar de un puf mai lung (2-3 secunde). Pufurile lungi nu vor face sa functioneze mai bine tigara electronica; e o chestiune ce tine doar de gust. De aici, tot ce a mai ramas este sa va bucurati de noul dispozitiv, sa continuati sa invatati si sa va impartasiti experientele. Daca vedeti ca ceva nu functioneaza asa cum ar trebui, nu va descurajati si intrebati inainte de a renunta, poate faceti ceva gresit. Retineti ca aceste tehnologii nu functioneaza la fel pentru toata lumea, in ideea ca unora li se va parea usor sa foloseasca tigara electronica, iar altora, din contra, le va fi greu, asa ca aveti rabdare.

Tigarile electronice pot fi o alternativa atat pentru cei care doresc sa renunte la fumat, cat si pentru cei care doresc sa reduca cantitatea de nicotina pe care o consuma sau chiar pentru cei care doresc doar sa incerce ceva nou. In oricare dintre cele 3 cazuri, fiind un incepator in lumea vaping-ului, este o situatie normala, dar luand in considerare informatiile descrise in acest articol, puteti facilita foarte mult alegerea corecta a tuturor echipamentelor si a accesoriilor ulterioare.