ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum să treci de la fumat la vapat ?! 5 pași pe care trebuie să-i urmezi !

Cum să treci de la fumat la vapat ?! 5 pași pe care trebuie să-i urmezi !

Te-ai gândit vreodată să încerci țigara electronică?

Daca esti fumator, probabil ca ti-a ajuns sa tot auzi de la cei din jurul tau cat de toxice sunt si probabil ca te-ai saturat si de insistentele lor in privinta lasatului de fumat. Insa lucrurile nu sunt chiar atat de usoare precum le par lor, nu? Probabil ca ai mai incercat de nenumarate ori sa te lasi de fumat, insa pana acum nu ai reusit. 

Daca obisnuiesti sa fumezi foarte mult, probabil va parea foarte dificil sa te lasi, insa pentru orice problema exista si o solutie. Tigarile electronice vin cu o gama foarte larga de dispozitive, de la unele care nu contin nicotina, la cele care au in componenta lor aceasta substanta. Un prim motiv pentru care ai putea sa le consideri o varianta de a scapa de tigarile clasice este faptul ca vei putea sa tii o evidenta mult mai eficienta a cantitatii de nicotina pe care o consumi. 

Exista foarte multe persoane care, prin intermediul tigarilor electronice, au reusit sa se lase complet de fumat, asa ca nu iti pierde speranta ! Chiar daca ai avut deja cateva tentative esuate de a te lasa de tigarile clasice, batalia inca nu e pierduta. Iata cativa pasi care ar putea sa iti usureze trecerea de la fumatul clasic la vapat si care ar putea implicit sa te ajute sa ai o viata mult mai sanatoasa pe viitor!

Pasul 1- Alege o țigară electronică ce îți poate satisface nevoile !

Motivul principal pentru care nu ai putut sa te lasi de fumat pana acum il reprezinta nicotina existenta in tigari. Aceasta substanta provoaca dependenta si de aceea pare atat de greu sa renunti la acest obicei. Din acest motiv, in momentul trecerii de la tigara clasica la cea electronica, nivelul de nicotina este un factor de care trebuie sa tii cont asa ca, inainte de a achizitiona o tigara electronica, afla daca nivelul de nicotina al e-lichidului sau al pachetului de tutun incalzit este apropiat de cel al tigarilor clasice pe care le fumai anterior. Daca nivelul de nicotina va fi unul asemanator, trecerea va parea mai usoara iar pofta de a fuma tigari clasice nu va fi asa intensa.

Partea cea mai buna la tigarile electronice este, dupa cum am mai spus deja, faptul ca iti vor permite sa controlezi mult mai usor nivelul de nicotina care iti ajunge in sange. De asemenea, daca vei observa ca poti rezista si cu un nivel mai scazut de nicotina, vei putea reduce treptat acest dozaj sau chiar iti vei achizitiona un e-lichid care sa contina mai putina nicotina sau deloc.

Pasul 2- Dacă totuși încă simți nevoia, poți alterna țigările clasice cu țigara electronică, în primele zile ale tranziției

In marea majoritate a timpului, cei care aleg un lichid pentru tigara electronica care are un nivel al nicotinei egal sau asemanator cu tigarile clasice pe care le-au fumat, nu intampina probleme in a se adapta acestui nou obicei. Insa astfel de situatii pot totusi sa existe. Daca ti se pare greu sa renunti dintr-o data la tigarile clasice, poti sa nu o faci. Exista si varianta de a le alterna pe cele doua si de a reduce tigarile clasice treptat, pana ce vei ajunge sa folosesti doar tigara electronica.

Pasul 3- Nu îți alege țigara electronică doar în funcție de aspect!

Inainte de a-ti achizitiona o tigara electronica, ai grija ca aceasta sa fie potrivita nevoilor tale. Nu o cumpara doar pentru ca iti place cum arata, ci intereseaza-te mai intai despre detaliile produsului, ca sa nu te trezesti cu vreo surpriza. Tigarile electronice pot fi de mai multe tipuri, unele incalzesc tutunul, pe cand altele folosesc un lichid specific, unele pot fi reincarcabile, altele pot avea un numar limitat de fumuri, dupa utilizarea fumurilor nemaiputand fi folosita, unele au un buton de pornire, pe care trebuie sa il apesi inaite de a folosi dispozitivul, altele se activeaza automat, in momentul in care hotarasti sa inhalezi fumul. Asa ca tine cont de toate aceste aspecte si ai grija ca tigara electronica pe care o alegi sa se plieze cel mai bine pe nevoile tale, in asa fel incat sa nu transformi vapatul, o activitate placuta pentru tine, intr-o corvoada.

Pasul 4- Dă-i țigării electronice o șansă reală !

Nu porni de la bun inceput de la premisa ca nu te poti lasa de fumat. Pentru ca, daca faci asta, cu siguranta nu vei reusi sa te lasi. Acorda-i tigarii electronice o sansa reala de reusita fiindca, sa stii, exista studii conform carora tigarile electronice i-au ajutat pe multi sa scape de acest viciu. Pentru perioada de tranzitie, poti chiar sa folosesti tigarile clasice pe post de recompensa. Daca ti se pare dificil sa fumezi doar tigara electronica, incearca sa vapezi pe parcursul intregii zile, iar daca reusesti, recompenseaza-te seara cu una sau mai multe tigari clasice. Desi majoritatea celor care incearca tigarile electronice pentru prima data au parte de o experienta placuta, e posibil sa nu fie si cazul tau. Tocmai de aceea, esti liber sa incerci si alte diverse variante, in asa fel incat sa dai vapatului o sansa reala si sa poti astfel sa traiesti o viata mai sanatoasa!

Pasul 5- Nu te da bătut!

Daca ar fi fost simplu, oricine ar fi putut sa o faca.Insa nu este deloc usor sa scapi de ceva de care esti dependent. Tocmai de aceea, nu trebuie sa te dai batut. Chiar daca nu va merge din prima, acorda-i tigarii electronice mai multe sanse si inarmeaza-te cu ambitie si rabdare. Nu te va judeca nimeni pentru ca nu ai reusit din prima. Si chiar daca ar fi asa, nu uita scopul pentru care faci asta. Daca tii la sanatatea ta si iti doresti o viata mai buna, vei gasi pana la urma vointa necesara pentru a renunta la tigarile clasice. Trebuie doar sa continui sa incerci.

Gaseste-ti propriile modalitati de recompensare, propriile strategii de a face trecerea de la tigarile clasice la cele electronice si incearca singur sa cauti cea mai potrivita modalitate pentru tine. Nu uita ca nu e o rusine sa dai gres, ci e mai rusinos sa nu fi incercat niciodata. Asa ca incearca sa continui, chiar daca nu iti va iesi din prima, fiindca va fi doar in beneficiul tau!