ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum sa alegi lichidul de tigara electronica?

Cum sa alegi lichidul de tigara electronica?

Trecerea de la tigarile clasice la cea electronica poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-ai luat atat din punct de vedere al sanatatii, cat si financiar. Mirosul respingator al tigarilor clasice, miile de substante toxice si cei peste 60 de carcinogeni nu vor mai fi o problema, deoarece lichidele de tigara electronica sunt mult mai sanatoase si curate.

Pentru multe persoane, mai ales la inceput de drum in lumea vaping-ului, alegerea unui lichid pentru tigarea electronica poate fi foarte complicata, pe piata existand sute de arome si concententratii de nicotina. Pentru a te ajuta in selectarea lichidului potrivit, iti voi prezenta cateva lucruri la care trebuie sa fi atent:

1.    Concentratie de nicotina

Ca fost fumator de tigari clasice, una dintre cele mai mari dileme pe care le poti avea in legatura cu lichidele de vapat este nivelul de nicotina. De multe ori aceasta valoare este selectata eronat, o doza prea mare sau prea mica ducand la insatisfactie si chiar la greata.

Pentru a alege o valoare corecta trebuie sa te gandesti in primul rand la ce tigari clasice fumai si la taria acestora. Daca acestea erau mai puternice, atunci poti sa incepi cu o concentratie de 12 mg /ml si daca observi ca aceasta este prea slaba, poti chiar sa te orientezi catre 18 mg/ml. Pe de alta parte, pentru tigarile cu un nivel de nicotina mediu, poti alege 6 mg/ ml. Odata cu trecerea timpului, atunci cand vei dori sa scazi cantitatatea inhalata, vei putea sa iti creezi singur propriile lichide, personalizandu-le exact asa cum iti doresti.

2.    Aroma

La fel de esential este sa alegi o aroma potrivita dupa gusturile tale. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa te gandesti ce gusturi te atrag.  Cele mai populare categorii din care poti alege sunt urmatoarele:

  • Fructat
  • Mentolat
  • Deserturi
  • Bauturi
  • Tabacco

Indiferent ce vei alege este important sa incerci cat mai multe si sa experimentezi, in acest fel vei putea sa te bucuri de gusturi si mirosuri noi, fiind una dintre cele mai mari avantaje ale tigarilor electronice.

3.    Nivelul de “throat hit”

Este important sa alegi o proportie de PG si VG corespunzatoare din doua motive: primul este acela de a asigura ca tigara ta electronica va functiona in parametri normali, multe dintre acestea fiind create sa functioneze cu lichide mai subtiri sau mai groase. Al doilea motiv este pentru a-ti asigura o senzatie “throat hit” care sa te satisfaca.

In cazul in care doresti sa ai o experienta asemanatoare cu tigarile clasice, atunci va fi necesar sa alegi un lichid cu un nivel mai mare de PG. Pe de alta parte, pentru o senzatie mai neteda, va trebui sa selectezi lichide cu mai mult VG in componenta. O alternativa destul de noua este alegerea unuia care are in componenta Nic Salt (saruri de nicotina), aceasta asigurand o senzatie mai fina si o livrare mai rapida.

Disposable de unica folosinta – o varianta perfecta pentru incepatori

Dupa cum poti observa, sunt multe detalii la care trebuie sa fi atent, dar cu experienta si cateva incercari vei reusi numaidecat sa inveti si sa alegi aromele si concentratiile de nicotina potrivite.

Insa, in cazul in care doresti o varianta mai rapida si usoara, poti sa te orientezi catre un disposable de unica folosinta. Acestea au fost aduse pe piata de marii producatori ca raspuns la cerintele utilizatorilor de a avea o alternativa simpla, mai ales pentru incepatori si cei care doresc sa testeze tigarile electronice. Un disposable poate fi folosit din momentul in care a fost cumparat, avand deja bateria si lichidul incarcat, singura ta grija fiind aceea de a alege aroma si concentratia de nicotina preferata.

Aceasta este si o varianta mai accesibila de a te bucura de nicotina fata de tigarile clasice, un disposable avand un numar de pufuri de pana la 2500, in comparatie cu un pachet de tigari care are aproximativ 200. Poti observa ca o singura tigara de unica folosinta poate fi cat 12 pachete de tigari, putand realiza in acest fel economii saptamanale substantiale.

In timp vei putea sa avansezi catre kit-uri de tigari electronice mai complexe si sa iti realizezi singur lichidele daca doresti acest lucru, putandu-ti personaliza experienta mult mai bine si mai ieftin.

Ce este VG si PG?

In dorinta de a oferi consumatorilor o experienta cat mai placuta, producatorii folosesc in crearea lichidelor doar patru ingrediente: PG, VG, aroma si nicotina.

PG – Propilen Glicol

PG-ul este componenta care este responsabila pentru “throat hit”, senzatia pe care o simti atunci cand inhalezi fumul tigarilor clasice. Aceasta substanta este folosita in mii de produse precum dulciuri, medicamente, alimente si asa mai departe.

VG – Glicerina vegetala

Glicerina vegetala, la fel ca si PG este folosita in nenumarate industrii, fiind considerata sigura pentru consumul uman. Fata de PG, VG-ul are o vascozitate mai mare, lucru ce iti va oferi aburi mai densi. Va trebui insa sa ai grija la raportul dintre cele doua, deoarece exista posibilitatea ca tigara electronica sa nu fie optimizata pentru aceasta vascozitate si rezistentele sa se arda mai repede. Poti sa incerci la inceput un raport 50 -50 si sa experimentezi pe drum.

Tigarile electronice reprezinta una dintre cele mai bune metode de a te bucura de nicotina si a te lasa de tigarile clasice. Alegerea unui lichid nu trebuie sa fie complicata, insa este important sa experimentezi, putand in acest fel sa te bucuri de o experienta mai placuta si mai gustoasa.