ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Ce se întâmplă când renunți la fumat și începi să vapezi ?

Ce se întâmplă când renunți la fumat și începi să vapezi ?

  Tu stii ce se intampla in corpul tau atunci cand fumezi? Sau de ce te simti atat de rau atunci cand vrei sa te lasi si incetezi sa mai fumezi pentru cateva zile?

  Componenta ce face tigarile sa provoace dependenta e reprezentata de nicotina. Aceasta substanta are efect asupra receptorilor din creier care sunt responsabili, printre altele, de starea noastra de spirit, de memorie si de functiile cogniteve.

  Fiindca nicotina actioneaza asupra acestor receptori, face procesul de renuntare foarte dificil. Odata ce nicotina si-a facut aparitia, de fiecare data cand tu vei vrea sa spui “Nu” tigarii, creierul tau va spune “Da”, salivand dupa un fum!

 Pe langa faptul ca fumatul provoaca aceasta dependenta greu de invins, este si un obicei deosebit de nesanatos. Iar asta complica lucrurile si mai tare! Fiindca, oricat de constient ai fi ca iti faci rau, nevoia de a fuma e tot acolo!

Daca se si poate mai bine?

  Ce ai spune daca ai afla ca poti renunta la fumat...fara sa renunti chiar la “fumat”? Hm, probabil asa ceva nu poate fi posibil...

  Sau poate totusi e! Tu stiai ca vapatul tigarilor electronice e cu 95% mai putin daunator decat fumatul tigarilor normale? Asta da diferenta!

  Vapatul reprezinta un obicei cu mult mai sanatos, care poate imita perfect actiunea de a fuma, insa care o face intr-un mod mai putin daunator pentru corp si fara a mai exista mirosul neplacut al gurii si hainelor!

Ce se intampla in corpul tau atunci cand te lasi de fumat?

  Chiar daca te-ai reapucat de tigari, afla ca si o singura zi de reusita aduce mari beneficii corpului tau! Atunci cand inhalezi fumul tigarii normale, printre multe alte componente toxice, inhalezi si monoxid de carbon. Aceasta substanta pe care o introduci in corp este motivul pentru care ai inceput sa resimti oboseala!

  Monoxidul de carbon face ca globulele rosii sa transporte mai greu oxigenul prin corp si astfel, organele ajung sa se oxigeneze mai greu. Aceasta substanta se depune pe globulele rosii si le face treaba mult mai grea!

  Cu toate astea, monoxidului de carbon ii ia doar o singura zi sa fie eliminat din corp. Asa ca, daca esti dezamagit ca ai reusit sa te lasi de fumat doar o zi, nu e cazul! Corpului tau i-a prins tare bine o gura de aer proaspat!

  In cazul in care te lasi de fumat si incerci vapatul, vei scapa, printre altele, si de monoxidul de carbon existent deja in corpul tau. Insa asta nu e tot!

  Daca vei face aceasta trecere, pe langa monoxidul de carbon, vei reusi sa eviti consumul multor alte substante toxice. Si asta nu e deloc putin! Fiindca macar 50 dintre subtantele existente in tigarile obisnuite sunt cunoscute pentru faptul ca favorizeaza aparitia cancerului.

Vapatul va fi ca o gura de aer proaspat!

  Pentru corpul tau, momentul in care vei trece de la fumat la vapat va fi in sfarsit momentul in care va incepe sa se regenereze. E ca si cum, dupa luni sau poate ani de munca grea, organele tale vor putea in sfarsit sa inceapa sa se relaxeze!

  Odata cu trecerea zilelor si cu lipsa monoxidului de carbon, corpul tau deja va incepe un proces de regenerare! Dupa abia 72 de ore de la aceasta trecere, respiratul ar trebui sa nu mai para o povara, ci sa se imbunatateasca mult!

Se poate si mai bine! Doar continua cu acest obicei!

  Cu cat prelungesti mai mult aceasta incercare de a renunta la fumat prin intermediul vapeing-ului, cu atat vei face mai mult bine corpului tau. Daca lasi timpul sa treaca, vei observa schimbari majore !

  Corpul uman e un aparat uimitor, iar odata ce tu vei reusi sa tai un obicei daunator pentru el, acesta va incepe imediat procesul de reparare. Si cu timpul, vei redeveni persoana sanatoasa si puternica de alta data!

  Un efect important in ce priveste trecerea de la fumat la vapat, este faptul ca, asa vei reduce riscul de aparitie al cancerului si al multor alte afectiuni.

Te- ai saturat de starea de oboseala? Atunci vapatul e calea cea buna!

  Probabil vrei si tu ca, in sfarsit, sa poti merge linistit la o plimbare, fara a mai fi nevoie sa te opresti din cand in cand. Pana si prietenii tai sunt satui! De cate ori sa mai faca opriri ca sa te astepte sa ii ajungi din urma?

  Si cu siguranta nu doar ei sunt satui, ci te-ai saturat si tu de atata oboseala. Cu siguranta iti doresti sa fii in forma si sa incepi si tu sa fii in fruntea grupului.

  Daca iti doresti ca tu sa te uiti zambind la prietenii tai, in timp ce ei vin gafaind de oboseala spre tine, atunci cand mergeti pe munte, vapatul e ceea ce cauti. Odata ce trece mai mult timp de cand incepi sa vapezi, sistemul circulator se va reface.

  Totodata, va disparea, usor usor, si starea de oboseala. Vei putea, in sfarsit sa reincepi sa alergi si sa faci miscare fara sa mai obosesti, iar asta se va simti nemaiponenit!

Vrei sa ti se imbunatateasca simturile

  Ai observat faptul ca atunci cand erai fumator, nu mai simteai mirosul de fum al tigarii? Afla ca odata cu fumatul, poti pierde din intensitatea cu care puteai sa gusti sau sa mirosi!

  Cu toate astea insa, chiar si la un timp scurt dupa ce renunti la fumat si te apuci de vaping, gustul si mirosul se vor imbunatati. Iti trebuie doar 48 de ore sa resimti diferente destul de mari de intensitate a gustului si mirosului! Iar asta e, cu siguranta, ceva ce ti-ai dori!

  Iata doar cateva dintre beneficiile pe care vapatul le poate aduce in viata ta! Daca iti doresti sa alegi calea unei vieti mai sanatoase, incearca si tu sa faci aceasta trecere. Chiar daca nu reusesti dintr-o data, poti alterna, la inceput, aceste doua obiceiuri.

  Vapatul reprezinta, insa, ceva ce merita incercat, fiindca poate sa iti faca viata mult mai buna decat o vor putea face vreodata tigarile obisnuite!