Cum poti reduce dependenta de nicotina?

Cum poti reduce dependenta de nicotina?

Daca simti o nevoie puternica de a fuma o tigara si vrei sa scapi de aceasta senzatie pentru totdeauna, e bine sa stii ca sunt mai multe metode prin care poti ajunge nefumator, unele mai dure, iar altele mai permisive. Daca si tu iti doresti sa mergi pe cea de-a doua cale, tigarile electronice alimentate cu lichide fara nicotina sunt alegerea potrivita.

Multi dintre fumatorii care isi doresc cu adevarat sa renunte la fumat apeleaza la sfaturile specialistilor, medici care au mai trecut prin astfel de experiente. La fel de indicat este sa sunati la numerele de telefon de pe pachetele de tigari, acolo vei fi informat si lamurit cu toate detaliile.

Dependenta de tigari este una dintre cele mai intalnite forme ale acestei afectiuni, iar multi dintre fumatori asociaza momentele si locurile cu tigarile pe care le consumau. Cei care au ales sa renunte la tigarile clasice si si-au cumparat tigari electronice si lichide fara nicotina au ajuns sa scape de aceasta probleme care le provocau stres.

Primul pas este acceptarea

Inainte de a renunta complet la fumat trebuie sa accepti ideea ca esti dependent de o substanta din tigarile pe care le ardeai zilnic. Dependenta poate fi stapanita de la nivel mental, dar poate, la fel de bine, sa fie si reactivata de la un singur fum.

Imediat dupa ce te-ai hotarat sa renunti la tigari trebuie sa-ti induci in gandire faptul ca nu vei mai fuma niciodata. A renunta la fumat nu inseamna a rari tigarile. Aceasta este o metoda, cea de-a doua metoda fiind reprezentata de tigarile electronice. Aceste dispozitive iti vor permite sa-ti pastrezi obiceiurile, dar fara a alimenta viciul. Bineinteles ca pentru a renunta complet la dependenta trebuie sa alegi doar acele lichide fara nicotina.

Viata ta sociala se va imbunatati vizibil

Nu doar ca te vei simti mai bine, dar toate persoanele din jurul tau te vor felicita si te vor accepta din nou. Fumul de tigara nu este tolerat de toate persoanele, de aceea multi apropiati tind sa te indeparteze pentru ca ai mirosul specific tutunului si le poti afecta sanatatea prin fumat pasiv. Odata trecut la tigari electronice, persoanele vor deveni din nou apropiate de tine si nu vor mai avea de suferit din acest motiv.

Tigarile electronice alimentate cu lichide fara nicotina nu produc efecte negative nici fumatorului direct, nici celor pasivi. Practic, cei din jurul tau se vor bucura doar de un abur frumos mirositor care nu-i va afecta in niciun fel.

Hainele nu-ti vor mai mirosi urat, mainile nu se vor mai ingalbeni, gura nu-ti va mai mirosi a tigara non-stop, altfel spus, viata ta se va schimba in bine. Poti iesi in continuare cu prietenii tai fumatori, dar tu vei folosi doar tigara electronica. Cu timpul nu o sa mai simti deloc atractie spre tigarile clasice, ci te vei bucura doar de aromele diverse ale lichidelor fara nicotina.