ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Iata ce trebuie sa faci ca sa previ arderea rezistentelor

Iata ce trebuie sa faci ca sa previ arderea rezistentelor

Tigara electronica a devenit cea mai populara alternativa la fumatul traditional. Tot mai multi romani aleg aceasta varianta, fiind nu doar mai sanatoasa pentru organism, ci si mai ieftina. Insa, atunci cand incepi sa folosesti un astfel de device, fie el pentru incepatori, intermediari sau avansati, una dintre cele mai comune probleme pe care le poti intampina este arderea prematura a rezistentelor.

Este normal ca acestea sa se arda odata cu trecerea timpului si a folosirii frecvente, insa daca nu ai grija in privinta anumitor elemente, acest lucru se poate intampla mai repede decat este necesar. Prin urmare, pentru a evita arderea si a te bucura o perioada cat mai lunga de timp de tigara ta electronica trebuie sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

1.    Amorseaza rezistenta

Amorsarea corecta a rezistentei trebuie realizata inainte de folosirea device-ului. In interiorul acesteia, in functie de model vei observa o gaura in interiorul careia trebuie sa pui cateva picaturi de lichid de vapat. Dupa ce ai facut acest lucru, monteaza rezistenta in atomizor si umple-l cu lichid. Lasa-l 5 pana la 10 minute pentru ca amorsarea sa se realizeze corespunzator.

In cazul in care sari peste acest pas sau nu astepti timpul recomandat, piesa se va arde si va fi necesara schimbarea pentru a evita un gust neplacut.

2.    Inhaleaza incet

Desi au aceasi metoda de utilizare, fumatul clasic este diferit de cel electronic. Fata de tigarile clasice care produc mai mult fum in functie de cat de tare inspiri, vaparea si norul de fum produs este controlat de atomizor. In cazul in care tragi prea tare din device, lichidul din rezistenta se va diminua semnificativ si nu va fi destul timp sa fie inlocuit. In acest fel se va produce o inhalare uscata si va diminua considerabil speranta de viata a piesei.

 Acest lucru va fi determinat in mare masura de kitul pe care il folosesti. In cazul unui kit MTL ( mouth to lung – gura la plaman) inhalarile se realizeaza asemenea tigarilor clasice, in cantitati mici, lucru ce poate duce la o ardere mai rapida, fata de DTL (direct to lung – direct in plamani) care necesita o inhalare mai adanca pentru producerea unor nori grosi de fum, de multe ori acestea rezistand mai bine fata de cele MTL.

3.    Alege lichidul potrivit

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere. Raportul dintre PG si VG este esential deoarece poate oferi o experienta diferita in functie de tipul de device folosit, fie ca este un MTL sau DTL.  In primul rand trebuie sa intelegi ce este PG si VG, care este diferenta dintre cele doua si cum influnteaza fiecare calitatea activitatii de vapat.

  • PG-ul sau propilen glicol este una dintre componentele principale ce alcatuiesc lichidul de vapat, alaturi de VG, aroma si nicotina. Folosit de zeci de ani in sectorul alimentar, farmaceutic si multe alte industrii, PG-ul este utilizat in lichidele de vaping datorita abilitatii sale de a oferi consumatorilor senzatia de “throat hit”. Daca ai fumat tigari clasice, stii cat de placut poate fi acest factor, de multe ori fiind considerata una dintre cele mai importante elemente din experienta de fumat. Aceasta are o vascozitate mai scazuta fata de VG si alaturi de nicotina iti va oferi senzatia pe care o cauti. In cazul in care doresti un throat hit mai puternic, alege un lichid cu un procent mai ridicat de PG.
  • Glicerina vegetala (VG), asemenea PG-ului este folosita in produse ce le folosesti in fiecare zi, precum pasta de dinti, medicamente, alimente si asa mai departe. Rolul principal al acestui element este acela ca poate oferi utilizatorilor o cantitate insemnata de aburi, lucru ce se datoreaza in cea mai mare masura vascozitatii ridicate. Inainte sa alegi un lichid bogat in VG, asigura-te ca tigara ta electronica si rezistentele pe care le folosesti pot fi utilizate impreuna cu aceasta, deoarece riscul de ardere va creste semnificativ. De cele mai multe ori aceste lichide pot fi folosite de kit-urile de tigari electronice cu rezistente reduse, sub ohm.

4.    Ai grija ca rezervorul sa fie plin

Desi poate parea firesc, acest lucru este de multe ori ignorat sau uitat. Asigura-te ca rezervorul este plin, chiar daca observi ca mai e putin lichid, deseori nefiind indeajuns de mult sa fie absorbit eficient de rezistenta. Atunci  cand atomizorul este incarcat la maxim, rezistenta va fi in permanenta saturata si riscul de ardere va fi minimizat. Ai grija insa atunci cand doresti sa umpli rezervorul si sa nu depasesti marcajul special ce indica nivelul maxim deoarece va exista riscul de inundare si sa ajunga lichid in gura atunci cand inhalezi.

5.    Alege rezistentele potrivite

Mai ales la inceput de drum, cu siguranta vei alege un kit de vapare pentru incepatori, insa va fi important sa alegi rezistentele corespunzatoare pentru a se potrivi cat mai bine cu modul tau de vapare, dar si cu tigarea electronica.

  • Cele cu o rezistenta mare (valoare ce se exprima in ohmi) sunt realizate pentru MTL si ar trebui folosite cu o putere mai mica.
  • Pentru DTL trebuie sa alegi rezistente mai mici si sa le utilizezi cu o putere mai mare.

Tigarile electronice sunt cea mai buna si populara alternativa la fumatul clasic. Tranzitia nu este grea, insa trebuie sa ai grija la cateva elemente pentru a te asigura ca te vei bucura de acest obicei o perioada lunga de timp. Fa alegerea corecta atat pentru sanatatea ta, dar si pentru buzunarul tau si incepe chiar de azi sa vapezi.