ALEGE lichidul gratuit by SMOKEMANIA la finalizarea comenzilor de peste 200 RON ! Vizitează showroom-ul SMOKEMANIA din Barbu Văcărescu 13, București ! Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări sau suport tehnic !

3 pe săptămână, by Smokemania #7

3 pe săptămână, by Smokemania #7

Ai tot auzit de vaperi care își fac singuri aromele și te-ai tot întrebat ce presupune asta mai exact, nu ? Află că nu ești singurul și că, odată inițiați în ‘‘ale vapatului’’, mulți oameni preferă prepararea lichidelor de către ei înșiși. 

Care sunt avantajele ? Ei bine, în primul rând, îți personalizezi lichidul de vapat în funcție de preferințele personale și ai un mai mare control asupra proporțiilor ingredientelor : spre exemplu, dacă ție îți place ca aroma să fie mai puternică, atunci vei avea nevoie să pui mai puțină bază pentru diluția acesteia.Alte avataje presupun posibilitatea de a mixa mai multe arome până găsești rețeta perfectă pentru tine și, desigur, aspectul financiar : este mai ieftin, pe termen lung, să-ți achiziționezi ingredientele separat și să-ți prepari singur lichidele.

De ce ingrediente anume ai nevoie : 

 

1 - Aromele concentrate 

Spre deosebire de lichidele preparate, acestea nu conțin nici VG, nici PG și desigur nici nicotină.Ele sunt strict arome, adesea găsite în recipiente de 10ml sau 30ml, închise etanș.Ce e foarte important de reținut vizavi de acestea e că nu se folosesc niciodată ca atare, drept produs introdus direct în atomizor, cartuș, etc.Rezultatul va fi arderea imediată a rezistenței și poate chiar deteriorarea ireversibilă a atomizorului din cauza faptul că, așa cum le spune și denumirea, sunt arome concentrate, ce nu reacționează bine la căldură.

Dacă ești curios, uite aici și selecția noastră de arome concentrate  : https://www.smokemania.ro/lichide/arome-concentrate.html

 

2 - Baza 

Ai sesizat cu siguranță adesea formularea VG/PG. Ambele sunt ingrediente inodore, de consistențe și gusturi diferite, clasificate drept alcooli de zahăr, fiind prezenți în compoziția multor produse alimentare.

VG reprezintă glicerina vegetală și presupune o chimicală naturală, derivată din uleiuri vegetale.Cu cât proporția sa în componența unui lichid sau a unei baze este mai mare, cu atât mai mare va fi și cantitatea de aburi obținută, motiv pentru care utilizatorii de atomizoare sub-ohm preferă procentele mai mari de VG.Glicerina vegetală este un compus mult mai vâscos decât PG-ul, drept urmare durata de viață a unei rezistențe poate fi redusă considerabil.

PG este acronimul Propilenului glicol, un ingredient inodor și incolor cu o vâscozitate mai redusă și un rol important în prepararea lichidelor pentru cei ce fac tranziția de la țigările tradiționale la cele electronice.De ce ? În primul rând, PG-ul este responsabil de senzația aceea la nivelul gâtului denumită tehnic throat-hit și tot el potențează mult gustul aromelor folosite.Prin urmare, cei ce folosesc mai multă nicotină preferă de asemenea un procent mai mare de PG.

Smokemania pune la dispoziție cea mai variată gamă de baze, de cea mai înaltă calitate : https://www.smokemania.ro/lichide/baze-lichide-tigari-electronice.html

 

3 - Nicotină, recipient, etc.

Nicotina este desigur opțională însă vei avea nevoie de recipient în care să-ți depozitezi e-lichidul : https://www.smokemania.ro/accesorii-tigara-electronica/alte-accesorii/sticle.html. Totodată, află că bazele Smokemania vin în format short-fill, și anume în recipient ai 100ml bază și 20ml spațiu pentru adăugarea aromei dorite, deci în cazul în care folosești bazele Smokemania, nu mai ai nevoie de recipient ! 

Unii utilizatori preferă, pentru acuratețe, folosirea de seringi, ace și cântare speciale, pentru a fi cât mai preciși cu cantitățile introduse în amestec.Poți însă să optezi pentru achiziționarea unui recipient gradat, care îți va simplifica mult treaba.

După ce ai toate ingredientele la îndemână, te apuci efectiv de amestecat și preparat.Un alt aspect important îl presupune dozajul aromelor.Majoritatea companiilor producătoare recomandă ca acesta să fie undeva între 10% și 18% dar, cum am menționat în introducere, unul dintre marile avantaje ale aromelor concentrate este că te poți juca cu aceste procente.Ca linii directoare, 4-5% este potrivit pentru cei ce nu caută arome intense, 11-12% presupune o intensitate medie, pe când ce e peste 16-17% este deja catalogat ca un lichid cu aromă intensă.Dacă vrei însă să urmezi recomandările producătorilor, fiecare aromă listată pe Smokemania.ro menționează în descriere și concentrația optimă pentru aroma respectivă.

Nu în ultimul rând, după ce ai introdus ingredientele în recipient, ține cont și de amestecarea ‘’cu simț de răspundere’’ a lichidului obținut și lăsarea acestuia la macerat, în funcție de răbdarea fiecăruia.Aromele cu tutun presupun timp de macerare mai lung, până la o săptămână sau chiar 10 zile, pe când aromele fructate sau cu ice pot fi gata chiar după o zi.Cu cât timpul de omogenizare este mai mare, cu atât aroma lichidului va fi mai intensă.Ca regulă generală însă, 72 de ore este cea mai adesea recomandată perioadă de macerare pentru orice fel de aromă folosită.Ai grijă și la condițiile de depozitare a lichidului în acest timp și ia în calcul reamestecarea acestuia zilnic, până la finalul perioadei de macerare, astfel încât să obții un produs cât mai calitativ și omogenizat.

 

Smokemania vine în ajutorul tău ! 

Cea mai nouă ofertă DIY Bază + Arome îți permite să încerci câteva din aromele noastre best-seller, la un preț promoțional, și să te familiarizezi cu experiența, astfel încât să-ți fie mai ușor pe viitor dacă vei decide să ‘‘treci’’ definitiv la arome concentrate ! 

Vezi oferta aici : https://www.smokemania.ro/pachet-diy-baza-smokemania-plus-arome.html

The One Stop Vape Shop !