ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Cum întreții țigara electronică ?

Cum întreții țigara electronică ?

Daca ai ajuns la acest articol inseamna ca fie te gandesti sa utilizezi o tigara electronica in locul celei traditionale, fie vapezi deja de ceva timp si esti curios sa afli cum iti poti intretine si curata tigara electronica. Indiferent de scenariul in care te afli, noi te felicitam pentru initiativa si suntem siguri ca te vei bucura de beneficiile tigarii electronice pe termen lung.

Cu siguranta exista inca aspecte pe care nu le stii despre vapat, iar noi suntem aici sa te ajutam. Vom trece, asadar, prin procesul de intretinere si ingrijire a tigarii electronice.

Utilizarea corecta a tigarii electronice este un aspect esential pentru a te bucura de toate beneficiile oferite de vapat si ajuta la utilizarea device-ului pentru o mai perioada de timp mai indelungata.

De asemenea, este extrem de important sa fim atenti la precautiile si recomandarile producatorului deoarece tigarile electronice sunt device-uri sigure cu mecanisme, gandite in urma multor ani de cercetare si inovatie, insa au existat cazuri cand utilizatorii au modificat dispozitivele in afara recomandarilor oferite de producator, ceea ce a cauzat accidente si a daunat experientei de vaping.

Citește manualul de utilizare

Poate cel mai important sfat dintre toate este sa citesti cu atentie manualul de utilizare venit de la producator deoarece acolo vei avea toate informatiile necesare pentru a te asigura ca vei sti sa utilizezi si sa intretii corect tigara electronica si astfel te vei putea bucura de ea pentru o perioada mai indelungata de timp.

Tigara electronica nu este dificil de intretinut, atata timp cat o cureti frecvent si te asiguri ca urmezi toate recomandarile producatorului pe care le regasesti in manualul de utilizare.

Intretinerea tigarii electronice inca de la prima utilizare : 

O alta buna practica este ca atunci cand cumperi tigara electronica pentru prima data sa cureti fiecare parte a tigarii deoarece pot fi cazuri cand exista reziduuri fie din fabricatie, fie de la transport. Te poti ajuta de un material care sa nu lase scame sau de un simplu servetel pentru a sterge fiecare componenta.

Pentru a asigura o aroma cat mai intensa si suficienti vapori, trebuie sa te asiguri intotdeauna ca bateria este incarcata. Dupa uz indelungat exista riscul ca filamentele din interior sa se arda in timp asa ca la un moment dat va fi nevoie de inlocuirea atomizorului.

Daca stii ca nu vei mai folosi tigara electronica pentru cateva ore bune sau chiar zile, atunci este recomandat sa detasezi bateria de atomizor ca sa eviti curgerea lichidului catre baterie, ceea ce o poate deteriora.

Ai grijă de atomizor !

Pentru a te asigura ca tigara ta electronica functioneaza la capacitate maxima si este intretinuta corespunzator, cel mai important este sa ingrijesti atomizorul, iar noi te vom invata cum poate fi curatat.

Atomizorul reprezinta partea superioara a tigarii electronice si este partea care contine rezistentele si care duce la vaporizarea lichidului. Asadar, atomizatorul este practic acel element care face posibila inclazirea lichidului.

Probabil ca stii deja ca tigara electronica este formata din baterie si atomizor. Atomizorul este cel care ajuta la vaporizarea solutiei din tigara electronice.

Calitatea device-ului de vapat se reflecta in durata de viata a acestuia si in cantitatea si calitatea vaporilor produsi de atomizor, astfel ca este important ca acesta sa fie intretinut si curatat corespunzator.

Cea mai buna metoda de a curata atomizorul este de a il introduce in apa calduta si de a il agita. Nu trebuie sa il lasi foarte mult timp in apa, il poti doar introduce in apa si scoate imediat, iar apoi se poate lasa la uscat pe un servetel. Inainte de a fi reintrodus pe baterie, asigura-te ca atomizorul este perfect uscat pentru ca altfel exista riscul sa deteriorezi bateria.

Incearca sa cureti amtomizorul frecvent pentru a te asigura ca prelungesti pe cat posibil durata de functionare a acestuia.

Întreținerea bateriei

In functie de modelul acesteia, tigara electronica se incarca prin portul USB dedicat pentru incarcare sau are un acumulator separat. Bateria are rolul de a incinge rezistenta tigarii electronice care ajuta la incalzirea lichidului de vapat si astfel se transforma in aburii pe care ii inhalezi.

Majoritatea modelelor de tigari electronice te avertizeaza cand urmeaza sa se consume bateria fie prin licarirea unui LED, fie printr-un sunet, iar la modele mai vechi vei observa ca aburii inhalati nu mai au aceeasi intensitate sau lichidul curge deoarece nu mai are intensitatea necesara pentru a se transforma in abur. Incarcarea bateriei prin intermediul cablului USB este cea mai usoara si eficienta metoda, deoarece ai multe surse la indemana precum laptop sau computer pentru a conecta cablul USB. Daca bateria este prea uzata, poti achizitiona acumulatori noi sau chiar sa o inlocuiesti complet.

De asemenea, este foarte important sa stii cum sa incarci tigara electronica si cat timp este necesar sa o lasi la incarcat pana sa o poti folosi din nou dupa ce a fost descarcata. In medie, incarcarea tigarii electronice dureaza intre 2 si 5 ore, insa aceasta durata variaza de la un model la altul.

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac consumatorii de tigari electronice este de a folosi incarcatorul telefonului mobil pentru a incarca device-ul : bateriile sunt diferite astfel ca au nevoie de incarcatoare special concepute pentru acestea. Daca incarci tigara electronica cu incarcatorul telefonului mobil risti sa ii furnizezi mai multa energie electrica decat ii este necesara si sa ii afectezi durata de viata.

Asadar, intretinerea tigarii electronice nu este deloc complicata, insa este important sa urmezi cateva reguli simple pentru a te asigura ca te bucuri de arome intense si ca asiguri o durata de viata indelungata device-ului tau.

Daca acorzi atentie manualului de utilizare, folosesti accesoriile complementare potrivite si urmezi recomandarile producatorului, atunci te vei putea bucura pentru o perioada cat mai lunga de device-ul in care ai investit pentru beneficiile pe care le ofera.

Investitia intr-o tigara electronica este un pas important deoarece reprezinta tranzitia catre un stil de viata mai sanatos, astfel ca e important sa ai grija de acest device pentru a te bucura din plin de beneficiile acestuia.