ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

Beneficiile țigărilor electronice în comparație cu cele clasice

Beneficiile țigărilor electronice în comparație cu cele clasice

In ultimii ani, tigara electronica a devenit din ce in ce mai utilizata in randul fumatorilor si este considerata o alternativa mult mai putin nociva.

Exista foarte multe diferente intre tigara clasica si tigara electronica.

In primul rand, procesul de ardere a tutunului, rezultat in urma actului de a fuma tigara clasica, este un proces ce presupune producerea a peste 6000 chimice cangeringene daunatoare organismului. Tigara clasica produce monoxid de carbon, gudron si alte substante ce reprezinta un adevarat pericol la adresa sanatatii.

Tigara electronica are un sistem bazat pe emanarea unor vapori produsi prin incalzirea unor lichide ce contin diverse arome, glicol, glicerina vegetala, nicotina si alte substante mult mai putin daunatoare organismului fata de cele din tigara clasica.

Desi exista o continua dezbatere asupra acestui subiect, cu siguranta tigara electronica este mult mai sigura decat tigara clasica. Ca dovada a acestui lucru, in Marea Britanie medicii recomanda utilizarea tigarilor electronice persoanelor care vor sa renunte la fumat sau persoanelor care isi doresc sa diminueze considerabil efectele nocive ale fumatului.

Alternativa mai sănătoasă !

Vapatul tigarilor electronice reprezinta o alternativa mult mai sanatoasa pentru organism. Mai ales daca esti fumator si nu poti renunta la fumat, vapatul te poate ajuta reduce efectele nocive asupra organismului.

Sunt deja cunoscute consecintele negative ale tigarii traditionale: de la faptul ca afecteaza plamanii, provoaca boli cardiovasculare, efectele nocive nu se opresc aici, iar tigara clasica este un adevarat pericol la adresa sanatatii tale.

De celalalta parte, tigara electronica are un risc mult mai redus deoarece nu se bazeaza pe arderea tutunului (fapt dovedit ca produce cele mai multe substante cangerigene) si contine arome si substante care nu pun in pericol sanatatea, iar sistemul tigarii electronice presupune doar incalzirea lichidului.

Mirosul  

Pana si cel mai inrait fumator s-a plans la un moment dat de mirosul de tigara. Aminteste-ti cum este sa stai intr-un spatiu inchis cu fumatori si cat de neplacut este mirosul tigarii clasice, cu atat mai mult cu cat se imbiba in haine, par si unghii.

Tigarile electronice vin cu alternative mult mai placute, iar pe piata exista nenumarate optiuni de arome care mai de care mai placute, iar in cazul vapatului nu mai e vorba de fum, ci de vapori care sunt inofensivi. Aromele sunt pentru toate gusturile, iar cele mai populare sunt cele fructate, cu arome de tutun, bauturi racoritoare sau arome de prajituri.

Economisești bani

Lichidele utilizate in tigara electronica sunt mult mai putin costisitoare decat costul pachetelor de tigari. In cazul tigarilor traditionale, costul se poate ridica la aproximativ 600 RON pe luna, iar in cazul tigarilor electronice bugetul poate fi de doar 100 - 200 RON.

Poti vapa în interior

De cativa ani este interzis fumatul in spatii inchise, ceea pe de o parte este benefic deoarece nu mai suntem expusi la fumatul pasiv al fumului de tigara si nici la mirosul acestuia, insa daca obisnuiai sa fii fumator si acum vapezi, cu siguranta te vei bucura sa stii ca poti fuma in majoritatea spatillor inchise. Asadar, iti poti savura bautura favorita si tigara electronica intr-un restaurant cand vremea de afara e ploioasa si nu poti sta pe terasa.

Te ajută să renunți la nicotină !

Nicotina este substanta care mentine dependenta de acest obicei, iar daca ti-ai propus sa renunti in timp la a fuma sau chiar si la a vapa, poti opta pentru tigarile electronice cu lichide ce nu contin nicotina. Asadar, te poti bucura in continuare de gestul de a vapa fara sa ramai dependent de acest obicei.

Asadar, am prezentat cele mai imporante beneficia ale tigarii electronice, insa motivul principal pe care ar trebui sa il iei in considerare este sanantatea ta si a celor din jur. Tigara clasica ucide milioane de oameni si are efecte extrem de grave asupra sanatatii si calitatii vietii.

Stim ca fumatul este asociat cu relaxare si socializare, insa acestea sunt mai degrabe scuze de a perpetua dependenta de a fuma. Asadar, tigara electronica este o alternativa special menita sa vina cu mult mai putine riscuri, iar vapatul te poate chiar ajuta sa renunti complet pe termen lung. Te poti bucura de starea de relaxare, de socializare si fara sa iti pui sanatatea in mod direct in pericol, iar tigara electronica este un instrument perfect pentru a face asta si mai mult decat atat, are un miros foarte placut.

Dincolo de motivele ce tin de propria ta sanatate, cu siguranta, din calitatea de fumator, te-ai gandit si la sanatatea celor din jur, motiv pentru care tigarile electronice se dovedesc a fi inca o data o varianta mult mai buna. Tigarile electronice nu duc la fumat pasiv deoarece nu produc fum, ci vapori, iar vaporii nu sunt la fel de puternici precum fumul, astfel ca sansele de a fi inhalati pasiv sunt foarte reduse; oricum, vapori sunt inofensivi, astfel ca te poti bucura in voie de gestul de a va vapa fara grija ca expui pe cineva la ceva complet nociv.

Vapatul se dovedeste a fi si o varianta mult mai buna pentru mediu. Stim cu totii ca de multe ori plajele sau strazile si parcurile sunt pline de filtre de tigara aruncate pe jos, iar vapatul elimina aceasta posibilitate si, mai mult decat atat, se elimina orice risc ca ceva sa ia foc deoarece nu exista sursa de foc.

Asadar, exista nenumarate beneficii ale tigarii electronice in comparatie cu tigara clasica si te poti  bucura de o oferta foarte variata de modele, arome si chiar design-uri cool si elegante. Cea mai importanta parte este ca poti opta chiar si pentru astfel de tigari electronice cu lichid fara nicotina ceea ce te poate ajuta pe termen lung sa renunti complet la acest obicei.

Tigarile electronice capata o popularitate din ce in ce mai mare in ultimul timp, de aceea este bine sa fii informat asupra beneficiilor pe care le aduc mai ales asupra sanatatii organismului. Acestea reprezinta o alternativa revolutionara ce poate ajuta sa scaderea numarului deceselor si bolilor in randul fumatorilor si sunt in mod cert mult mai placute decat tigara clasica.