Cum te poate beneficia un disposable de unica folosinta?

Cum te poate beneficia un disposable de unica folosinta?

In calitate de fumator stii cat de nociv poate fi fumatul pentru sanatatea ta, a celor din jur, dar si pentru finantele personale. In ziua de azi, datorita dorintei de a duce o viata cat mai sanatoasa, tot mai multe persoane incearca sa renunte la fumat prin diferite metode, de la abandonarea imediata pana la folosirea unor terapii de inlocuire a nicotinei precum plasturii sau guma de mestecat cu nicotina. Insa, din cauza ratei scazute de succes, multi abandoneaza aceasta provocare si se intorc la fumat.

Din fericire poti folosi o tigara electronica, considerata ca fiind cea mai buna alternativa la cele clasice. Tranzitia catre un astfel de device poate parea complicata, mai ales la inceput de drum si te poate descuraja sa intri in lumea vaping-ului, de aceea marii producatori au introdus pe piata disposable de unica folosinta, special concepute pentru a ajuta persoane ca tine sa incerce si sa vada daca o tigara electronica se potriveste cu stilul personal de a fuma.

Care sunt avantajele unui disposable fata de fumatul clasic?

·        Usor de folosit

Atunci cand incepi sa citesti si sa cercetezi tigarile electronice, vei observa ca este necesar un anumit nivel de mentenanta, curatare periodica, schimbarea rezistentelor, incarcarea bateriei si a lichidului de vapat. Aceste lucruri te pot dezorienta si cu siguranta ti se vor parea foarte complicate, mai ales daca inca nu te-ai decis asupra vaping-ului.

Un disposable de unica folosinta scoate din ecuatie aceste probleme si iti ofera oportunitatea de a vapa in cel mai simplu si convenabil mod. Acestea sunt device-uri care au fost construite astfel incat sa iti ofere o experienta de fumat excelenta chiar din momentul in care au fost achizitionate. Ele sunt echipate cu baterie incarcata, lichid si rezistenta, singura ta grija fiind aceea de a alege din sutele de arome disponibile pe piata. Activarea se realizeaza prin inhalare, nefiind necesara apasarea niciunui buton.

Dupa cum poti observa, simplitatea este cel mai mare avantaj ale acestora, putand fi utilizate oriunde si oricand. Avand o dimensiune foarte redusa, ele pot fi foarte usor transportate, fata de pachetul clasic de tigari, bricheta, scrumiera de buzunar si asa mai departe.

·        Mai sanatoase

Cu siguranta stii efectele devastatoare pe care tutunul le are asupra corpului tau. Nenumarate campanii de informare atat in mediul online, cat si offline prezinta impactul major al fumatului pe termen scurt si lung.  De zeci de ani au fost realizate nenumarate studii asupra acestora si s-a descoperit faptul ca cele 7000 de chimicale prezente in tutun, cu peste 250 toxice pentru organism si peste 60 de carciongeni pot avea consecinte negative.

Indiferent ca este vorba de o perioada de  2 sau 20 de ani, corpul tau va avea de suferit. De asemenea, nu trebuie sa ignori si efectele nefaste pe care le ai asupra celor din jurul tau. Este bine- cunoscut faptul ca fumatul la mana a doua si a treia poate provoca afectiuni pulmonare si nu numai persoanelor care inhaleaza fumul pe care il generezi, mai ales pentru cele tinere si copii.

Vapingul este din fericire o alternativa mult mai sanatoasa la fumatul clasic. Tigarile electronice folosesc lichide ce au in componenta doar patru ingrediente: nicotina, PG, VG si aroma. Ultimele trei sunt folosite de zeci de ani in industria alimentara si farmaceutica si sunt sigure pentru consum. Singurul element nesigur este nicotina, insa acesta nu este carcinogena si nu provoaca afectiuni grave precum fumatul clasic. Facand o comparatie intre cele doua variante, poti observa usor ca, doar prin lipsa miilor de substante chimice si toxice din e- lichide fac din vaping o alternativa mult mai sanatoasa decat tutunul.

·        Mai economic

Daca sanatatea nu te-a convins inca sa faci acest pas important, atunci trebuie sa iei in considerare beneficiile economice pe care o tigara electronica de unica folosinta ti le poate aduce. Stii cat de mult costa un pachet de tigari in ziua de azi si cat de mult a crescut pretul acestora in ultimii ani, provocand o gaura in bugetul personal.

Poti sa faci o economie serioasa daca alegi o tigara de unica folosinta deoarece acestea au un numar considerabil de pufuri fata de tigarile clasice. De exemplu, o tigara electronica poate avea pana la 2500 de pufuri, iar un pachet de tigari are aproximativ 200. Avand in vedere aceste cifre, poti vedea foarte usor ca o singura tigara electronica este echivalentul a 12 pachete, putand scadea in acest fel cheltuielile saptamanale cu fumatul in mod considerabil.

·        Poti alege mai usor concentratia de nicotina

Tigarile au o cantitate prestabilita de nicotina. Acest lucru poate fi suparator, mai ales daca incerci sa iti reduci numarul zilnic de tigari. Aparatele electronice de unica folosinta sunt comercializate in multe trepte de dozaj, putand alege mai usor concentratia de nicotina dorita. In cazul in care doresti sa scazi odata la cateva luni aceasta valoare, o poti face usor, alegand un disposable cu un grad mai mic de nicotina. In acest fel vei putea sa te bucuri de aceasta si sa o scazi usor, intr-un final reducand consumul la 0.

·        O aroma si un miros mai placut

Arderea tutunului si a hartiei emana un miros ce nu poate fi tolerat de multi. Chiar si tu poti fi deranjat de acesta, mai ales atunci cand fumul intra in haine, par si in maini. O tigara electronica foloseste lichide aromate ce lasa in urma doar un vapor care va disparea intr-un timp foarte scurt. Poti sa alegi din sute de arome fructate, mentolate, deserturi si asa mai departe, astfel putand experimenta mai usor dupa schimbarea disposable-ului cu unul nou.

Desi sunt inca la inceput, tigarile electronice de unica folosinta au inceput sa captiveze consumatorii si sa sesizeze o cota din ce in ce mai importanta din piata tigarilor clasice. Alege un mod mai sanatos, ieftin si convenabil de a fuma, putand in acest fel sa te bucuri de nicotina intr-un mod mai smart.