ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Când expiră lichidele pentru țigări electronice ?

Când expiră lichidele pentru țigări electronice ?

Îți cumperi vreodată cantități mai mari de lichide sau îți faci stoc de țigări electronice de unică folosință și poate uiți de ele, folosești mai puțin decât ai plănuit sau cumperi pentru o perioadă mai lungă? Vezi ce trebuie să faci cu ele ca să nu expire.

S-ar putea să simți o diferență pentru că, într-un fel sau altul, lichidele au un termen de valabilitate. Nu înseamnă că produsul este stricat precum un aliment, ci pur și simplu experiența va fi diferită. 

Ce presupune expirarea lichidelor pentru țigări electronice

În realitate, lichidele nu au o dată exactă de expirare, ci degradarea se face treptat și implică, de la început, expunerea la mediul înconjurător.

Ca să nu-și piardă proprietățile și experiența să rămână la fel de plăcută și satisfăcătoare cât mai mult timp, ar trebui să depozitezi flacoanele cu lichid în anumite condiții. 

O să-ți dai seama, intuitiv, dacă ești fan al unui lichid și-l folosești cel mai des, pentru că își schimbă ”gustul” odată cu timpul și experiența de vapat nu va fi la fel versus atunci când l-ai încercat pentru prima dată. 

Cum îți dai seama că lichidul de vape începe să se degradeze ?

Sunt câteva semne prin care să-ți dai seama că lichidul ''a stat'' cam mult timp, suficient cât să interacționeze cu lumina, aerul și plasticul (în cazul în care recipientul este din plastic). 

  1. Își va schimba treptat culoarea, de la galben până la maro, în funcție de ingredientele lichidului (aromă sau extract botanic) și conținutul de nicotină.

  2. Nicotina se degradează odată cu trecerea timpului și nu va mai fi așa puternică. Spre exemplu, îți poți depozita lichidul făcut de tine cu conținut de nicotină în frigider, ca să-și păstreze proprietățile mai mult timp. 

  3. Lichidele se pot degrada până în punctul în care nu vei mai simți un gust specific fructat sau o aromă anume, însă va rămâne senzația de dulce.

Cum ai grijă de lichidele cumpărate sau de cele preparate de tine ?

Ca să folosești produsul cât mai mult timp, trebuie să-l expui la cât mai puțin la factori care duc la oxidarea și diminuarea aromelor.

Așa că, păstrează flaconul închis până când ai nevoie să-l folosești și verifică data de expirare (dacă acesta are). Dacă nu, în general, proprietățile lichidelor se păstrează aproximativ un an. După ce l-ai deschis, ferește-l de lumină, aer sau apă.

Un mod mai ușor ar fi să-l depozitezi la rece - în frigider sau în congelator, pentru că încetinește procesul de degradare și îl păstrezi astfel, mai mult timp.

Cum să eviți să-ți faci supra-stoc, dar să te bucuri de la el la capacitate maximă ?

Dacă cumperi vrac, gândește-te de cât ai nevoie, nu cumpăra în plus și încearcă mereu să ferești lichidele de factorii care grăbesc procesul de oxidare. Vrei să te bucuri de vapat așa cum trebuie, nu ?