ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Vapăm și iarna, așa-i ? Uite ce ar trebui să iei în considerare !

Vapăm și iarna, așa-i ? Uite ce ar trebui să iei în considerare !

   S-a răcit un pic afară, nu ? Ei bine, rutina și obiceiurile noastre sunt influențate și de ciclurile meteorologice, iar în cazul vapatului este bine să ținem cont de anumite lucruri, dacă dorim ca experiența să fie în continuare una plăcută și hassle-free, chiar și în sezonul rece.Cu puțină pregătire și informare în prealabil, nu vei avea niciun motiv să-ți faci griji.

 

   La ce ne referim ? Ei bine, la aspecte importante, precum conservarea bateriei device-urilor tale, consistența lichidelor folosite și multe altele, demne de luat în calcul.Într-adevăr, aceste tips&tricks își schimbă modul de aplicare în funcție de temperatura exactă la care expui device-ul și accesoriile, însă cel mai indicat e să fii pregătit pentru tot ce poate fi mai rău, astfel încât să nu fi prins pe picior greșit.

 

      Ai grijă de baterii !

 

   Acumulatorii dispozitivelor de vapat sunt extrem de meteosensibili, în special dacă vorbim despre vape-urile tip unică folosință : Elf Bar, VAAL, Fume, etc.Majoritatea device-urilor își obțin energia pe bază de electroni care, prin mișcările lor rapide, generează energia necesară funcționării acestora.Odată expuși electronii la temperaturi scăzute, aceste mișcări încetinesc, prin urmare și performanța device-ului scade.Prin urmare, bateria va trebui ”să muncescă” de două ori mai mult pentru a compensa această încetinire a electronilor, cauzată de frig.Mai departe, și calitatea per total a bateriei va scădea considerabil, ceea ce se transpune în timpi de încărcare mai lungi și în putere mai mică.

 

   Așadar, recomandăm să folosiți, pe cât posibil, device-urile voastre doar în interior, la temperaturi agreabile.Dacă totuși contextul sau starea o impune, în cazul folosirii la exterior la temperaturi scăzute, încercați să țineți bateria acoperită cu mâinile, preferabil cu mănuși, sau cu orice altceva, însă acoperită ! Și, odată ce ești gata cu ea, pune-o în buzunar, geantă, ghiozdan, însă cât se poate de ferită.Și nu le uitați timp îndelungat în mașină pe frig !

 

      Ce se întâmplă cu lichidele ?

 

   Dacă ghidul nostru de vară îți recomanda să ai grijă de lichidele tale împotriva temperaturilor ridicate, află că și reversul medaliei este valabil.Temperaturile extreme, într-un sens sau în celălalt, tinde să altereze consistența lichidelor.

   Temperaturile scăzute tind să modifice lichidele, acestea devenind mai vâscoase și deci mai greu de vaporizat, întrucât nu pot fi absorbite corespunzător de către rezistențe.Alte urmări neplăcute sunt modificarea efectivă a aromei precum și tendința de a arde rezistențele mult mai repede.

   Smokemania recomandă păstrarea lichidelor la temperatura camerei, astfel încât calitatea lor să se păstreze pe termen lung.De asemenea, dacă vorbim de lichide ce necesită diluție, fie că preferi short-fill,long-fill sau DIY cu arome concentrate, în anotimpul rece cel mai recomandat e să folosești bază 50VG/50PG (https://www.smokemania.ro/baza-e-potion-100ml-50-vg-50-pg.html), fix din motivele menționate mai sus vizavi de vâscozitatea lichidelor.

 

     Throat-hit-ul nu va fi chiar la fel ! 

 

   Dacă totuși te găsești în situația în care vapezi la temperaturi cu minus, ar fi indicat să eviți tragerile foarte prelungi din țigara ta electronică. Prin device-ul tău va circula aer considerabil mai rece iar căldura generată de acesta va fi proporțional mai scăzută, rezultând deci într-un hit mai redus ca intensitate.Prin urmare, vei avea tendința să prelungești tragerea din țigară, pentru a obține un hit satisfăcător.Îți recomandăm să nu faci asta din multiple motive, printre care și alterarea duratei de viață a bateriei device-ului !

 

     Sharing is not always caring ! 

 

   Nu ne înțelege greșit… nu recomandăm niciodată împărțirea device-ului tău cu altcineva ! Da, știm, intervine curiozitatea, fie că e vorba de aroma aia delicioasă pe care nu o identifici sau de wow, ce țigară nouă ți-ai luat

   Dar ia în calcul că iarna e și sezonul virozelor, astfel încât ar fi mai bine ca fiecare să-și vadă de vape-ul său ! 

 

   Una peste alta, vapatul poate fi integrat cu ușurință în activitățile tale pe timp de iarnă, chiar și în exterior, dacă ții cont de câteva sfaturi simple.Ia aminte doar să ai grijă de toate elementele device-ului tău și în special de lichid !