ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

8 cele mai frecvente intrebari despre vaping

8 cele mai frecvente intrebari despre vaping

Vaping-ul a devenit in ultimii 10 ani metoda alternativa preferata de a fuma, ocupand o cota din ce in ce mai importanta din piata de tutun. Odata cu cresterea in popularitate, marii producatori au introdus nenumarate modele de tigari electronice, de la cele mai simple pana la cele mai complexe si  mii de arome care sa satisfaca preferintele oricarui consumator.

In cazul in care te intereseaza vaping-ul sau esti deja la inceput de drum in aceasta lume, cel mai probabil ai multe intrebari. Prin urmare, iti voi prezenta 8 cele mai frecvente intrebari adresate de consumatori:

1.    Ce este vaping-ul?

Vaparea este procesul prin care lichidul din atomizor este transformat in vapori prin inhalare. Fata de tigarile clasice, aceasta nu necesita ardere, lichidul fiind incalzit pana in punctul in care devine abur. O tigara electronica este echipata cu o baterie,  cleromizor (recipientul in care se afla lichidul si rezistenta) si lichidul de vapat. Acesta imita foarte bine fumatul clasic, insa este o experienta mult mai placuta si mai gustoasa.

2.    Unde pot sa vapez?

Nefiind necesara arderea, legea antifumat din Romania  permite utilizarea tigarilor electronice in majoritatea locatiilor interioare. Insa, desi este legal sa vapezi in interior, anumite locatii interzic acest lucru pentru a nu deranja ceilalti clienti. De aceea este important sa intrebi personalul inainte de a vapa pentru a te asigura ca nu incalci regulile localului.

3.    Este vaping-ul mai sanatos decat tigarile clasice?

Aceasta  este una dintre cele mai importante intrebari din lista. Nenumarati oameni se intreaba daca intradevar acestea sunt o alternativa mai sanatoasa la fumatul clasic, existand foarte multe campanii de informare pro si contra. In ultimii ani au fost realizate zeci de studii pentru a observa efectele pe termen scurt si lung ale vapatului asupra organismului uman. Desi acestea inca sunt la inceput de drum, s-a constatat faptul ca tigarile electronice sunt cu aproximativ 95% mai sigure decat fumatul clasic. Acest lucru se poate observa usor doar daca urmaresti lista de ingrediente a fiecarui produs in parte. Trebuie sa ai iei in considerare si faptul ca fumatul la mana a doua poate avea consecinte grave asupra sanatatii celor din jurul tau.

4.    Ce contine lichidul de vapat?

Lichidele de vapat contin doar patru ingrediente: propilen glicol, glicerina vegetala, aroma si nicotina. Primele trei sunt folosite in mii de produse din industria alimentara si farmaceutica, fiind sigure pentru consumul uman. Nicotina este singurul element mai incert, acesta fiind si motivul principal pentru care fumezi. Insa, daca faci o comparatie cu tigarile clasice care au in componenta peste 7000 de substante chimice si 70 de carcinogeni, vei vedea imediat ca lichidul de vapat este mult mai sigur din punct de vedere al sanatatii.

5.    Pot sa renunt la fumat cu ajutorul tigarilor electronice?

Atunci cand te gandesti la abandonarea fumatului, primele lucruri care iti vin in minte sunt plasturii si guma de mestecat cu nicotina. Desi acestea exista pe piata de zeci de ani, nu au o rata de succes prea mare. De aceea, multi fosti fumatori recomanda tigarea electronica, deoarece este o modalitate ce imita fumatul clasic, insa fara riscurile asociate. De asemenea, numarul foarte mare de lichide de pe piata si diferitele concentratii de nicotina iti vor permite sa iti scazi treptat dependenta si sa poti sa renunti in timp definitiv la acest obicei toxic.

6.    Doresc sa vapez, insa pare cam complicat. Exista alternative mai simple?

Da. Marii producatori au introdus pe piata de cativa ani asemenea device-uri, special concepute pentru cei care doresc simplitate si usurinta de folosire. Disposable-ul de unica folosinta este cea mai buna varianta, mai ales daca inca nu stii daca vaping-ul este pentru tine sau vrei o varianta mai confortabila, fara batai de cap. Acestea se pot folosi din momentul achizitiei, fiind echipate deja cu tot ceea ce are nevoie: baterie incarcata, aroma preferata si concentratia de nicotina dorita. Se activeaza prin inhalare, nefiind necesara apasarea unui buton. In momentul in care s-a terminat, tot ceea ce trebuie sa faci este sa alegi o noua aroma si sa te bucuri in continuare de vapat.

7.    Este vaping-ul mai scump decat fumatul tigarilor clasice?

Nu. Vaping-ul este o varianta mult mai ieftina de a fuma, indiferent de numarul de tigari consumate zilnic. Poti face o comparatie intre un lichid standard de 10 ml si un pachet de tigari.  O asemenea sticluta are aproximativ 1000 de pufuri, in comparatie cu un pachet ce are doar 200. Desi pretul este aproximativ acelasi pentru fiecare produs in parte, lichidul de vapat poate produce de pana la 5 ori mai multe pufuri, reusind in acest fel sa iti scazi costurile in mod semnificativ.

8.    Atunci cand fumez, imi place senzatia de “throat hit”. Cum pot sa o reproduc cu o tigara electronica?

Pentru multi fumatori, senzatia pe care o simt in gat atunci cand fumeaza poate fi una dintre cele mai mari placeri. Din fericire, aceasta poate fi duplicata daca alegi lichidul potrivit. Pentru un “throat hit” perfect, trebuie sa te orientezi catre un lichid cu un continut mai mare de PG (propilen glicol). Aceasta iti va oferi senzatia pe care o cauti, insa trebuie sa fi atent sa se potriveasca cu tigarea ta electronica, deoarece are o vascozitate mai mica si exista posibilitatea ca device-ul tau sa nu functioneze corespunzator.

Tigarile electronice sunt cea mai buna alternativa la cele clasice. Cu ajutorul acesteia te vei putea bucura de fumat in continuare intr-un mod mai sanatos si vei putea in timp sa renunti la rutina.